Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

2161
#fobiak nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 17:42
koo...a komunizm to tez utopia
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
670
ramaj
20 grudnia 2018r. o 17:51
M21W2 napisał(a): Fobiak - Tobie polecam wywiad z wiceprzewodniczącym Andrzejem Gwiazdą choć jestem pewien że i na to znajdziesz jakieś swoje ble- ble - ble -,mimo to wyżej Ciebie cenię niż Twój autorytet Falco - próbujesz dyskutować z faktami szkoda tylko że nie na argumenty w jednym możesz mieć rację , PRL powinienem określić jako państwo noszące znamiona totalitaryzmu w odróżnieniu od ZSRR , brak było kultu jednostki jakim był Stalin . .... ... https://wpolityce.pl/polityka/184974-andrzej-gwiazda-okragly-stol-byl-kapitulacja-kapitulacja-w-imieniu-calej-opozycji-stanu-wojennego-nasza-rozmowaDopisane 20.12.2018r. o godz. 16:16:To jest moja odpowiedź do Ciebie Falco --- Bardzo merytoryczna odpowiedź prostaka i pyskacza , nie mając żadnych argumentów wszyscy imbecyle postępują podobnie . Dyskusja publiczna to - polemika , debata , wymiana zdań ,poglądów , ale do kogo ja to piszę . Miłego wieczoru .

M21W2.
Dzisiaj masz już nowych idoli i ich prawdy objawione.Jednemu chyba nie zaprzeczysz.Wśród tych którzy przed 80 r. i za"pierwszej"Solidarności nadstawiali najwięcej głowy nie ma dzisiaj macherów "dobrej zmiany".Są oni dzisiaj odsądzani od czci i wiary (także przez ciebie) przez spóźnionych rewolucjonistów:szczekaczy,ktorzy dzisiaj zrobiliby to lepiej niż tamci wtedy.Wałęśa,Frasyniuk,Buja,Janas nie mówiąc o Michniku,Kuroniu,Modzelewskim to dzisaj nieomalże zdrajcy.Tylko że za nimi świadczą lata w więzieniach i o tych ludziach wszyscy słyszeli w 80r.Piotrowicz,Pawłowicz,Brudziński czy Kaczyński o ile nie służyli tamtej władzy to represjonowani byli co najwyżej za przejscie na czerwonym świetl i w 80r.pies z kulawą nogą o nich nie słyszał.
2900
#falco nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 18:37
skorn napisał(a):
falco napisał(a): :]
właśnie tak...''zakuty '' i ''zindoktrynowany'' do granic
(chciałem nieopatrznie napisać -rozsądku ale to przecież by było nietrafione ;) ) toteż napiszę do granic absurdu :] )

ale czytać go warto fobiak ...
dla samej satysfakcji że jest ktoś głupszy od nas ...;)

co ty bys zrobi, bez fobiaka, głabie, komu byś przytakiwał? : )

a co ty kmiotku zrobił byś bez Falco?
nikt tak często jak ty nie pisze do mnie bezpośrednio ...
bez Falco byłbyś tu niezauważalny a tak ''istniejesz'' ...hahahaha

jesteś taką pewną ''odmianą '' M21 ...
on pierdzieli od rzeczy o zdrajcy Kuklińskim a ty o swoich ''narodowcach '' i ''komuchach''

ktoś cię wcześniej zapytał gdzie i w jakich latach byłeś w wojsku...
odpowiedziałeś ?
i ty tu robisz za ''autoryteta'' w kwestii wojskowej przysięgi?
nie bądz głupi,niech ci wystarczy że jesteś śmieszny ...:]

"bierz życie z każdym oddechem..."
14240
M21W2
20 grudnia 2018r. o 19:47
Ramaj to co zacytuję pasuje do mnie - ( Najwłaściwiej rzecz ujmując idealista
człowiek, który swoje życie podporządkował konkretnej idei (np. idei wolności, Solidarności , godnego życia , pracy itd.) Według mnie człowiek, który nie jest idealistą jest w pewien sposób upośledzony na duszy. ) Wiesz jaka jest różnica między mną a Tobą , ja osobiście poznałem Wałęsę , Frasyniuka , Piniora mam wśród moich pamiątek , zdjęcie z Gencjany podpisane przez Modzelewskiego , uczestniczyłem w spotkaniach z nimi , kolportowałem i dokładnie czytałem prasę opozycyjną w latach 80-dziesiątych . Nikt nigdzie nie mówił i nie pisał że będziemy żyli w takiej Polsce jaką mamy po 1989 r . Główny ciężar walki brali na siebie robotnicy i to oni bezimienni są dla mnie bohaterami . Wielu bezimiennych działaczy Solidarności o robotniczym rodowodzie żyło i żyje zapomniani przez tych których wymieniłeś często na granicy ubóstwa mimo że też zaliczyli odsiadki i internowania . Jak żyli i żyją oprawcy zapewne wiesz , jak żyją nowobogaccy w zdecydowanej większości doradcy Wałęsy i całe grono tych co poszli na układ z Jaruzelskim i Kiszczakiem nie jest tajemnicą . Moje posty są komentarzami robotnika który czuje się oszukany i oszukiwał kolportując prasę podziemną w której obiecano gruszki na wierzbie . Staje w obronie Solidarności a negatywnie oceniam okrągły stół jego uczestników ze strony tzw. Solidarnościowej oraz to co tam ustalono . Czy czegokolwiek żałuję - nie - jest więcej plusów niż minusów , Co do moich idoli to daruj sobie bo niewiele o nich wiesz , wielu już nie żyje . Wystarczy że kiedyś napisałem że zagłosowałem na PiS bo miałem dość kiepskich w mojej ocenie Rządów PO-PSL i afer z nimi związanych a fanatycy i nienawistnicy typu Falco przystąpili do ataku . Widzę w Tobie człowieka który ma swoje poglądy , jak już napisałem szanuję je choć z większością się nie zgadzam i tego oczekuję od wszystkich , dyskutujmy o nich o zdarzeniach najnowszych bez obelg i wycieczek osobistych . Krytykanci widzą co powiedział niestosownego Kaczyński czy Schetyna , nie widzą swojego chamstwa w odniesieniu do oponentów na forum w czym niedoścignionym wzorem jest Falco . Dobrej nocy .
~~Alabastrowa Nasturcja niezalogowany
20 grudnia 2018r. o 19:55
Do M21W2. KOLEGO: 100/100. Szacun.
14240
M21W2
20 grudnia 2018r. o 19:56
Fobiak nie musisz czytać tylko po co chcesz dowodów na podziały w Solidarności .
~~Oberżynowy Przegorzan niezalogowany
20 grudnia 2018r. o 20:08
M21W2 napisał(a): Fobiak nie musisz czytać tylko po co chcesz dowodów na podziały w Solidarności .

Ty nawet z bratem się pożarłeś i dalej kąsasz a mówisz o poszanowaniu drugiej osoby.
14505
DP
20 grudnia 2018r. o 20:29
tak bywa gdy nad rozsądkiem górują emocje
trudno się im oprzeć
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!