Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

~~Ognistoczerwona Brzoza niezalogowany
20 grudnia 2018r. o 15:48
pisowska ośmiornica = mafia pis = ośmiornica z grilla

https://www.tvn24.pl/senat-umowa-na-catering-za-307-tysiecy-zlotych,893934,s.html

buta pycha i złodziejstwo
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
20 grudnia 2018r. o 16:16
Fobiak - Tobie polecam wywiad z wiceprzewodniczącym Andrzejem Gwiazdą choć jestem pewien że i na to znajdziesz jakieś swoje ble- ble - ble -,mimo to wyżej Ciebie cenię niż Twój autorytet Falco - próbujesz dyskutować z faktami szkoda tylko że nie na argumenty w jednym możesz mieć rację , PRL powinienem określić jako państwo noszące znamiona totalitaryzmu w odróżnieniu od ZSRR , brak było kultu jednostki jakim był Stalin . .... ... https://wpolityce.pl/polityka/184974-andrzej-gwiazda-okragly-stol-byl-kapitulacja-kapitulacja-w-imieniu-calej-opozycji-stanu-wojennego-nasza-rozmowa

Dopisane 20.12.2018r. o godz. 16:16:

To jest moja odpowiedź do Ciebie Falco --- Bardzo merytoryczna odpowiedź prostaka i pyskacza , nie mając żadnych argumentów wszyscy imbecyle postępują podobnie . Dyskusja publiczna to - polemika , debata , wymiana zdań ,poglądów , ale do kogo ja to piszę . Miłego wieczoru .
~Ognistoczerwona Brzoza niezalogowany
20 grudnia 2018r. o 16:38
Wyższy VAT na produkty z owoców, niższy na krakersy i chipsy.
Tak pislam bogaci się kosztem rolników i zdrowiem Polaków
2161
#fobiak nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 17:10
M21W2, nie mam zamiaru czytac gwiazdy, jakiegos innego solidarnosciucha czy partyjniaka z pzpr, jak chce cos poczytac to sam sobie napisze. system stalinowski mielismy od 1950-1956 , malo wiesz o polsce za to znasz wszystkie smieci o solidarnosci.

Wisława Szymborska

"TEN DZIEŃ" (na cześć J. Stalina)

Jeszcze dzwonek, ostry dzwonek w uszach brzmi.
Kto u progu? Z jaką wieścią, i tak wcześnie?
Nie chcę wiedzieć. Może ciągle jestem we śnie.
Nie podejdę, nie otworzę drzwi.

Czy to ranek na oknami, mroźna skra
tak oślepia, że dokoła patrzę łzami?
Czy to zegar tak zadudnił sekundami.
Czy to moje własne serce werbel gra?

Póki nikt z was nie wypowie pierwszych słów,
brak pewności jest nadzieją, towarzysze.
Milczę. Wiedzą, że to czego nie chcę słyszeć -
muszę czytać z pochylonych głów.

Jaki rozkaz przekazuje nam
na sztandarach rewolucji profil czwarty?
- Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty!
Wzmocnić warty u wszystkich bram!

Oto Partia - ludzkości wzrok.
Oto Partia: siła ludów i sumienie.
Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie.
Jego Partia rozgarnia mrok.

Niewzruszony drukarski znak
drżenia ręki mej piszącej nie przekaże,
nie wykrzywi go ból, łza nie zmaże.
A to słusznie. A to nawet lepiej tak.

takich stalinowcow mielismy w ch. pozniej ich przygarnela solidarnosc
211
skorn
20 grudnia 2018r. o 17:24
System stalinowski mieliśmy do 1956, a potem jak nożem uciął: demokracja, wolny rynek, brak cenzury, legalna opozycja.

Na te twoje "mądrości" to tylko janusze się nabierają. Patrz niżej.

falco napisał(a): :]
właśnie tak...''zakuty '' i ''zindoktrynowany'' do granic
(chciałem nieopatrznie napisać -rozsądku ale to przecież by było nietrafione ;) ) toteż napiszę do granic absurdu :] )

ale czytać go warto fobiak ...
dla samej satysfakcji że jest ktoś głupszy od nas ...;)

co ty bys zrobi, bez fobiaka, głabie, komu byś przytakiwał? : )

<i>
~~Jasnoczerwona Porzeczka niezalogowany
20 grudnia 2018r. o 17:31
skorn napisał(a): System stalinowski mieliśmy do 1956, a potem jak nożem uciął: demokracja, wolny rynek, brak cenzury, legalna opozycja.

Na te twoje "mądrości" to tylko janusze się nabierają. Patrz niżej.

falco napisał(a): :]
właśnie tak...''zakuty '' i ''zindoktrynowany'' do granic
(chciałem nieopatrznie napisać -rozsądku ale to przecież by było nietrafione ;) ) toteż napiszę do granic absurdu :] )

ale czytać go warto fobiak ...
dla samej satysfakcji że jest ktoś głupszy od nas ...;)

co ty bys zrobi, bez fobiaka, głabie, komu byś przytakiwał? : )

Magister ,to som te pedofile w naszym umiłowanym kościele,czy jak mawia nasz Ojciec Tadeo ,to fake.?
2161
#fobiak nieaktywny
20 grudnia 2018r. o 17:32
skroniu, demokracja i wolny rynek to utopia, wiec wyjasnij o czym ty piszesz a o wolnosci slowa zapytaj sie dziennikarzy, ktorzy procesy przegrali lub gadowskiego albo sumlinskiego
nie dziwie sie takiemu pustakowi jak ty bo jestes produkcji romcia betoniarza a to juz cos.
211
skorn
20 grudnia 2018r. o 17:38
Dla ciebie wszystko na prawo od komunizmu to utopia. Szkoda czasu.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.