Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

~~Srebrnoszary Żeniszek niezalogowany
19 grudnia 2018r. o 9:18
https://wiadomosci.wp.pl/kariera-syna-wiceszefa-cba-skandal-w-strazy-granicznej-6329147372369537a

sitwo ojczyzno pisu ty jesteś jak prezesa zdrowie
ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie
kto cię stracił
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
19 grudnia 2018r. o 10:59
~~Żółtawobrunatna Dabecja napisał(a):
Teraz to już raczej jeszcze ZDARZAJĄ SIĘ tacy co wierzą w jakiegoś "boga", czyli w coś czego nikt nie widział i czego istnienia nie da się w żaden sposób potwierdzić.
I to właśnie oni jak widać są w stanie uwierzyć w różne fantazje, bajdy i jak piszesz, "idiotyzmy".

Ale to nie wierzący, tylko WY lemingi publikujecie ciągle takie puste fantazje, bajdy i idiotyzmy z niemieckich mediów polskojęzycznych typu Onet, WP, czy Money!
14240
M21W2
19 grudnia 2018r. o 11:17
DP napisał(a): Dobry wieczór

niestety fobiak ma racje

zdrada to zdrada
jednak boli zauważalna tendencja umniejszania wagi słów

paplać każdy może
.... Fobiak cały czas powołuje się na przysięgę wojskową nie wie lub nie pamięta że :- Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam NARODOWI POLSKIEMU - i to jest na pierwszym miejscu . Od grudnia 1980 r. grupa wojskowych z Jaruzelskim na czele przy współpracy z sowietami opracowywali plan pacyfikacji Solidarności - wprowadzenie stanu wojennego . 2 listopada 1981 r . Generałowie i Pułkownik Kukliński wzięli udział w naradzie , poinformowali że na zachód wyciekły najnowsze plany wprowadzenia stanu wojennego , które to jak się okazało CIA przekazał Kukliński . 7/8 listopada 1981 roku płk Ryszard Kukliński został ewakuowany z Polski przez funkcjonariuszy CIA. Cytat ... W 2006 roku członkowie WRON zostali oskarżeni przez Główną Komisję Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu IPN o popełnienie zbrodni komunistycznej, polegającej na kierowaniu zorganizowanym związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym. W dniu 12 stycznia 2012 roku warszawski Sąd Okręgowy zgodził się z aktem oskarżenia, że stan wojenny przygotowano i wprowadzono niezgodnie z ówczesną konstytucją, a dokonała tego „grupa przestępcza o charakterze zbrojnym”, złożona z ludzi na najwyższych stanowiskach. ..... Kogo więc zdradził NARÓD POLSKI , - NIE , - jeżeli dla kogoś jest zdradą ostrzeganie przed imperialistycznymi zapędami ZSRR czy ataku junty wojskowej pod dowództwem zbrodniarzy Jaruzelskiego i Kiszczaka na własny NARÓD to - napiszę tylko - brak mi słów .
14505
DP
19 grudnia 2018r. o 11:44
M21W2 napisał(a):

niestety fobiak ma racje

zdrada to zdrada

paplać każdy może
.... Fobiak cały czas powołuje się na przysięgę wojskową nie wie lub nie pamięta że :- Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam NARODOWI POLSKIEMU - i to jest na pierwszym miejscu . Od grudnia 1980 r. grupa wojskowych z Jaruzelskim na czele przy współpracy z sowietami opracowywali plan pacyfikacji Solidarności - wprowadzenie stanu wojennego . 2 listopada 1981 r . Generałowie i Pułkownik Kukliński wzięli udział w naradzie , poinformowali że na zachód wyciekły najnowsze plany wprowadzenia stanu wojennego , które to jak się okazało CIA przekazał Kukliński . 7/8 listopada 1981 roku płk Ryszard Kukliński został ewakuowany z Polski przez funkcjonariuszy CIA. Cytat ... W 2006 roku członkowie WRON zostali oskarżeni przez Główną Komisję Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu IPN o popełnienie zbrodni komunistycznej, polegającej na kierowaniu zorganizowanym związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym. W dniu 12 stycznia 2012 roku warszawski Sąd Okręgowy zgodził się z aktem oskarżenia, że stan wojenny przygotowano i wprowadzono niezgodnie z ówczesną konstytucją, a dokonała tego „grupa przestępcza o charakterze zbrojnym”, złożona z ludzi na najwyższych stanowiskach. ..... Kogo więc zdradził NARÓD POLSKI , - NIE , - jeżeli dla kogoś jest zdradą ostrzeganie przed imperialistycznymi zapędami ZSRR czy ataku junty wojskowej pod dowództwem zbrodniarzy Jaruzelskiego i Kiszczaka na własny NARÓD to - napiszę tylko - brak mi słów .

witam

ja napisałam o znaczeniu słowa
Pan o przyczynach zaistniałej sytuacji, czy owa sytuacja zmienia znaczenie tego słowa?
proszę dobrze się zastanowić
pozdrawiam.
14240
M21W2
19 grudnia 2018r. o 12:00
DP - odniosłem się do - fobiak ma rację - zdrada to zdrada . Długa dyskusja dotyczyła tego czy Kukliński to zdrajca czy nie , fobiak w swoim poście napisał że Kukliński to zdrajca a zdrada to zdrada . Dziękuję za wyjaśnienie , nie zrozumiałem Pani intencji . Pozdrawiam .
~~Srebrnoszary Żeniszek niezalogowany
19 grudnia 2018r. o 13:09
https://wiadomosci.wp.pl/zielinski-mowil-o-glowie-kolo-jego-domu-znaleziono-ja-240-km-dalej-20-lat-temu-6329196709615233a

ludzki pan boi się o głowę
~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
19 grudnia 2018r. o 14:13
fobiak napisał(a):
~~Zielonobrunatna Bazylia napisał(a):
fobiak napisał(a):
Ponownie zapytam - dlatego, że ty tak twierdzisz?
Na jakiej podstawie?
Kwestionujesz Boga, bo ty jesteś bogiem i ustanawiasz prawo boże?

ja nic nie kwestionuje. nie ma czegos takiego jak prawo stworcy, sa tylko przykazania, rozkazy i zakazy. prawo ma to do siebie, ze nakresla sposob zachowan w spoleczenstwie i stopien odpowiedzialnosci za lamanie lub nieprzestrzeganie tych zachowan. chrzescijanska etyka nie istnieje, zostala zdeptana przez koscioly.

To tylko pustosłowie znakomicie ilustrujące dno intelektualne autora!
Etyka chrześcijańska znana jest nawet głąbom (wyłączywszy ciebie jak widać).
Najbardziej upraszczająco sprowadzająca się do "nie czyń drugiemu, co tobie niemiło", a bardziej szczegółowo : nie kłam, nie kradnij, nie szkodź zdrowiu swemu i innym, nie namawiaj do złego , nie morduj itp. itd.
Co tu zostało zadeptane i jak?

fobiak napisał(a): jak nie wierzysz grzeszniku to nagrzesz ile sie da i ic do spowiedzi. gdybym byl ksiedzem to u mnie bys nigdy rozgrzeszenia nie dostal a to dlatego, ze wypisujesz takie bzdety na necie. twoja intepretacja, zwolnienia z przysiegi z generowanego zla jest wtorna bo kazdy slyszal duzo wczesniej o szatanie wiec nie ma zaskoczenia a zlo staje sie czyms naturalnym.

??? czego dowodzi ten bełkot?
Poza tym wszyscy zdowi?
Wtórna zasada? A jaka jest pierwotna? Nie masz bladego pojęcia o katolicyzmie, spowiedzi, co nie przeszkadza ci pleść co ślina na język przyniesie!
Przy okazji zdradzę ci podstawową zasadę: kto grzeszy świadomie licząc, że się z tego wyspowiada i będzie OK", popełnia grzech NIEodpuszczalny.

fobiak napisał(a): czystosc duchowa nie polega na tym, ze sie pomodlisz i wyspowiadasz i bedziesz do nastepnej spowiedzi lamal slowa i przysiegi, tylko na tym, ze raz dane slowo lub zlozona przysiege nigdy nie zlamiesz i wtedy nie bedziesz musial sie spowiadac bo nie bedziesz mial z czego.

Nie przypisuj i nie wmawiaj swojej głupoty innym!
Z przysięgą są 2 WYJĄTKI: jeśli jest złożona pod przymusem albo gdy jej dotrzymanie jest związane z wyrządzeniem zła!
Trzeba być skończonym durniem i/lub łajdakiem (do wyboru), by potępiać odmówienie posłuszeństwa ludobójcom

fobiak napisał(a): kuklinski zreszta nie chodzil do kosciola, to dlaczego probujesz z diabla zrobic aniolka. nie mam nic przeciwko kuklinskiemu bo sam lepszy nie jestem ale zdrady na szczeblu panstwowy to dla mnie za wysokie progi i nie sa wcale przyjemne.

Gdzie próbuję robić z Kuklińskiego anioła?
Wymaganie dotrzymania lojalności wobec zaborcy/okupanta jest oznaką zbydlęcenia lub amoralności!
2161
#fobiak nieaktywny
19 grudnia 2018r. o 15:55
M21W2 napisał(a):

niestety fobiak ma racje

zdrada to zdrada

paplać każdy może

dobra, dostosuje sie do twojego zyczenia i nie bede sie do ciebie zwracal per buc i nie wywyzszaj sie, bo az takim Bucem nie jestes, to jest manipulacja, napisalem z malej litery, jesli nie chcesz byc bucem to bedziesz bejdokiem. bejdoku nie ma nic na pierwszym miejscu, wklejajac cos wyrwane z tekstu podpierasz swoje poronione wywody, tekst przysiegi brzmial tak:

"Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam Narodowi Polskiemu być uczciwym, zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem, wykonywać dokładnie rozkazy przełożonych i przepisy regulaminów, dochować ściśle tajemnicy wojskowej i państwowej, nie splamić nigdy honoru i godności żołnierza polskiego. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Ojczyźnie, bronić niezłomnie praw ludu pracującego, zawarowanych w Konstytucji, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności Rządowi Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej. Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej przed zakusami imperializmu, stać nieugięcie na straży pokoju w braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi sojuszniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia mężnie walczyć w obronie Ojczyzny, o świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. Gdybym nie bacząc na tę moją uroczystą przysięgę obowiązek wierności wobec Ojczyzny złamał, niechaj mnie dosięgnie surowa ręka sprawiedliwości ludowej".

jesli myslisz, ze narod polski to solidarnosc to sobie mysl ale mysl tez o tym ze przysiega wojskowa nie powstala z mysla o solidarnosci i z nia nie miala nic wspolnego bo solidarnosc byla opozycja polityczna. w tej przysiedze jest tez o zachowaniu tajemnicy wojskowej i panstwowej.
gdyby ci odwalio o zwiazku radzieckim, to w tekscie przysiegi nic nie ma wiernosci zwiazkowi radzieckiemu, wyprzedzam sie abys z tym nie wyskakiwal jak robi 99% bejdokow.

to, ze solidarnosc byla organizacja polityczna mozesz sobie poszperac na necie a tu masz wskazowke gdzie szukac
"...na I Zjeździe Delegatów NSZZ „Solidarność” (IX – X 1981 roku). Wysunięto wtedy postulaty: obrony praw pracowniczych, wprowadzenia demokratycznych form wyłaniania władz państwowej, likwidacji nomenklatury, decentralizacji w zarządzaniu gospodarką, dopuszczenie do głosu samorządu pracowniczego, niezawisłości sądów, utworzenia samodzielnego samorządu terytorialnego, wolnej oświaty, kultury i nauki oraz zaprzestania cenzurowania środków masowego przekazu. Był to więc program zmian ustrojowych w Polsce."

a tu za jednym zamachem podaje tobie na tacy definicje abys znowu cos nie zmyslil

"Stan wojenny – jeden ze stanów nadzwyczajnych, polegający na przejęciu administracji przez wojsko. Stan ten może być wprowadzony przez rząd danego kraju w celu przywrócenia porządku publicznego w wypadku takich zdarzeń jak zamach stanu czy w celu zdławienia opozycji politycznej."
art. 33 pkt. 2 konstytucji prl
"2. Rada Państwa może wprowadzić stan wojenny na części lub na całym terytorium Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, jeżeli wymaga tego wzgląd na obronność lub bezpieczeństwo państwa. Z tych samych powodów Rada Państwa może ogłosić częściową lub powszechną mobilizację."

z sadami daj sobie siana bejdoku, nie przepadam za cia tak jak ty. sady maja byc polskie a nie amerykanskie, unijne i partyjne. ipn jest politycznie zwiazany z partia rzadzaca i narodowi wyrzadza szkody podobnie jak kazdy z rzdow to robil i robi

nie pisze wiecej bo sie nie ogarniesz jak kazdy bejdok ale powtorze
kuklinski byl zdrajca

Dopisane 19.12.2018r. o godz. 15:55:

fobiak napisał(a):
fobiak napisał(a):

??? czego dowodzi ten bełkot?
Poza tym wszyscy zdowi?
Wtórna zasada? A jaka jest pierwotna? Nie masz bladego pojęcia o katolicyzmie, spowiedzi, co nie przeszkadza ci pleść co ślina na język przyniesie!
Przy okazji zdradzę ci podstawową zasadę: kto grzeszy świadomie licząc, że się z tego wyspowiada i będzie OK", popełnia grzech NIEodpuszczalny.

tobie nie jestem w stanie odpowiedziec na wszystko bo jak napisales, nie mam bladego pojecia o katolicyzmie, uratowales mnie bo wczesniej pisales o chrzescijanstwie i faktycznie z tym bym sie nie uporal ale katolicyzm to pestka, pelno jest o nim na necie. pierwotna zasda, to diabel bo z niego wywodzi sie zlo a nie odwrotnie, na wyrzadanie zla nie ma usprawiedliwienia, przysiega nie ma ze zlem nic wspolnego, sa przysiegi majace na celu wyrzadzanie zla innym, pomimo tego sa one przysiegami a przysieg sie nie lamie, kto ja zlamie jest zdrajca. kuklinski zlamal przysiege, dlatego jest zdrajca.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza