fobiak napisał(a): "Według niego sukces w biznesie może osiągnąć każdy, kto wyznaczy sobie jasne cele i nie będzie bał się ich realizować."
Zalucki_Lukasz napisał(a):
Autor użył skrótu myślowego - powiedziałem że "Sukces może osiągnąć każdy.......... ja akurat osiągnąłem go w biznesie...... "
Dla każdego z nas człowiek sukcesu może być inny- zazwyczaj tak bywa.
Dla mnie to osoba, która wie, kim chce być i robi wszystko aby to osiągnąć. Dla mnie człowiekiem sukcesu jest przedszkolanka, która uczy dzieci, ponieważ tego właśnie pragnie i taka praca sprawia jej przyjemność. Człowiekiem sukcesu jest kobieta- żona i matka, która zawsze pragnęła być żoną i matką, a która dba o swoją rodzinę, pielęgnuje ognisko domowe, doskonale czując się w swojej roli.
Człowiekiem sukcesu jest mężczyzna, który stworzył firmę, by oferować swoje produkty i usługi, który zatrudnia ludzi i ciągle się rozwija, ponieważ tego właśnie pragnął i ponieważ doskonale czuję się w tej roli.
Uważam że do uznania że osiągnęło się sukces nie potrzeba wychodzić ponad "przeciętność”, ani rozwijać akurat biznes.
Chodzi o to żeby mieć marzenie, określić go jako jasny cel i nie poddawać się w jego realizacji, po realizacji wziąźć się za kolejny.
Dopisane 08.07.2018r. o godz. 22:20:fobiak napisał(a): "Według niego sukces w biznesie może osiągnąć każdy, kto wyznaczy sobie jasne cele i nie będzie bał się ich realizować."
biznes
biznes to nic innego jak okradanie..................
..............nie kazdy moze osiagnac sukces, nie kazdy moze byc biznesmenem i klamstwem jest, ze zaczynajac od zmywaka w new yorku mozna zostac milionerem. ale juz tak jest, ze jedni wierza w silna wole a inni w przeznaczenie i pozniej polowe spoleczenstwa wpada w depresje, szczegolnie po przeczytaniu takich bredni.
Moim zdaniem biznes to przedsiębiorczość, to tworzenie, to zrównoważony rozwój, jak w każdej sferze naszego życia jest zależne od ludzi, a nikt z nas nie jest doskonały, chociaż Twoje spojrzenie jest ciekawe :) w części prawdziwe.
nie każdy również może być doskonałym piłkarzem czy kucharzem:) - bo może marzy o czymś innym
Uważam że można wpaść w depresje podążając za marzeniami innych ludzi, tylko dlatego że nie ma się własnych, a tylko własne marzenia można zrealizować i poczuć sukces.
Dopisane 08.07.2018r. o godz. 22:46:~~Szarozielony Głąbigroszek napisał(a): Zatrudniasz Duńczyków i ukraińców hmm.... Jesteś chyba ich jedynym węzłem łączności :) Sukces. Łazienki modułowe made in Ukraine. Polecam przedsiębiorcę w ciemno. :D :D :D
Dziękuję - obejrzyj jak realizuje swoje marzenie nasz Klient
&feature=youtu.be
Dopisane 08.07.2018r. o godz. 22:48:
https://youtu.be/V0fldAdkRWg
Zalucki_Lukasz napisał(a):fobiak napisał(a): "Według niego sukces w biznesie może osiągnąć każdy, kto wyznaczy sobie jasne cele i nie będzie bał się ich realizować."
Zalucki_Lukasz napisał(a):
Autor użył skrótu myślowego - powiedziałem że "Sukces może osiągnąć każdy.......... ja akurat osiągnąłem go w biznesie...... "
Dla każdego z nas człowiek sukcesu może być inny- zazwyczaj tak bywa.
Dla mnie to osoba, która wie, kim chce być i robi wszystko aby to osiągnąć. Dla mnie człowiekiem sukcesu jest przedszkolanka, która uczy dzieci, ponieważ tego właśnie pragnie i taka praca sprawia jej przyjemność. Człowiekiem sukcesu jest kobieta- żona i matka, która zawsze pragnęła być żoną i matką, a która dba o swoją rodzinę, pielęgnuje ognisko domowe, doskonale czując się w swojej roli.
Człowiekiem sukcesu jest mężczyzna, który stworzył firmę, by oferować swoje produkty i usługi, który zatrudnia ludzi i ciągle się rozwija, ponieważ tego właśnie pragnął i ponieważ doskonale czuję się w tej roli.
Uważam że do uznania że osiągnęło się sukces nie potrzeba wychodzić ponad "przeciętność”, ani rozwijać akurat biznes.
Chodzi o to żeby mieć marzenie, określić go jako jasny cel i nie poddawać się w jego realizacji, po realizacji wziąźć się za kolejny. Dopisane 08.07.2018r. o godz. 22:20:fobiak napisał(a): "Według niego sukces w biznesie może osiągnąć każdy, kto wyznaczy sobie jasne cele i nie będzie bał się ich realizować."
lukaszu, ten cytat powinien brzmiec: kazdy moze miec firme ale nie kazdy osiagnie taki sukces jak zalucki.
to co nalezy do normalnosci i natury czlowieka nie jest sukcesem bo rownie dobrze sukcesem moglo by byc to, ze oddychamy, jemy i zyjemy a to jest sukcesem tylko dla cierpiacych. normalnosc to 95% owa wiekszosc. zdobycie zawodu przedszkolanki nie jest sukcesem a przewaznie przypadkiem bo kiedy przedszkolanka byla dzieczynka chciala byc piosenkarka a ze takiej szkoly u niej nie bylo to poszla do tej w ktorej byly wolne miejsca. stanie sie matka tez nie jest sukcesem tylko albo niewypalem albo naturalnym pragnieniem.
marzenia nie maja w biznesie miejsa bo marzenia sa nierelne. spelnione marzenie przestaje byc marzeniem i co wtedy. zycie bez marzen?
to o czym ty piszesz to sa cele, cele mozna zrealizowac.
powodem zostania biznesmenem sa zawsze pieniadze. kazdy kto otwiera dzialalnosc gospodarcza ma na celu pieniadze i nie ma pewnosci na osiagniecie sukcesu, jesli ktos wtopi w interes caly swoj kapital to ryzykuje. tylko biznesmen ktory osiagnal sukces nie ryzykuje otwierajac nastepna firme powstala w okreslonym celu i nawet gdyby padla to nie bedzie zadna strata dla biznesmena.
twoja kolekcja mercedesow nie jest ani marzeniem ani celem, jest zamilowaniem na ktore cie stac i dobra lokata kapitalu. z pewnosci nie zaiwestowl bys tego kapitalu w ratowanie uchodzcow bo by sie twoj kapital rozplynal. twoje zamilowanie to przypadek na ktory mozesz sobie pozwolic dzieki osiagnietemu sukcesowi w biznesie.
~~Jasnozielony Sumak napisał(a): Załucki ma racje - jak ktoś coś robi, to do czegoś dojdzie. Ale 99% społeczeństwa to marudy z rekami przyrosnietymi do d#$y i dlatego zawsze beda biedni i sfrustrowani