M21W2 napisał(a): Fobiak a co sądzisz o wypowiedzi przyjaciela Wałęsy który razem z nim i Kiszczakiem obalał flaszki w Magdalence - oto ona : -- Michnik przestrzega przed Wałęsą
Oto do kogo porównywała niegdyś Lecha Wałęsę "Gazeta Wyborcza": Płynący na fali antysemickiej fobii dyktator, bolszewik, pijany ojciec bijący żonę, zagrożenie dla demokracji i jej groteskowa karykatura, ten co zniszczył "Solidarność", podobny do Lenina i Stalina. Adam Michnik posunął się nawet do tego, że pomstował na Jarosława Kaczyńskiego za to, iż... bezkrytycznie aprobuje szokujące zachowania Wałęsy.Dopisane 22.02.2019r. o godz. 15:37:Fobiak , a to masz z Wiki , tylko tyle o działalności Wałęsy w stanie wojennym ---- Po wprowadzeniu 13 grudnia 1981 stanu wojennego w Polsce, gdy „Solidarność” została zdelegalizowana, Lech
Wałęsa został ponownie aresztowany, a następnie internowany. Władze PRL chciały wykorzystać go jako szyld nowej „Solidarności” pod własną kontrolą, jednak Lech Wałęsa odmówił pertraktacji. Zwolniony z aresztu w listopadzie 1982, kontynuował swoją działalność jako przywódca podziemnej „Solidarności” aż do końca lat 80. W 1989 był jedną z kluczowych postaci obrad Okrągłego Stołu, które doprowadziły do częściowo wolnych wyborów parlamentarnych w czerwcu 1989 i do wyłonienia rządu kierowanego przez „Solidarność”.Dopisane 22.02.2019r. o godz. 15:54:Lecha Wałęsy pilnowali funkcjonariusze Biura Ochrony Rządu, a nie Służby Więziennej. W oknach nie było krat, a w rządowych ośrodkach, do których trafiał miał nieograniczony dostęp do żywności, alkoholu czy papierosów. Mógł robić, co chciał.
M21W2 napisał(a): Falco prowadziłeś dyskusję z innymi byłeś w swoim żywiole więc nie chciałem przeszkadzać .
To co piszę to moja wiedza i aby nie pomylić dat zaglądałem do portalu - Historia Polski - Dzieje opozycji ,
Twoje brednie o agenturach niczym nie potwierdzone mnie nie interesują , nasłuchałem się ich przez całe lata osiemdziesiąte . Wolną Polskę zawdzięczamy wszystkim zaangażowanym w działalność opozycyjną . Wydarzenia po 1989 r to zasługa układu powstałego w Magdalence ale to już inny temat .
M21W2 napisał(a): Fobiak a co sądzisz o wypowiedzi przyjaciela Wałęsy który razem z nim i Kiszczakiem obalał flaszki w Magdalence - oto ona : -- Michnik przestrzega przed Wałęsą
Oto do kogo porównywała niegdyś Lecha Wałęsę "Gazeta Wyborcza": Płynący na fali antysemickiej fobii dyktator, bolszewik, pijany ojciec bijący żonę, zagrożenie dla demokracji i jej groteskowa karykatura, ten co zniszczył "Solidarność", podobny do Lenina i Stalina. Adam Michnik posunął się nawet do tego, że pomstował na Jarosława Kaczyńskiego za to, iż... bezkrytycznie aprobuje szokujące zachowania Wałęsy.Dopisane 22.02.2019r. o godz. 15:37:Fobiak , a to masz z Wiki , tylko tyle o działalności Wałęsy w stanie wojennym ---- Po wprowadzeniu 13 grudnia 1981 stanu wojennego w Polsce, gdy „Solidarność” została zdelegalizowana, Lech Wałęsa został ponownie aresztowany, a następnie internowany. Władze PRL chciały wykorzystać go jako szyld nowej „Solidarności” pod własną kontrolą, jednak Lech Wałęsa odmówił pertraktacji. Zwolniony z aresztu w listopadzie 1982, kontynuował swoją działalność jako przywódca podziemnej „Solidarności” aż do końca lat 80. W 1989 był jedną z kluczowych postaci obrad Okrągłego Stołu, które doprowadziły do częściowo wolnych wyborów parlamentarnych w czerwcu 1989 i do wyłonienia rządu kierowanego przez „Solidarność”.Dopisane 22.02.2019r. o godz. 15:54:Lecha Wałęsy pilnowali funkcjonariusze Biura Ochrony Rządu, a nie Służby Więziennej. W oknach nie było krat, a w rządowych ośrodkach, do których trafiał miał nieograniczony dostęp do żywności, alkoholu czy papierosów. Mógł robić, co chciał.
falco napisał(a): nie sądzisz że to błąd w kontekście ostatnich ich poczynań ?
to ze ipn wraz z nie(rządem) chce karać dwuletnim ''łagrem'' za pisanie prawdy o Jedwabnem i ogólnie Żydach nie znaczy że nie powinniśmy o nich pisać ...
Lobby żydowskie tylko na to czeka by inni o tym zamilkli a takie ''pierdy'' o tym ''narodzie wybranym'' jakoś do mnie nie trafiają ...
nie są ''kryształowi'' i nigdy nie byli ...
przecież to oni zamordowali Jezusa :]...czyż nie? :]
a może już nie? hahahaha