Bernard napisał(a): ~Lazurowe Przymiotno napisał(a): Oni tylko obsługują i szanują klientów którzy kupują rowery u nich na zamówienie,takie po 20-30 tyś.złotych,a reszta klienteli to dla nich nikt.
Kupiłem tam jeden rower za 1500 zł, jeden z komisu, wymieniłem pół swojego poprzedniego, serwisuję obecny. I znam co najmniej kilka osób takich jak ja. Zero zastrzeżeń, cierpliwość się przydaje jak w każdej firmie która cieszy się ogromnym powodzeniem, co zresztą świadczy o marce. Ale nie zauważyłem aby mnie ktoś nie szanował...
Ze dwa razy zdarzyło mi się kupować w Bolesławcu w innych sklepach rowerowych. I fakt: akurat wtedy gdy tam byłem w obu były pustki, dzięki czemu sprzedający mieli zdecydowanie więcej czasu dla klientów...
Byłem kilka razy w tym sklepie i nie było zbyt wiele osób a pomimo tego straciłem sporo czasu. Obsługa powolna, dużo czasu zajmowało odnalezienie czegoś tam w komputerze albo telefon w między czasie zadzwonił i czekanie aż rozmowa się skończy. Inne osoby z obsługi nie były zainteresowane obsłużeniem klienta, tylko majstrowały coś przy rowerach. Nic dziwnego, że często można spotkać tam tłok, skoro trzeba czekać pół godziny na obsługę albo obsługa jednej osoby tyle zajmuje.
Idę do innego rowerowego w Bolesławcu. Jeśli sprzedawca jest zajęty zaraz pojawia się ktoś inny i służy pomocą. Zakupy trwają 5 do 10 min a jeśli dłużej to tylko z mojej winy, bo nie mogę się na coś zdecydować. Bardzo możliwe, że w innych sklepach były pustki, bo sprzedawcy nie dopuszczają do tego aby klient czekał wieczność na obsługę. Wchodzi kupuje i wychodzi. Musiałoby z 10 osób naraz wejść aby zrobić tłok a w tego typu sklepach to się rzadko zdarza. Na Komuny Paryskiej wchodzisz do sklepu, czekasz na obsługę, czekasz aż Pan coś w kompie znajdzie później czekasz aż Pan to na półce znajdzie i jak nie zadzwoni telefon w między czasie to może kupisz to co chciałeś.
Szanowny Panie, to że trzeba cierpliwie czekać, nie koniecznie świadczy o tym,że firma się cieszy powodzeniem, może świadczyć też o tym, że obsługa jest powolna. Firma , która cieszy się powodzeniem, nie musi się tak często reklamować a ta robi to już drugi raz w przeciągu kilku miesięcy.