emem napisał(a): Fobiak, wlasnie dlatego, ze ludzie poszli po rozum do glowy nie ma dzisiaj chowania w metalowych trumnach ani szopki z przechowywaniem zwlok w mieszkaniach. Sa natomiast chlodnie.
Wiesz dlaczego kiedys nie montowano klimatyzacji? Powiem Ci - z tego samego powodu dlaczego 40 lat temu nie uzywano telefonow komorkowych. Po prostu nie bylo takiej technologii.
Czasy sie zmienily. Tak jak klimatyzacja jest standardem w samochodzie tak powinna byc standardem w budynkach uzytecznosci publicznej.
I na koniec jeszcze jedno. Klimatyzacja ma tez pozytywny wplyw - w czasach gdy mamy zasyfione powietrze od taniego wegla i spalania smieci, a rzad nic z tym nie robi, klimatyzacja uzywana np. zima moze sluzyc jako oczyszczacz powietrza.
metalowych trumien nie bylo, byly tylko wklady blaszane ze szklanym okienkiem, ktore musialy byc szczelnie zalutowane ale to tylko w przypadku transportu do innego miasta lub panstwa.
klimatyzacji nie montowali bo nie bylo ciplych klusek, maminsynkow ale byly na halach potezne wentylatory. nie ma sensu abym obalal mity bo na necie jest wszystko
http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,16398712,Klimatyzacja_nas_wykancza__Kryje_sie_w_niej_grozna.html
ja jezdze bez klimatyzacji i prawidlowo, ze rzad nic nie robi bo gdyby mnie zmusil do niej to bym wyjechal z polski tam gdzie nie ma klimatyzacji, komorki tez nie mam bo sa szkodliwe a wasze neomarksistowskie przekonania nie sa takie hop siup postepowe bo nic w nich nowego nie ma, sa skandaliczne i dlatego sa glosne ale jak widac i tym nie mozecie sie przebic.
emem chyba widzisz jak was tu tluka czytelnicy w duzej ilosci niewypalow ktore publikujecie. nie myslalem, ze sie sprzedasz za kawalek torta i wykasujesz wszystkie niesprzyjajace srg komentarze, to, ze nie byly na temat nie powinno cie dziwic bo wiekszosc jest nie na temat.
jak zaloza w kaplicy cmentarnej klimatyzacje to juz nie pojde na zaden pogrzeb.