Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Hollylód na Asnyka - dziś otwarcie!
~Jasnobrunatna Frezja niezalogowany
28 kwietnia 2019r. o 13:26
A cena tych lodów tez największa na świecie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
28 kwietnia 2019r. o 13:54
chemiczna kolorowa pychota;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Jasnobrunatna Frezja niezalogowany
28 kwietnia 2019r. o 19:23
Masz racje. chemiczna pychotka. Ledwie dobiegłem do wc.Dzięki za taki luksus .gacie do wymiany.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
29 kwietnia 2019r. o 18:42
hmm,up
dzieci to jedzą!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
29 kwietnia 2019r. o 20:02
~Jasnobrunatna Frezja napisał(a): Masz racje. chemiczna pychotka. Ledwie dobiegłem do wc.Dzięki za taki luksus .gacie do wymiany.


Rozumiem, że boisz się konkurencji, ale żeby takie durnoty wymyślać to trzeba mieć naprawdę zryty beret.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ultramarynowy Złotokap niezalogowany
29 kwietnia 2019r. o 20:15
kc napisał(a):
~Jasnobrunatna Frezja napisał(a): Masz racje. chemiczna pychotka. Ledwie dobiegłem do wc.Dzięki za taki luksus .gacie do wymiany.


Rozumiem, że boisz się konkurencji, ale żeby takie durnoty wymyślać to trzeba mieć naprawdę zryty beret.

Nigdy nie dostałaś s. raczki ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
29 kwietnia 2019r. o 20:16
...lody 5 tys. lat temu wynaleźli Chińczycy, którzy zajadali się mieszaniną śniegu i owoców. Do Europy przywiózł je Marco Polo i to dzięki niemu w późnym średniowieczu Włochy stały się europejską stolicą lodów. Stamtąd sztuka przyrządzania lodów trafiła na dwory francuskie i angielskie. Co prawda pierwsza fabryka lodów przemysłowych powstała w 1851 r. w USA, w Baltimore, ale pierwsze automaty do produkcji lodów świderków wynaleźli Włosi. Stąd nazwa lodów z maszyny. Co ciekawe, Włosi takich lodów prawie nie jedzą. Dlaczego? Bo to nie są lody, ale mieszany z wodą proszek z torebki, który wrzuca się do maszyny. Są jak zupa w proszku. Mogą mieć wszystkie składniki świata: utwardzane tłuszcze roślinne, cukier, mleko pełne w proszku, E466 - karboksymetyloceluloza (zagęstnik i emulgator), cukier gronowy, aromat sztuczny, sól, stabilizator E407 - karagen (zagęstnik), E410 - mączka chleba świętojańskiego (zagęstnik), E412 - guma guar (zagęstnik), odtłuszczone mleko w proszku, jajka w proszku. Na lodach włoskich szczególnie łatwo oszukać klienta, powiększając ich objętość poprzez dodanie wody do maszyny. I jest jeszcze coś - napowietrzenie.

smacznego;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
29 kwietnia 2019r. o 20:16
Nie, ale jakbym ciebie zobaczyła to bym zwymiotowała.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Media Expert zaprasza