Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Relich odpowiada w sprawie debaty
~Cyklamenowa Niezapominajka niezalogowany
16 października 2018r. o 7:31
A kandydatka już klienta pozwala o dochodach w szkole czy tylko się na bolcu odgraża? Jak nie to chcecie mieć tak innego burmistrza
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Srebrny Jastrzębiec niezalogowany
16 października 2018r. o 7:35
Mi przeszkadza, bo mieszkańcami gminy są nie tylko katolicy, nie wszyscy wierzą. Poza tym jeśli nawet RR zamówił mszę, to ksiądz powinien zaprosić mieszkańców, a nie czytać, że burmistrz zaprasza. Jawnie wsparł jedną stronę. Mimo że powinien zachować całkowitą neutralność. Dziwię się takiemu zachowaniu, bo dzisiaj jest szczególna nagonka na księży i Kościół, a takie zachowanie nie pomoże. W Kościele nie ma wyborów, ale w dłuższym kontekście czasu ludzie też zagłosują... nogami. Szczególnie ci młodzi, wychowani już inaczej, którzy od księży wymagają i nie stawiają w rolach autorytetów samoistnych tylko dlatego, że noszą sutannę. I dopóki panowie w czerni tego nie zrozumieją, dopóty polski Kościół nadal będzie otaczać się w przepaść.
~~Rudy Chaber niezalogowany
16 października 2018r. o 7:43
~~Oberżynowa Mięta napisał(a): Co do postów ''Ognistoczrewonej Szałwii'' nt.będziesz kwiczał w sądzie w trybie wyborczym baranie -koniec cytatu . Zrobiłem zrzut usunęli za póżno i mogę sprawdzić kto jest tą miła,kulturalną osobą ,która nikogo nie pomawia i cały czas gra fair play.

No to na co czekasz. Idź do sądu .

Kandydatka gra fair play, i jak sam zauważyłeś jest miłą kulturalną osobą. Bez układów. Bez kolesiów z Bolesławca. I to was boli bo nic na nią nie macie.

Ale najważniejsze jest to że kobieta was się nie bała. zaprosiła do debaty a kontrkandydat niestety chciał ja wplatać w konflikt w Zebrzydowej. ..Ale my to widzimy. I jak to mówi się Święty Boże nie pomoże. Niech daje na Msze, i dalej wykorzystuje kościół do polityki. Święty Boże nie pomoże.
~~Zielonobiała Kokoryczka niezalogowany
16 października 2018r. o 10:00
Debata to bardzo trudna sztuka konwersacji. Gdy nie ma się merytorycznych argumentów, można narazić się na śmieszność (patrz Debata Warszawska). Burmistrz boi się rozmowy z P. Joanną, bo nie ma praktycznie nic, na obronę wielu swoich działań przez 12 lat, a do tego niemal żadnej wizji rozwoju Gminy. Poza tym wie, że przynajmniej od 4 lat po prostu tylko trwa na stanowisku. Jego najważniejsi współpracownicy także utracili zdolności kreatywne. Nie oni jedni zresztą. Socjolodzy, politolodzy a i politycy zauważyli nareszcie, że władza samorządowa nie powinna trwać dłużej niż 2 kadencje, albowiem gdy jest dłuższa, najczęściej deprawuje i rozleniwia. RR burmistrzuje trzy kadencje i podświadomie wie, że już się wypalił. Świadczy o tym jego bardzo słaba kampania, brak odwagi do konfrontacji z rywalką i jej zwolennikami oraz mało pro rozwojowe plany na przyszłość. Myślę, że nawet nie będzie specjalnie cierpiał, gdy nie wygra wyborów. A wygrać nie powinien.
~Siwawy Różanecznik niezalogowany
16 października 2018r. o 10:22
Dopóty Polska stała przy Kościele w Polsce było dobrze, teraz gdy za komuny szukała się schronienia, opieki i siły do walki ze złem i czerwonymi to nikt nie pamięta.
~Facelia niezalogowany
16 października 2018r. o 10:22
Co do zamówionej mszy przez burmistrza to uważam że dobrze i oby dobry Bóg uchroni nas przed jego ponownym wyborem!!!Co do zaangażowania kościoła w wybory w Nowogrodźcu to jestem tym zniesmaczona bo wszyscy wiemy o co chodzi i przykro ze w taki sposób się to odbywa.Wiele osób z Nowogrodźca jeździ na mszę do innych parafi wiec coś w tym jest.Jak to mówią hulaj dudmsza piekła niema ale jak trwoga to do Boga a na spotkaniach nawet nie stać na to żeby uscisnac wyciagnieta dłoń Pana Józefa tylko dla tego że ma się Focha
~Siwawy Różanecznik niezalogowany
16 października 2018r. o 10:26
Z łapówkarzami lepiej się nie brataj i nieszukaj wśród nich przyjaciół
~~Czarniawa Sosna niezalogowany
16 października 2018r. o 10:30
Ludzie nie zdają sobie sprawy z rzeczywistego stanu obecnej władzy. POPIERAJĄ TO CO SŁYSZĄ I CO IM SIĘ POKAZUJE A NIE W TO CO JEST W RZECZYWISTOŚCI !!!

Gdyby kandydatka i jej otoczenie głosiło w kampanii nie prawdy czy pomawiali to, ekipa obecnego burmistrza już dawno wystąpiła do Sądu w trybie wyborczym klub o delegalizację Stowarzyszenia .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza