Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Janiec: Komunikacja powinna być bezpłatna
~~Ciemnobursztynowy Szarłat niezalogowany
4 października 2018r. o 21:38
Atramentowy Tulipanowcu ,jak widać po twoim wpisie nie jesteś zorientowany w temacie.Kandydat na wójta mówił na spotkaniu o drogach między polnych , myślę ,że nie wiesz o co chodzi a są to drogi gminne.
Mówiąc o funduszach , mówił o mozliwości wykorzystania funduszy pozyskanych a tym samym o budżetowych środkach na wykorzystanie celowe.Rozumię ,ze nazywasz to bzdurą , ponieważ tak jest jak się nie posiada wiedzy w temacie.
Również nie zrozumiałeś tematu Domów Ludowych , nikt na zebraniu w Dobrej nie powiedział , że są w innych miejscowościach nie potrzebne , mówiono o nieefektywnym ich wykorzystaniu.W kwestii OSP nie wiem z kim rozmawiał , jednak w całej gminie jest 29 sołectw a Pan pisze o doposażeniu dwóch, potrzeby sa zdecydowanie większe.Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ciemnobursztynowy Szarłat niezalogowany
4 października 2018r. o 21:56
Jasnogranatowo Trzykrotko,taki wywiad nie daje pełnego obrazu.w rozmowie bezpośredniej możesz dowiedzieć się więcej , przyjdź na spotkanie z kandydatem,ja tak zrobiłem.Gwarantuję,że ma wiedzę z potrzebnego zakresu.Ja jestem urzędnikiem samorządowym od 15 lat .Jest wyjątkowo inteligentnym i bystrym człowiekiem.
~~Atramentowy Tulipanowiec niezalogowany
4 października 2018r. o 21:57
do Ciemnobursztynowy Szarłat
- "drogi międzypolne" do dojazdu do pracy?
- jeżeli chodzi o domy ludowe, to podałem przykład Dobrej. Równie dobrze mógłbym podać przykład Nowej Wsi i Kozłowa.
- jeżeli chodzi o OSP. Fakt mamy 29 sołectw w Gminie Bolesławiec, ale jednostek OSP tylko 4. Oczywiście chciałoby się, żeby było więcej, ale młodzież teraz nie jest tym zainteresowana. Poza tym w planie jest zakup nowego samochodu dla OSP w Starych Jaroszowicach (2019 lub 2020 rok). OSP w Trzebieniu posiada samochód z roku 2009. Proszę o lepsze przygotowanie, bo się Pan/Pani kompromituje.
P.s. Proszę o przełożenie na język polski, b o nie rozumiem: "Mówiąc o funduszach , mówił o mozliwości wykorzystania funduszy pozyskanych a tym samym o budżetowych środkach na wykorzystanie celowe".
Dobranoc
~~Czerwonozłota Gipsówka niezalogowany
4 października 2018r. o 22:01

Zmoderowano 05.10.2018 godz.7:27 - powód: (kazimierz)

Zmoderowano 05.10.2018 godz.7:28 - powód: (kazimierz)

Zmoderowano 05.10.2018 godz.7:28 - powód: (kazimierz)
~~Czerwonozłota Gipsówka niezalogowany
4 października 2018r. o 22:02
Dodam, że był w podobnym wieku.
~~Ciemnobursztynowy Szarłat niezalogowany
4 października 2018r. o 22:05
Atramentowy Tulipanowcu , oczywistych określeń nie ma potrzeby tłumaczyć , tylko mając wiedzę ekonomiczną można to zrozumieć.Dobranoc
~~Atramentowy Tulipanowiec niezalogowany
4 października 2018r. o 22:10
do Ciemnobursztynowy Szarłat
To proszę to wytłumaczyć przeciętnemu mieszkańcowi naszej pięknej gminy, bo nie wszyscy mają wykształcenie ekonomiczne, a też chcieli by znać plany Pana kandydata:-)
I niech się Pan/Pani tak nie denerwuje.
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.
~Ciemnoczerwona Hutujnia niezalogowany
4 października 2018r. o 22:20
Bardzo dobrze że mamy demokracje i wybór. Ale ja chcialem kontrkandydata pokroju Ogrodnika Rudyka. Rozumiem że chłopak młody i chce się uczyć. Nic o nim konkretnie nie wiemy. Facet z kapelusza wyciągnięty a może z PISu. W ostatnich wyborach kandydował od Korwina w Legnicy . Więc chłopak próbuje. Zero wiedzy na temat potrzeb Zero doświadczenia w zarządzaniu ludźmi bo urząd gminy trzeba traktowac jak firme. To prawda ze wojt to beton po Gawronie ale to dobry beton na fundament budowania czegos nowego. A do tego potrzeba kogos konkretnego .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy