klucznick napisał(a): wydaje mi się że to nie wilki zjadły psa,ponieważ dwa dni temu jak jechałem przez brzeżnik widziałem niedzwiedzia,a z tego co mi wiadomo wilki nie polują na swoją rasę tym bardziej że jest sezon letni i mają pożywienia pod dostatkiem.
~Bury Jałowiec napisał(a): Niedźwiedzia widziałeś??? Ok niech będzie i niedźwiedź. A tak poważnie to jak wilki zajmują nowe terytorium to w pierwszej kolejności niszczą konkurencję czyli psy,koty i lisy. A puźniej zjadają małe sarenki młode cielaki jelenia które wcale nie są chore tylko nie potrafią szybko uciekać. Jeden wilk rocznie zabija kilkadziesiąt jeleni i saren a watacha wilków to już setki zabitej zwierzyny....watacha w ciągu zimy jest w stanie zabić do 20 zwierząt to tyle.
~Bury Jałowiec napisał(a): A człowiek z miasta nie je mięsa? Je tylko widzi je hermetycznie zapakowane w sklepie. I niech pomyśli że to dla niego ktoś go zabił. Dlatego że jest ,, ekologiem" bo nie zabija tylko zjada mięso.Gro ludzi nie je mięsa ,a uprawiają sporty ekstremalne typu górskie ultramaratony.Do sprawdzenia w internecie!