Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
20 grudnia 2018r. o 10:32
fobiak napisał(a): jezyk polski mam opnowany lepiej od ciebie bucu

Jakim sposobem udało co się to ukrywać aż do tej pory? :D

Ty każdy temat masz tak samo opnowany jak język polski :D
Bredź i bełkocz dalej do woli!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 11:04
bucu, nie rob ze mnie inteligenta, wywodze sie z ciemnego ludu i nie w kazdym temacie zabieram glos, co najwyzej w dwoch, trzech, nie mam wiedzy aby sie wymadrzac
14240
M21W2
20 grudnia 2018r. o 12:21
Fobiak wystarczyło jedno zdanie -( Opozycja od 1945 r. nie godziła się z totalitaryzmem komunistycznym .) - Ty napisałeś tyle bzdur że trudno się do nich odnieść . Solidarność to ok .10 mln. członków w tym ok 1 mln . członków PZPR dodając do tego Solidarność RI był to największy sprzeciw społeczeństwa wobec totalitaryzmowi komunistycznemu , podejrzewam że w tej olbrzymiej grupie byli członkowie Twojej rodziny . Jest niegodziwością wrzucanie wszystkich do jednego worka , nie zaprzeczam że komunistom udało się złamać i przeciągnąć na swoją stronę wielu którzy z ideałami Solidarności nie mieli nic wspólnego , byli ich tajnymi współpracownikami . Nasze społeczeństwo ( naród ) , było podzielone na tych co godzili się z systemem narzuconym przez sowietów i tych co byli do nich w opozycji , jeżeli tej podstawowej prawdy nie zrozumiesz to dalej będziesz brnął w nieskładne i sprzeczne ze sobą stwierdzenia . Co do rozłamu to masz tylko w jednym rację że był , grupa z Anną Walentynowicz , Andrzejem Gwiazdą , Krzysztofem Wyszkowskim , Kornelem Morawieckim i jeszcze wieloma czołowymi działaczami z Górnego Śląska nie chcieli iść na żadne układy z komunistami . Kiszczak i Wałęsa już od 1987 r , często się spotykali i to oni zadecydowali kogo zaprosić na rozmowy w Magdalence a następnie przy okrągłym stole . Jaruzelski polecił Kiszczakowi aby zaprosił do rozmów grupę najbardziej konstruktywną - czytaj uległą - z Wałęsą na czele . Nie wiem co miałeś na myśli pisząc o zjednoczeniu i kogo z kim , w mojej ocenie komunistów oraz rządnych profitów i władzy sprzedawczyków z obozu Solidarności Szkoda że tacy jak Ty i Falco nie potraficie oddzielić ziarna od plew . Obecnie wielu ekonomistów ocenia plan Wilczka bodajże z 1988 r. jako zdecydowanie lepszy dla Polski niż reformy Balcerowicza i Lewandowskiego , które były efektem ustaleń przy okrągłym stole .
2161
#fobiak nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 13:22
bejdoku, pitolisz ponownie od rzeczy
opozycja powojenna nigdy nie wymienila slowa komunizm, poszukaj sobie utotek z 1945-1947, pospiesz sie bo ipn kasuje, to zobaczysz czego chcieli. populistycze teksty mozesz wypisywac w kiblu przy ratuszu.
~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
20 grudnia 2018r. o 13:42
A co twoje pitolenie zmienia?
Czego dowodzi?
2161
#fobiak nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 14:37
M21W2 napisał(a): Solidarność to ok .10 mln. członków w tym ok 1 mln . członków PZPR dodając do tego Solidarność RI był to największy sprzeciw społeczeństwa wobec totalitaryzmowi komunistycznemu , podejrzewam że w tej olbrzymiej grupie byli członkowie Twojej rodziny . Jest niegodziwością wrzucanie wszystkich do jednego worka , nie zaprzeczam że komunistom udało się złamać i przeciągnąć na swoją stronę wielu którzy z ideałami Solidarności nie mieli nic wspólnego , byli ich tajnymi współpracownikami .

Nasze społeczeństwo ( naród ) , było podzielone na tych co godzili się z systemem narzuconym przez sowietów i tych co byli do nich w opozycji , jeżeli tej podstawowej prawdy nie zrozumiesz to dalej będziesz brnął w nieskładne i sprzeczne ze sobą stwierdzenia .

Co do rozłamu to masz tylko w jednym rację że był , grupa z Anną Walentynowicz , Andrzejem Gwiazdą , Krzysztofem Wyszkowskim , Kornelem Morawieckim i jeszcze wieloma czołowymi działaczami z Górnego Śląska nie chcieli iść na żadne układy z komunistami . Kiszczak i Wałęsa już od 1987 r , często się spotykali i to oni zadecydowali kogo zaprosić na rozmowy w Magdalence a następnie przy okrągłym stole . Jaruzelski polecił Kiszczakowi aby zaprosił do rozmów grupę najbardziej konstruktywną - czytaj uległą - z Wałęsą na czele . Nie wiem co miałeś na myśli pisząc o zjednoczeniu i kogo z kim , w mojej ocenie komunistów oraz rządnych profitów i władzy sprzedawczyków z obozu Solidarności Szkoda że tacy jak Ty i Falco nie potraficie oddzielić ziarna od plew . Obecnie wielu ekonomistów ocenia plan Wilczka bodajże z 1988 r. jako zdecydowanie lepszy dla Polski niż reformy Balcerowicza i Lewandowskiego , które były efektem ustaleń przy okrągłym stole .

falco mnie poinstruowal aby z toba nie zaczynac bo masz zakuty leb.
skad to wziales, ze byl totalizm komunistyczy, masz jakis dowod? w konstytucji pisze o socjalizmie, wyssales sobie z palca czy odzywiasz sie makulatura i interprecjami? z tymi 10 milionami mozesz miec racje, tak samo jak z 12-ma albo 20-ma, niektorzy zanizaja nawet do 8-miu. prawde mowiac mi to zwisa bo ja sie nie zalapalem.

wasze spoleczenstwo bylo podzielone towarzyszu, moje nie, moje bylo zjednoczone. dlaczego wynedzniale spoleczenstwo mialo by nie chciec, tak chcieli i tak zyli. zaraz wyskoczysz z twoim asem w rekawie, ze referendum bylo sfalszowane ale bez dowodow nie rzucaj sie z motyka na ksiezyc.

nie pisalem o rozlamie solidarnosci bo takiego nie bylo, dzisiaj sie tak ocenia ale to nie ma znaczenia, do 89 nie bylo rozlamu, wszyscy jak jeden byli za walesa.
pisalem o rozlamie w pzpr po gomolce. po oczyszczeniu partii, pozniej wywaleni partyjniacy chwalili sie ze wystapili sami. kuron i tym podobni solidarnosciuchy, taki pietrzak chwalil sie, ze jezdzil na zmywak do usa aby miec na podatki w prl, no i twoje kaczki mialy lepsze dziecinstwo niz kazde inne polskie dziecko. takich pupilkow bylo tyle ile bylo solidarnosciuchow. strajkujacy robotnicy nie mieli kadry kierowniczej, bo takiej sie nie wyprodukuje z dnia na dzien, tym sie zajela pzpr i wydelegowala im juz gotowa kadre bo na tych nierobow i tak nigdzie indziej miejsca nie bylo. tu masz rozlam pzpr a zjednoczenie to okragly stol. panjal? to, ze jak zostali spuszczeni z lancucha i poszli inna droga to jest oczywiste. aby wybielic sobie zyciorysy, gimnastykuja sie do dzisiaj i przescigaja sie w gloopocie bo nierobom daleko do madrosci. ty bejdoku ich nasladujesz bo palnales gafe i sie wygadales ze w tym goownie paluchy maczales.
2900
#falco nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 14:52
:]
właśnie tak...''zakuty '' i ''zindoktrynowany'' do granic
(chciałem nieopatrznie napisać -rozsądku ale to przecież by było nietrafione ;) ) toteż napiszę do granic absurdu :] )

ale czytać go warto fobiak ...
dla samej satysfakcji że jest ktoś głupszy od nas ...;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
14240
M21W2
20 grudnia 2018r. o 15:40
falco napisał(a): :]
właśnie tak...''zakuty '' i ''zindoktrynowany'' do granic
(chciałem nieopatrznie napisać -rozsądku ale to przecież by było nietrafione ;) ) toteż napiszę do granic absurdu :] )

ale czytać go warto fobiak ...
dla samej satysfakcji że jest ktoś głupszy od nas ...;)

Bardzo merytoryczna odpowiedź prostaka i pyskacza , nie mając żadnych argumentów wszyscy imbecyle postępują podobnie . Dyskusja publiczna to - polemika , debata , wymiana zdań ,poglądów , ale do kogo ja to piszę . Miłego wieczoru .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.