Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Janiec: Komunikacja powinna być bezpłatna
~Posiwiała Macierzanka niezalogowany
4 października 2018r. o 20:03

Zmoderowano 05.10.2018 godz.19:19 - powód: (kazimierz)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Gołębi Bratek niezalogowany
4 października 2018r. o 20:11
Super kandydat! W końcu jest na kogo zagłosować.
~~Różowy Kosaciec niezalogowany
4 października 2018r. o 20:18
Jako mieszkaniec Bolesławca, stwierdzam że mieszkańcom gminy Bolesławiec, to już się chyba w głowach poprzewracało... Jeżdzę sporo po kraju i tak rozwinięte w inflastrukturę wioski, mało gdzie można spotkać. Wogóle społeczeństwo w dzisiejszych czasach jest wielce roszczeniowe. Nie znam władz gminy, ale widać że tu dookoła coś się jednak dzieje. U nas prezydent "sprezentował" darmowe autobusy jak i ulgę podatkową dla mieszkańców, ale gdzie się chce porównywać gmina do miasta...
~~Atramentowy Tulipanowiec niezalogowany
4 października 2018r. o 20:25
Może podpowiem o zieloności kandydata:
- większość dróg w Gminie Bolesławiec (również ta prowadząca do Lipian), to drogi powiatowe, i tu jest pies pogrzebany;
- fundusze płynące z góry (rządu) na darmową komunikację - większej bzdury nie słyszałem;
- jeżeli chodzi o budowę sal. Mieszkańcy Dobrej już mają salę,. Dlatego nie chcą, żeby były budowane gdzie indziej.
- z racji tego, że sam jestem strażakiem ochotnikiem w Gminie Bolesławiec cieszę się z Pana zainteresowania naszą społeczną służbą. Tylko mam pytanie z kim Pan kandydat rozmawiał o naszych problemach. Chciałbym tylko przypomnieć, że w obecnej kadencji zostały zakupione dla jednostek z Ocic i Brzeźnika nowe samochody z wyposażeniem ratownictwa technicznego za blisko 2 mln złotych. A budżet dla jednostek OSP w Gminie Bolesławiec jest największy w powiecie bolesławieckim, mimo funkcjonowania tylko 4 jednostek. Pełne niedoinformowanie kandydata.
- Jeszcze pytanie, czy kandydat zna przepisy prawa, na których opiera się funkcjonowanie samorządu lokalnego (ustawa o samorządzie lokalnym, ustawa o finansach publicznych, czy chociażby ustawa prawo zamówień publicznych), bo z informacji zasłyszanych z powyższej rozmowy to nie wynika.
Osobiście sugerowałbym najpierw pracę w radzie gminy lub w urzędzie, a później karierę wójta. To dla Pana dobra rada.
Pozdrawiam
~~Mahoniowy Śnieżnik niezalogowany
4 października 2018r. o 20:47
Akurat znam pana Rafała Jańca - RADNEGO i moim zdaniem w ciągu swojej 4-letniej kadencji bardzo dużo zrobił dla miejscowości w której mieszka, jest bardzo zaangażowany w jej rozwój !!!
Ja obserwuję tego Pana i widzę jego ciągłą pracę w Kruszynie, on jest mocnym działaczem godnym naśladowania. Dzięki niemu zauważyłam, że w Kruszynie dzieje się coś pozytywnego. Powstają nowe boiska, działa mocno na rzecz SP w Kruszynie, rozbudowuje place zabaw, drogi osiedlowe. Bardzo integruje mieszkańców poprzez organizowanie spotkań młodzieży pod kątem kulturalno- sportowym. Ja ostatnio byłam z wnuczkami na takim festynie w Kruszynie organizowanym przez Pana Rafała- było sssuper. Ten człowiek prawie co roku prowadzi swoją drużynę sportową do głównej wygranej w różnych turniejach. Panie Rafale tak dalej, trzymamy kciuki !!! Pozdrawiam Krystyna.
4 października 2018r. o 20:49
~Posiwiała Macierzanka napisał(a): Czerwonozłota Gipsówka
W gminie jednym z radnych jest Rafał Janiec - co zrobił dla gminy ?

Akurat znam pana Rafała Jańca - RADNEGO i moim zdaniem w ciągu swojej 4-letniej kadencji bardzo dużo zrobił dla miejscowości w której mieszka, jest bardzo zaangażowany w jej rozwój !!!
Ja obserwuję tego Pana i widzę jego ciągłą pracę w Kruszynie, on jest mocnym działaczem godnym naśladowania. Dzięki niemu zauważyłam, że w Kruszynie dzieje się coś pozytywnego. Powstają nowe boiska, działa mocno na rzecz SP w Kruszynie, rozbudowuje place zabaw, drogi osiedlowe. Bardzo integruje mieszkańców poprzez organizowanie spotkań młodzieży pod kątem kulturalno- sportowym. Ja ostatnio byłam z wnuczkami na takim festynie w Kruszynie organizowanym przez Pana Rafała- było sssuper. Ten człowiek prawie co roku prowadzi swoją drużynę sportową do głównej wygranej w różnych turniejach. Panie Rafale tak dalej, trzymamy kciuki !!! Pozdrawiam Krystyna.
~~Jasnogranatowa Trzykrotka niezalogowany
4 października 2018r. o 21:08
Bez doświadczenia, bez kompetencji bez.... No niestety ale ja się nie zgadzam by za pieniądze podatników szanowny kandydat uczył się pracy w samorządzie!!! O nie! Obiecywać każdy potrafi, nie zna realiów, nie wie jak gmina wydaje pieniądze, treści wyssane z palca!
4 października 2018r. o 21:12
Pani Krystyno przychylam się Pani wypowiedzi, nie jestem z Kruszyna, ale jestem mieszkańcem gminy i trochę wam zazdroszczę . Macie konkretnego gościa na stanowisku radnego. Rafał J. kiedyś mi pomógł w sprawach rolnictwa, a konkretnie tegorocznej suszy w uprawach. To skuteczny w działaniu profesjonalista. Dla forumowiczów. Proszę nie mylić tego gościa z Andrzejem J.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza