~Żonkilowy Czosnaczek napisał(a): Zapytajcie się fachowców budowlańców jak wygląda remont starchy nieruchomości. Tylko wystarczy pomalować i tyle... No niestety nie...
Remontowałem swoje mieszkanie i kalkulacja była na poziomie 15 tyś zł a skończyło się na 22 tyś.
Dlaczego?! Ponieważ wystąpiły nieprzewidziane dodatkowe remonty. Między innymi miałem położyć nowe kable elektryczne więc luty był tynk tylko pod wie kable. Niestety przy tej pracy tynki metrami odpadały.Nic dodać nic ująć.
A po drugie znajdzcien mi firmę, która jest w stanie trzymać się kosztorysu sztywno.zawsze jak mi wyceniają to około tej kwoty.
To jest oczywiste, tylko nie o to autorowi chodzi. Pokazuje on że za te kase możnabyło wybudować nową szkołę. :
" za kwotę ponad 5 mln zł + sprzedaż gruntu przy ul. Zwycięstwa + sprzedaż pałacyku + niewielkie wspracie miasta, można było wybudować funkcjonalną, parterową szkołę. Szkołę, w której ewakucję dzieci możnaby przeprowadzić w kilka minut, a nie znosić je na wózkach po schodach starego gmachu, kiedy system przeciwpożarowy wyłączy windy. No, ale to nie jest już zmartwieniem jego koalicyjnego kolegi – prezydenta Bolesławca, który być może jako przyszły starosta będzie przecinał wstęgę “sukcesu”.