~~Trawiasty Miłorząb napisał(a):~Fiołkowy Lędźwian napisał(a): Czarnuszka, jak idziesz do nowej pracy to najpierw ustalasz wysokosc wynagrodzenia, dopiero potem przyjmujesz oferte lub odrzucasz. Nigdy nie jest tak, ze ktos zaczyna prace i nagle sie dowiaduje ile bedzie zarabial.
Czarnuszka w tym jednym jedynym puncie ma rację: rada może w każdej chwili zmienić wysokość wynagrodzenia burmistrza w zakresie ograniczonym widełkami. Burmistrz nie jest zwykłym pracownikiem, ale podejmuje pracę na mocy wyboru. I z takimi konsekwencjami musi się liczyć.
~~Srebrnoszara Czarnuszka napisał(a): Przyznam,że zawiodłem się na Pana tekście. Nie jest Pan władny do oceniania decyzji władz samorządowych w Nowogrodźcu!To Rada Gminy stanowi prawo,które wykonuje burmistrz. Jakie by nie było . To rada zatrudnia burmistrza i go wynagradza. Jeżeli nie jest mu po drodze z takimi ustaleniami ,może się on zwolnić i rada rozpisze nowe wybory. Jeżeli stawka nie satysfakcjonuje Pana Relicha , może zmienić zawód i rozpocząć nowe życie.Do oceniania decyzji władz tym bardziej samorządowych władny jest kazdy obywatel RP , a nawet ten z obcym obywatelstwem To nie czasy Stalinizmu i dyktatury , gdy trzeba było morde w kubeł trzymac . To nie Rada Gminy zatrudnia Burmistrza tylko wyborcy w wyborach tak samo jak Radnych . Tydzień na stołkach i już zapedy dyktatorskie ? To co bedzie dalej?Rewolucja pozre swoje dzieci? Nie wiem kim jesteś ale czy nie byłym funkcjonariuszem np. MO? ,Bo cos mi to tak zajeżdża.
~Granatowa Nasturcja napisał(a): Wybory samorządowe 2018r, liczba mieszkańców 14928,liczba wyborców 11991,liczba wybieranych radnych 15, liczba okręgów wyborczych 15,liczba obwodów wyborczych 12 jak ktoś nie wierzy to niech se przeczyta
~~Płomiennoruda Jagoda napisał(a):~~Srebrnoszara Czarnuszka napisał(a): Przyznam,że zawiodłem się na Pana tekście. Nie jest Pan władny do oceniania decyzji władz samorządowych w Nowogrodźcu!To Rada Gminy stanowi prawo,które wykonuje burmistrz. Jakie by nie było . To rada zatrudnia burmistrza i go wynagradza. Jeżeli nie jest mu po drodze z takimi ustaleniami ,może się on zwolnić i rada rozpisze nowe wybory. Jeżeli stawka nie satysfakcjonuje Pana Relicha , może zmienić zawód i rozpocząć nowe życie.Do oceniania decyzji władz tym bardziej samorządowych władny jest kazdy obywatel RP , a nawet ten z obcym obywatelstwem To nie czasy Stalinizmu i dyktatury , gdy trzeba było morde w kubeł trzymac . To nie Rada Gminy zatrudnia Burmistrza tylko wyborcy w wyborach tak samo jak Radnych . Tydzień na stołkach i już zapedy dyktatorskie ? To co bedzie dalej?Rewolucja pozre swoje dzieci? Nie wiem kim jesteś ale czy nie byłym funkcjonariuszem np. MO? ,Bo cos mi to tak zajeżdża.
~~Zielonkawobłękitny Cytryniec napisał(a): Nie rozumuję idiotycznego wpisu pana Marczewskiego, Jeśli prezes Kaczyński kazał obniżyć uposażenia ,posłom wójtom i burmistrzom o 20% i weszła w życie taka ustawa to trzeba ją wykonać ,a jak tym wójtom się nie opłaca to dlaczego tak kurczowo trzymają się tych ciepłych posadek . Taki marny burmistrz za 12 lat zarobił bagatela około dwóch milionów złotych .