~~Bladofioletowa Rezeda napisał(a): Jokoś tysiące tirów palących 50litrów na setkę ekooszołomom nie przeszkadzają
~~Białawoszary Oczar napisał(a): "Na uwagę zasługuje również fakt, że wszystkie istniejące kominki, które nie są podstawowym źródłem ciepła w lokalu i nie rozprowadzają ciepła, muszą spełniać wymagania, określone w Rozporządzeniu Komisji (UE) 2015/1189 z dnia 28 kwietnia 2015r. w sprawie wykonania dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2009/125/WE w odniesieniu do wymogów dotyczących ekoprojektu dla kotłów na paliwa stałe. Jeśli ich nie spełniają, muszą mieć zainstalowane specjalne filtry."
Czy ktoś zorientowany w temacie mógłby powiedzieć coś więcej? Jak te kominki mają wyglądać by można było w nich palić bez montowania dodatkowych filtrów?
I jak wygląda technicznie i cenowo montaż ewentualnych filtrów?
~Karminowoczerwona Kosodrzewina napisał(a): Jak komuś zostało 4 tony brunatnego węgla to co ma wypierd... c do lasu bo nie można palić nim ja mam zamiar kupić i będę palić bo nie stać mnie żeby kupić za 800 zł kamienny a jak ci co zrobili ten zakaz to niech dadzą tym osoba na lepszy węgiel i po problemie!!!!!