~~Złocista Kanna napisał(a): Mam jedno pytanko .
Na tych Gliniadach , które kiedyś się odbyły , ile zarobili ludzie którzy w nich poszli ?
Stroje , czas na ich przygotowanie i pochód . Ile przeciętny kowalski biorący udział w gliniadzie , dostawał kasy żeby mu się chciało chcieć?? Bo ile organizatorowi płaciło miasto ( który bez ludzi i ich naiwności musiał by wynająć kogoś ) ,mniej więcej wiadomo.
Ile dostają za jeden wyjazd ludzie, którzy jeżdżą z gliniadą do innych miast ? ile dostaje organizator , a ile ludzie bez których nie było by tego "show"?
Jak to jest ? Czy organizator podpisuje z ludźmi umowy zlecenia na określoną pracę ?
A jeżeli nie, to jak rozliczają sie z fiskusem , skoro świadczą daną usługę nieodpłatnie? Chyba ta usługa daje wymierny zysk organizatorowi ?
Ja rozumiem , gdyby to robiła jakaś fundacja , czy stowarzyszenie . Wtedy ludzie z jednej czy drugiej robią to w celu pozyskania środków na cele statutowe lub doraźną pomoc podopiecznym . A tak, to CHAŁA !
Promocja miasta? Wystarczy żeby wyzyskujące firemki zaczęły płacić godziwe stawki , a miasto będzie się samo promowało .
Ps. Nie lubię artystów , ponieważ to grupa społeczna, która przez większość życie pławi się w luksusach a na starość narzeka, że pozostali ludzie nie składają się na większe emerytury dla nich . Puszczanie filmików z nimi jest żenujące .
Mam jedno pytanko
Na tych Orszakach 3 Króli ,które kiedyś się odbyli ,ile zarobili byczki w sukienkach ?
Stroje , korony ,czapeczki czas na ich przygotowanie i pochód . Ile przeciętny kowalski biorący udział w pochodzie , dostawał kasy żeby mu się chciało chcieć?? Bo ile K K płaciło miasto ( który bez ludzi i ich naiwności musiał by wynająć kogoś ) ,mniej więcej wiadomo .
ile dostaje organizator K K , a ile ludzie bez których nie było by tego "show"?
Jak to jest ? Czy organizator podpisuje z ludźmi umowy zlecenia na określoną pracę ?
A jeżeli nie, to jak rozliczają sie z fiskusem , skoro świadczą daną usługę nieodpłatnie? Chyba ta usługa daje wymierny zysk organizatorowi ?
Ja rozumiem , gdyby to robiła jakaś fundacja , czy stowarzyszenie ,ale ubogi K K. Za co ?
No dobra ,starczy.
Zofia katoliczka.