Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Obniżka nie motywuje do lepszej pracy!
~~Ognistoczerwony Goździk niezalogowany
9 grudnia 2018r. o 18:50
Panie Kazimierzu pierwszy raz się zgadzam z pana opinią/ Pragnę przypomnieć, ze zzwracałem uwagę aby na pewien okres czasu dać sobie spokój z Nowogrodzcem. Prosze zobaczyc ilu znawców się znalazło ile maja uciechy nawet w okresie przedswiątecznym.Uważam, że nie tędy jest droga. Ciekawy jestem jak dlugo to będzie trwac. Myslę, że trzeba trochę czasu aby rozpalone głowy ochłodzić i tego wszystkim zyczę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Trawiasty Miłorząb niezalogowany
9 grudnia 2018r. o 19:08
~Granatowa Nasturcja napisał(a): Nowogrodziec ma niecałe 15000 tysięcy mieszkańców to napisz jaką powinien mieć minimalną płacę z dodatkami jeżeli dali mu mniej to urząd pracy mu wyrowna

Niestety, ,albo stety, gmina Nowogodziec ma 15 315 mieszkańców, a więc powyżej 15 tys.
~~Zielonkawobłękitny Cytryniec niezalogowany
9 grudnia 2018r. o 19:15
~~Trawiasty Miłorząb napisał(a):
~Granatowa Nasturcja napisał(a): Nowogrodziec ma niecałe 15000 tysięcy mieszkańców to napisz jaką powinien mieć minimalną płacę z dodatkami jeżeli dali mu mniej to urząd pracy mu wyrowna

Niestety, ,albo stety, gmina Nowogodziec ma 15 315 mieszkańców, a więc powyżej 15 tys.

Tylko pytanie ile osób wyjechało na stałe do Niemiec albo do UK a jest nadal zameldowanych ?
9 grudnia 2018r. o 19:28
~~Srebrnoszara Czarnuszka napisał(a): Przyznam,że zawiodłem się na Pana tekście. Nie jest Pan władny do oceniania decyzji władz samorządowych w Nowogrodźcu!To Rada Gminy stanowi prawo,które wykonuje burmistrz. Jakie by nie było . To rada zatrudnia burmistrza i go wynagradza. Jeżeli nie jest mu po drodze z takimi ustaleniami ,może się on zwolnić i rada rozpisze nowe wybory. Jeżeli stawka nie satysfakcjonuje Pana Relicha , może zmienić zawód i rozpocząć nowe życie.

hohoho... ale się zagalopowałeś... Od kiedy to Rada Gminy zatrudnia burmistrza? ona tylko ustala wysokość jego wynagrodzenia. Poza tym od kiedy to RM jest władna rozpisywać jakiekolwiek wybory? i, owszem, stanowi prawo, ale w ramach obowiązującego ustawodawstwa, które wypada w jej przypadku znać. Mam nadzieję, że nie jesteś przedstawicielem RM, bo to byłaby kompromitacja. Następnym razem dokształć się, zanim coś napiszesz.
9 grudnia 2018r. o 19:31
~Fiołkowy Lędźwian napisał(a): Czarnuszka, jak idziesz do nowej pracy to najpierw ustalasz wysokosc wynagrodzenia, dopiero potem przyjmujesz oferte lub odrzucasz. Nigdy nie jest tak, ze ktos zaczyna prace i nagle sie dowiaduje ile bedzie zarabial.

Czarnuszka w tym jednym jedynym puncie ma rację: rada może w każdej chwili zmienić wysokość wynagrodzenia burmistrza w zakresie ograniczonym widełkami. Burmistrz nie jest zwykłym pracownikiem, ale podejmuje pracę na mocy wyboru. I z takimi konsekwencjami musi się liczyć.
9 grudnia 2018r. o 19:46
~~Zielonkawobłękitny Cytryniec napisał(a):
~~Trawiasty Miłorząb napisał(a):

Tylko pytanie ile osób wyjechało na stałe do Niemiec albo do UK a jest nadal zameldowanych ?

Ale to nie obchodzi GUS dopóki się nie wymeldują
~~Pistacjowy Mikołajek niezalogowany
9 grudnia 2018r. o 19:53
JPR. osoby piszące że 9500zł brutto to duzo pieniędzy niech się zastanowią dlaczego takie miernoty na burmistrzów potem startują..............
Toż ja jako zwykły operator maszyn mam już 6000tys brutto a jak dolicze co sobie dorobie to mam więcej niż Relich. Może w czynie społecznym tą funkcje i funkcje radnych róbmy co? To wtedy będzie dobrze............
~~Herbaciana Stokrotka niezalogowany
9 grudnia 2018r. o 20:10
Sitwa trzyma sie razem.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.