~~Karminowy Zimowit napisał(a):~~Niebieski Mieczyk napisał(a):falco napisał(a): nie ma co się tak ''spinać '';)
nie wiem i nie napiszę czy były czy tez nie jakieś ''umowy'' ale zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi i ''układach i układzikach ''
dlaczego?...przypomnę coś takiego ...
''Co w rodzinie to nie zginie?
..........2014r. godz. 21:12, odsłon: 21296
Najpierw mama-radna głosuje za „pracowniczą prywatyzacją” spółki, a później córka-prezes ją kupuje. Wszystko ok? ''
to fragment z tego forum niewymyślony przez jakiegoś forumowicza ...
co teraz powiesz o ''układach''?
zapewne nie warto ale napiszę ...
wyjątkowo byłem na tych tzw.''wyborach '' i oddałem ten swój ''głos '' na Małkowskiego
skusił mnie tym że obiecał jakiś audyt w tych bolesławieckich spółkach i spółeczkach ...
jak widać nie wszyscy tego chcieli ...;)
Analizujac kampanie wyborcza, zwlaszcza Malkowskiego, pisalem (od zawsze)
ze drugiejtury nie bedzie. W pierwszej wygra Pan Roman. Stalo sie.
A analizowałeś analizatorze, że za PR głosowali w większości ludzie którzy swoją wiedzę czerpią tylko z romanowych mediów i kościelnych pogaduszek po mszy? Walka z układem jest niestety nie równa. Media, finanse i tysiące uzależnionych od władzy pociotków nie dadzą się tak łatwo oderwać od koryta. I oczywiście lata wbijania do ich głów jedynie słusznej opcji władzy. To taki PRL Bolesławiecki. A to że pisałeś od zawsze znaczy, że dobrze wiesz o układach i układzikach i godzisz się z tym. A to z kolei karze przypuszczać, że w tym układzie siedzisz.
falco napisał(a): czyliwg. tego co piszesz jesteś kimś nowym ...;)
to miasteczko ewidentnie potrzebuje ''przewietrzenia'' bo to co mamy dookoła już nie śmierdzi a wręcz cuchnie ...
tak to widzę
a to że pewni ludzie na stołeczkach ''przyspawali''się do nich od lat jest złe
to rodzi nie tylko kolesiostwo ale tworzy układy korupcyjne i nikt mi nie wmówi że takie coś tu nie istnieje ...
to jest mała mieścina i każdy z urządasów się zna a sztuczna wrogość gubi się kiedy zasiadają do wspólnych biesiad h wycieczek ''integracyjnych ''
to dobrze że dochodzą jacyś nowi ludzie jak Ty ale ...
nawet Eliott Ness sam by nic nie zdziałał gdyby nie miał obok siebie 12 Nieprzekupnych ;)
tu tacy są potrzebni ...;)