~~Ciemnopomarańczowy Plektrantus napisał(a):fobiak napisał(a):~~Ciemnopomarańczowy Plektrantus napisał(a): Mnie to denerwuje bo podczas gdy ja muszę ciężko pracować nieroby siedzą na ławce gdy wracam z pracy pala faje i piwo piją . Dzieci maja na tyle duze ze mogły by nieroby isc do prascy ale po co ? Ten rząd wychowuje patologiczne społeczeństwo bo z ich dzieci tez juz nie ma .
gdyby nierobom placili tyle co tobie to tez by poszli do pracy. nieroby to czesc spoleczenstwa, ktora nie da sie zniewolic. napedzaja gospodarke pijac piwo i palac faje, dzieki nim browary i zaklady tytoniowe zatrudniaja pracownikow, ktorzy tak jak ty psiocza na nierobow, niedoceniac tego, ze nieroby stworzyly im miejsca pracy. a jesli chodzi o lawki to gdyby nie oni, wszystkie lawki byly by zas rane przez ptaki.
To niech te nieroby idą do pracy za takie pieniądze jak ja zarabiam .
fobiak napisał(a):~~Ciemnopomarańczowy Plektrantus napisał(a):fobiak napisał(a):~~Ciemnopomarańczowy Plektrantus napisał(a): Mnie to denerwuje bo podczas gdy ja muszę ciężko pracować nieroby siedzą na ławce gdy wracam z pracy pala faje i piwo piją . Dzieci maja na tyle duze ze mogły by nieroby isc do prascy ale po co ? Ten rząd wychowuje patologiczne społeczeństwo bo z ich dzieci tez juz nie ma .
gdyby nierobom placili tyle co tobie to tez by poszli do pracy. nieroby to czesc spoleczenstwa, ktora nie da sie zniewolic. napedzaja gospodarke pijac piwo i palac faje, dzieki nim browary i zaklady tytoniowe zatrudniaja pracownikow, ktorzy tak jak ty psiocza na nierobow, niedoceniac tego, ze nieroby stworzyly im miejsca pracy. a jesli chodzi o lawki to gdyby nie oni, wszystkie lawki byly by zas rane przez ptaki.
A tak to nie pójdą do pracy bo co im stoi na przeszkodzie ? ??????
zakladajac, ze nie jestes zatrudniony w obozie pracy, masz godziwe zarobki i jesli im to zagwarantujesz to z pewnoscia pojda
~~Ciemnopomarańczowy Plektrantus napisał(a):fobiak napisał(a):~~Ciemnopomarańczowy Plektrantus napisał(a):fobiak napisał(a):~~Ciemnopomarańczowy Plektrantus napisał(a): Mnie to denerwuje bo podczas gdy ja muszę ciężko pracować nieroby siedzą na ławce gdy wracam z pracy pala faje i piwo piją . Dzieci maja na tyle duze ze mogły by nieroby isc do prascy ale po co ? Ten rząd wychowuje patologiczne społeczeństwo bo z ich dzieci tez juz nie ma .
zakladajac, ze nie jestes zatrudniony w obozie pracy, masz godziwe zarobki i jesli im to zagwarantujesz to z pewnoscia pojda
peti napisał(a): Mądry rząd robi darmowe żłobki i przedszkola , żeby rodzice mogli pracować na swoje dzieci. Dawać trzeba "wędkę" a nie "rybę". Za 10- 20 lat będzie w społeczeństwie grupa , która nie pokala się pracą tylko nauczona i wychowana w rodzinie z tradycjami PięćsetPlusowymi będzie powielać nauki i żyć na państwowym garnuszku bez dokładania się do budżetu - przecież wystarczy się rozmnażać...