Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Co z komisją w sprawie placu przy Łokietka?
~~Oliwkowy Rozchodnik niezalogowany
31 maja 2018r. o 13:37
~Żółtobiała Wiśnia napisał(a): Byłem na sesji, bo jestem w samym sercu ratusza. Chłopaki z Impulsu spowodowali niemałe zamieszanie. Ratuszowi byli przygotowani że radni zgłoszą wniosek o powołanie komisji, wówczas wladzuchna zażądałaby aby przedstawili projekt uchwały z regulaminem komisji itp... Układ chciał to uwalić z powodów formalnych i zarzucić radnym dążącym do wyjaśnienia , że są nieprzygotowani :) Tak się jednak nie stało. Druga linia obrony ratusza miała polegać na tym że niby takimi sprawami może zajmować się tylko komisja rewizyjna, tyle że ta komisją rządzi radny od prezydenta :). A tu chłopaki z Impulsu wyskoczyli z punktem "Dyskusja..." I tu nasza kochana władza wpadła w zakłopotanie. Byli tak zafiksowanie na uwaleniu formalne że na piękny szef rady sugerował i pytał radcy czy taki punkt jest zgodny z prawem. :) Genialne posunięcie które obnażyło kto z kim i dlaczego.
Pozdrawiam Panowie, jesteśmy w kontakcie.

A odbyła się dyskusja, że odtrąbiłeś sukces?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Barwinkowy Tojad niezalogowany
31 maja 2018r. o 13:56
Dla mnie sprawa jest prosta. Jeżeli PR i jego ratuszowi nie mają nic do ukrycia to dla świętego spokoju sam wódz powinien powołać taką komisję. Jeśli o komisję jest taka walka to jest jasne, że są umoczeni po samą d...ę. Taki sam przebieg tej przewalanki jak w stolicy. PR-HGW.
~Jaskrawozielona Sośnica niezalogowany
31 maja 2018r. o 18:39
Oliwkowy Rozchodniku, mam wrażenie że głosowanie pokazało wszystko. Dalsza dyskusja byłaby tylko potwierdzeniem tego jak się zachowali poszczególni radni. Jedni bronią układu, inni nabierają wody w usta, a jeszcze inni jak tchórze uciekli z ringu (sali).
31 maja 2018r. o 19:08
~Jaskrawozielona Sośnica napisał(a): Oliwkowy Rozchodniku, mam wrażenie że głosowanie pokazało wszystko. Dalsza dyskusja byłaby tylko potwierdzeniem tego jak się zachowali poszczególni radni. Jedni bronią układu, inni nabierają wody w usta, a jeszcze inni jak tchórze uciekli z ringu (sali).

Wasz popis na sesji to zwykła błazenada. Masz jakieś nowe dowody w sprawie Zgorzeleckiej to pędem do prokuratury bo inaczej to ty będziesz odpowiedzialny za ukrywanie nowych dowodów. Co pokazało głosowanie? Waszą bezradność. Nikt nie chce się wpisywać w Waszą beznadziejną kampanię . 20:3 - taki wynik osiągnęliście.
Gdybyście uruchomili Komisję Rewizyjną to szacun. A tak straszycie wszystkich rzekomym UKŁADEM. Skąd to znamy? Przypominają mi się mecze polskiej reprezentacji kilka lat temu - WSPANIALE GRALI ALE PRZEGRALI.
~~Brązowopłowy Dyptam niezalogowany
31 maja 2018r. o 19:12
Wyborcy ogarnijcie się i zobaczcie kogo wybraliście. Same d..powłazy czy jak kto woli wazeliniarze. No przepraszam - z małymi wyjątkami. Miejcie to na uwadze przy urnach. Większości z radnych nie znam ale zachowują się jakby w coś grali lub nie mieli pewnych części ciała. To oni niestety doprowadzili swoim konformizmem do patologii w naszym mieście. WSTYD!!!
31 maja 2018r. o 19:23
Oliwkowy, nie spinaj się tak :) Skoro nie ma nic do ukrycia i nie ma żadnych powiązań to dlaczego radni prezydenccy nie chcieli pogadać? Przecie sam Roman mówi że nie ma nic do ukrycia.
Na ich miejscu poparłbym przeprowadzenie dyskusji... No ale to ja, a o co tam chodzi można się tylko domyślać. Ludzie swoje wiedzą a syf na placu jak był tak jest do tej pory. Bezradność poraża.
31 maja 2018r. o 19:29
~Jaskrawozielona Sośnica napisał(a): Oliwkowy, nie spinaj się tak :) Skoro nie ma nic do ukrycia i nie ma żadnych powiązań to dlaczego radni prezydenccy nie chcieli pogadać? Przecie sam Roman mówi że nie ma nic do ukrycia.
Na ich miejscu poparłbym przeprowadzenie dyskusji... No ale to ja, a o co tam chodzi można się tylko domyślać. Ludzie swoje wiedzą a syf na placu jak był tak jest do tej pory. Bezradność poraża.

Pogadać to sobie możesz przy piwku. Dowody na stół i do prokuratury. A tak wasz gościnny występ TO TAKA PIĘKNA TRAGEGIA
31 maja 2018r. o 19:34
Oliwkowy, Poczytaj uzasadnienie do wniosku, tam masz argumenty, bo bijesz pianę. Ale cóż, Zasysaj z moich podatkow, ale tylko do jesieni :) Tacy jak ty pierwsi polecą, zatem mozna zrozumieć twoją napinkę :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.