~~Orzechowy Ostrokrzew napisał(a): Faszyzm się niestety rodzi w Polsce!
Puknij się w głowę gumowym młotkiem . Mogę pożyczyć , bo mam :)
Faszyzm nie tolerował środowiska , to fakt , ale chętnie korzystał ze wsparcia Watykanu , gdzie jak powszechnie wiadomo od lat środowisko ma wielu zwolenników . Kwestia ... nomen omen ... interesu :D
" Klauzula sumienia w każdej działalności to wolność? Murarz nie wybuduje domu katolikowi, bo nie lubi kościoła, taksówkarz może nie zabrać pasażera, bo jest Żydem. Możemy to rozciągnąć na cyklistów, brodatych, łysych, właścicieli kotów albo nawet wprowadzić selekcję ze względu na płeć.
Myślę, że naklejka gazety polskiej jest chora. "
Gratulować Benek , dałeś kopa fantazji :D Jeśli nalepa jest chora , to co tu jest zdrowe ? Dwóch brodatych facetów w czarnych , skórzanych stringach całujących się pod Ratuszem w Bolesławcu ? Do dupy z takim " zdrowiem " . Jeśli już mówimy o tolerancji , to może w następnym tęczowym pochodzie powinni ramię w ramię pójść bohaterowie filmu Siekielskiego ? Jak tolerancja , to na całego :D
Ja podobnie , jak Fobiczny , oraz kilkoro innych osób w powyższej dyskusji uważam , że zadyma w Białymstoku , to klasyczna ustawka obliczona na rozwarstwienie i podział społeczeństwa. Nie zdziwiło by mnie , gdyby się okazało , że najaktywniejsi
z jednej i z drugiej strony wzięli kasę za uczestnictwo. Jak w przypadku " organizatorów " urodzin Hitlera , o których wiemy , że sponsorem był TVN24 . Po filmie Siekielskiego przy okazji wyborów do eurokołchozu przyszedł czas na wybory krajowe. I nastaje narracja , jaki ten obóz Narodowy jest zły , bo nie toleruje i jeszcze faszyzuje . Chwyt po niżej pasa , a nasi rodzimi żurnaliści powielają
głupią propagandę serwowaną przez polskojęzyczne ścierwomedia niemieckich właścicieli.
Znam dwóch kochających inaczej . Lubimy czasem piwko wypić i pogadać. Nie są parą. Każdy ma własnego partnera , ale daję rękę uciąć , może nie koniecznie własną , że stronią od tęczowej hałastry , jak diabeł od święconej wody.
I niech by tak zostało :)
Miłego dnia Wam życzę :)