Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szkoła rodzenia

~ula niezalogowany
29 listopada 2010r. o 10:20
~ matka napisał(a): zygac, mi sie chce jak to czytam nasze babki rodzily w domu,bez niczyjej pomocy ,i bylo dobrze a wy kombinujecie jak kon pod gore,po prostu rozkladasz nogi i przesz a jak boisz sie bolu to pros o znieczulenie,niedlugo to zaczniecie chodzic do szkoly kupczynia,lepiej zajmijcie sie problemem jak schudnac po porodzie!!!
A mi sie rzygac chce jak czytam takie prostackie teksty i to pisze matka?!Jakos nie chce mi sie w to wierzyc a jesli to prawda to wspolczuje dzieciom takiej zimnej,niedelikatnej matki poza tym skoro rzekomo jestes matka to powinnas wiedziec ze na znieczulenie w szpitalu liczyc nie mozna chocby sie chcialo nawet zaplacic i wlasnie dlatego przyszle mamy boja sie porodu i bolu!!!Moze i babki i nasze matki JAKOS rodzily ale nie wspominaja tego jako cos latwego czyli pikus a teraz skoro mozna kobiecie w bolu pomoc to i oczywiste ze przyszle matki chca z tego korzystac !! :>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3028
#clasta nieaktywny
29 listopada 2010r. o 16:33
Ja oczywiscie jestem zdeklarowana zwolenniczka cesarkiego ciecia i nie zgodze sie, ze po porodzie naturalnym dochodzi sie szybciej do siebie. Na wlasnym przykladzie moge powiedziec, ze ja doszlam do siebie expresowo, mianowicie w dniu nastepnym chodzilam, nosilam, przewijalam dziecko- nie rozczulalam sie nad soba, owszem bol cietego podbrzusza dawal o sobie znac ale po porodzie naturalnym chyba rocze tez boli czy moze jestem w bledzie?
Dodam, ze w ciagu 2 tygodni schudlam 14kg, piekny wynik? Bez specjalnego odchudzania, tak jakos wyszlo:)
Mialam cesarke na zyczenie, w miedzyczasie okazalo sie ze moje dziecko nie obrocilo sie tak jak powinno, wiec i tak bym ja miala i tak. Podczas cesarskiego ciecia doszlo do komplikacji, tzw przyczep, przytkana pepowina....bylo kiepsko..gdyby takie komplikacje zdarzyly sie podczas porodu naturalnego- moja corka bylaby bez szans na przezycie.
Nie potepiam zwolenniczek porodow naturalnych- jednak uwazam ze kazda z nas powinna miec prawo wyboru, nawet odplatnego ale ten wybor powinien byc jawny.
Nastepne dziecko tez przyjdzie na swiat wlasnie metoda cesarskiego ciecia- zdecydowanie chce uniknac i bolu i stresow zwiazanych z przyjsciem na swiat dziecka.
Pozdrawiam wszystkie mamuski:)
~ niezalogowany
29 grudnia 2010r. o 12:31
W jakie dni i w jakich godz. odbywają sie zajęcia w szkole rodzenia w Stomadencie? i prosze o opinie jesli ktoś uczęszcza
2924
#Anonim2924 nieaktywny
29 grudnia 2010r. o 16:28
~ napisał(a): ;) czy któraś z Was tak miała,że była tylko raz i mąż mógł być przy porodzie.

Ja byłem przy porodzie dwójki moich dzieci, choć żona ani ja nie chodziliśmy do żadnych "szkół" rodzenia... Ktoś spróbowałby mnie powstrzymać... :>

Zmoderowano 29.12.2010 godz.22:27 - powód: cytowanie :) (sentinel)
3053
#iga1 nieaktywny
29 grudnia 2010r. o 19:36
WujekDobrraRada napisał(a): A w Stomadencie nie leczą czasem zębów ? Jak nazwa wskazuje

W Centrum w Bolesławcu otworzyli:
poradnie USG
poradnie onkologiczną
poradnie diabetologiczną
poradnie ortopedyczną
poradnie ginekologiczną
czyli nie tylko zęby tam leczą... ;) :P :D

http://www.stomadent.pl/
2924
#Anonim2924 nieaktywny
29 grudnia 2010r. o 21:26
Acha... To ja zmieniłbym nazwę na StomaMed, heh :D
Pozdrawiam przyszłe mamusie

Dopisane 29.12.2010r. o godz. 21:26:

Choć ta ginekologiczna to może mieć czasem z zębami coś wspólnego... :P

Pozdrawiam
5183
magnum44
29 grudnia 2010r. o 22:45
Nigdy mężczyzna nie powinien uczestniczyć przy porodzie !! !! !!
Kocha swoja kobietę, widzi jak ona wtedy cierpi i ... nic nie może na to poradzić !!
To straszne dla niego, fizjologia też jest dla niego w tych chwilach straszna !!

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
3347
#Grzdyl_Ponury nieaktywny
29 grudnia 2010r. o 22:50
magnum44 napisał(a): widzi jak ona wtedy cierpi i ...

A słyszałaś , że wynaleziono coś takiego jak znieczulenie zewnętrznooponowe pozwalające rodzić bez bólu?? :P

<I>Czasami lepiej milczeć i sprawiać wrażenie idioty,niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości</I>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza