emem napisał(a): ~~Zielonobrunatna Bazylia napisał(a): Wg mnie raczej oskarża, niż udowadnia! O winie to decyduje sąd!
Ale to i tak NIEistotne!
Co z pozostałymi wymienionymi przeze mnie kwestiami?
Pozostałe są oczywiste. To, że przestępca powinien być osądzony itd. To jest oczywiste i nikt temu nie zaprzecza.
Spotkanie z Sekielskim dotyczyło zupełnie innej tematyki - masz nagranie wideo.
Sekielski w swoim dokumencie pokazuje, ze sprawy pedofilow sa/byly zamiatane pod dywan, a biskupi mimo wiedzy do prokuratury takich przypadkow nie zgłaszali.
Zarówno sam film, jak i Wasza polemika, to żałosna manipulacja dla ubogich!
Sekielski nie pokazuje ukrywania zboczeńców - on sugeruje, a raczej wmawia! Gołosłownie!
Jeśli pozostałe sprawy są "oczywiste", to ja cierpliwie czekam na te oczywistości, ale tak uczciwie - punkt po punkcie!
1. Zmiana zamieszkania pedofila NIE chroni go przed policją, prokuraturą i sądami.
2. Zboczony NIEksiądz też może zmienić miejsce zamieszkania, co to za różnica?
3. KAŻDY, któremu coś wiadomo o zboczonym przestępcy, ma obowiązek pod odpowiedzialnością karną donieść o nim do prokuratury a nie do przełożonego zboczeńca
4. Jak to możliwe, że zwierzchnik zboczonego księdza odległy często o ponad 100 km ma wiedzę o przestępstwie, jeśli nie mają tej wiedzy nawet najbliższe otoczenie z krewnymi i samą ofiarą włącznie (powinni zgłosić prokuraturze a NIE zwierzchnikowi!)
5. NIE ma najmniejszych DOWODÓW na ukrywanie zboczeńców przez zwierzchników. Gdzie dowody? A nawet, gdyby się tacy zaleźli, to w niczym nie uprawnia to do uogólniającego oszczerstwa "kościół"!
6. Jakiego to dokładnie rodzaju moc pozwala ukryć biskupowi ukryć zboczeńca przed wymiarem sprawiedliwości? Czapka niewidka?
7. "Dzieło" Sekielskiego to moim zdaniem element walki z Kościołem i szczucie ludzi!
NIE ma w ogóle mowy o 99,7 % skali zjawiska pedofilii, a wręcz sugeruje się, że te 3 promile to 100 % CAŁEGO zjawiska! W 1937 roku po opublikowaniu encykliki Piusa XI "Mit brennender Sorge", Gebbels wszczął (bodaj pierwszy raz w historii masową akcję przeciw "pedofilom w Kościele". Prowadzono zmasowaną akcję propagandową, aresztowano kilkuset księży, prowadzono drobiazgowe procesy, wymuszano zeznania... Skazano wówczas TRZECH księży! Czym istotnie różni się dzieło Sekielskiego?
Tym że dzięki Internetowi dotarł do znacznie większej ilości odbiorców!
Co z powyższego prawdą nie jest i dlaczego?