~~Amarantowa Diaskia napisał(a): ~Zgniłozielony Suchodrzew napisał(a): Mam wrażenie, że Gliniada trochę znalazła się z ręka w... Nie spodziewali się, że ktoś odważy się ich naśladować. Co będzie jak podróbka okaże się równie dobra? A co jeżeli okaże lepsza? Myślę, że PapaG trochę się zakiwał i teraz nie bardzo wie jak z tego wybrnąć? Po ilości komentarzy widać, że oprócz kilku zainteresowanych, zdecydowana większość ma to w d...pie. Jak się dwóch kolesi umaluje gliną, to jak poznać who is who?
Wytłumacz mi proszę dlaczego podróbka ma budżet 54 tys zł a Nowakowi na organizację proponowali 15-20 tys zł?
Przecież gdyby Nowakowi dali 50 tysi to cały Bolesławiec byłby wysmarowany gliną. A imprezie by huczało na wszystkich kontynentach. Ale lepiej rzucić kasę na hiszpańskie miśki czy dać ratuszowym pomazańcom na zrobienie podróbki.
haloooo cos ktoś chyba nie łapie . Nowak chciał zorganizowas SAM , WEDŁUG SIEBIE- to i miasto sie dokładało tak ? teraz miasto robi samo więc ma inne pieniądze . według was najlepiej byłoby jakby miejska kasa wyskoczyła z 100 tys a papa glinolud niehch robi co chce i impreza jest tylko i wyłacznie jego zasługą i na jego nazwsko? zdaje się że wtedy te proponowane pieniądze miały bys jakąś częscią budzetu ? czy moze lepiej jak miasto zapłaciłoby całośc a Pan Nowak peany wziąłby na swoją klatę , rozreklamował by własny artyzm a co za tym idzie dostał gdzieś możliwości zarobienia a miasto...cóż miasto powinno podziękaowac za wspomienie w napisach końcowych i być wdzięczne bo przecież gdyby nie gliniada to by nikt o nim nie słyszał... Co tam ceramika , Kubot ,Opałkowa z przepysznym jedzeniem i wiele innych