Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie zgadzają się na plagiat Gliniady
~Kasztanowy Śniedek niezalogowany
25 lipca 2018r. o 16:07
Z francuskiego: Żenuła. Ogólnie
temat o niczym.. każdy ma prawo do wysmarowania sie czym chce i gdzie chce. Plagiat to może być piosenki, książki lub filmu. Po co napędzać i nakręcać ludzi? Jak pomysłodawca gliniady, uważa że ktoś w sposób nie legalny naśladuje jego indywidualny pomysł to proponuje iść do sądu i tam temat rozwiązać a nie takie bicie piany..
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
25 lipca 2018r. o 16:08
~Burawa Wiekuistka napisał(a): Uważam że jak ktoś uważa, że został okradziny z wsrtości powinien iść do sad.

Oczywiscie i mysle, ze w tym przypadku pojdzie.
Moim zdaniem nalezy tez wyrazac swoje zdanie zanim tego typu plagiat sie pojawi.
Tak jak przestrzega sie przed popelnianiem wykroczen/przestepstw.
Tez sie mowi: jedz wolno, a nie czeka do momentu az ktos przekroczy predkosc i dopiero wtedy dziala.

Szacun dla tych, ktorzy odwaznie wystapili przed kamera.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~Oliwkowa Daglezja niezalogowany
25 lipca 2018r. o 16:42
A czemu Glinoludy nie występują na dniach ceramiki? Miasto nie chce czy pan Nowak nie chce?
~~Bordowy Rokitnik niezalogowany
25 lipca 2018r. o 16:44
~Kasztanowy Śniedek napisał(a): Z francuskiego: Żenuła. Ogólnie
temat o niczym.. każdy ma prawo do wysmarowania sie czym chce i gdzie chce. Plagiat to może być piosenki, książki lub filmu. Po co napędzać i nakręcać ludzi? Jak pomysłodawca gliniady, uważa że ktoś w sposób nie legalny naśladuje jego indywidualny pomysł to proponuje iść do sądu i tam temat rozwiązać a nie takie bicie piany..

a ja mysle ze zenada jest wlasnie odgapianie. swiadczy to tylko o malenkosci tych ktorzy zgapiaja! brakuje im wlasnych pomyslow to zeruja na innych! ale najgorsze ze wladza macza w tym swoje a raczej nieswoje pieniadze itp
~Kasztanowy Śniedek niezalogowany
25 lipca 2018r. o 16:56
Jezeli żenadą jest "odgapianie" to dlaczego masz telefon komórkowy i odgapiasz od innych, ktorzy tez je maja? Dlaczego kupujesz ciuch który spodobał Ci sie u kogos innego albo samochód ktory zobaczyles na ulicy i Ci sie sppdobał? Ja nie jestem zwiazany w zaden sposob z miastem oraz autorem gliniady ale jako osoba patrząca na to z boku, wydaje mi sie ze moze jest to naśladowanie pomyslu Pana N. Ale po co tyle gadania, pisania i zaangazowania tylu ludzi? O temat NIC.
~Miedzianoczerwony Kaczeniec niezalogowany
25 lipca 2018r. o 17:07
Nie przypominam sobie, by osoba kopiąca fundamenty pod budynkiem mówiła: "to jest mój budynek, mojego autorstwa, bo kopałem doły". Tak samo edytorzy tekstów nie uzurpują sobie prawa do ich autorstwa itd.
~~Zgniły Maczek niezalogowany
25 lipca 2018r. o 17:15
~Miedzianoczerwony Kaczeniec napisał(a): Nie przypominam sobie, by osoba kopiąca fundamenty pod budynkiem mówiła: "to jest mój budynek, mojego autorstwa, bo kopałem doły". Tak samo edytorzy tekstów nie uzurpują sobie prawa do ich autorstwa itd.

Nie przypominasz sobie bo mało wiesz. W każdej poważnej książce oprócz nazwiska autora, jest nazwisko redatkora, korektora itp. Oni też mają prawa do książki i otrzymuja wynagrodzenie. A wielcy autorzy bardzo często przywołują swoich redaktorów i mówią, że bez nich nie było by tak wielkich dzieł. Podszkól sie trochę z elementarnej wiedzy o dziełach wspólnych.
~Ciemnobrązowy Wrzosiec niezalogowany
25 lipca 2018r. o 17:25
Gliniada tak ale smarowanie się leiwem po inną nazwą już nie jest na wyłączność.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza