~Zazieleniały Modrzew napisał(a): ~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka jeśli uważasz że jadąc ul.Tyrankiewiczów masz pierwszeństwo to lepiej idź na policję i oddaj prawko.
~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka napisał(a):Oczywiście, że tak. Pamiętać należy, że wg kodeksu prawo o ruchu drogowym pierwszeństwo ustala się przed wjazdem na skrzyżowanie... Niektórzy boksują się z tym i nigdy nie pojmą twierdząc : ale ja już wyjechałem to ten z Tyrankiewiczów musi stać... Nic bardziej mylnego. A co do rowerzysty to gratuluję głupoty lub/i nieznajomości przepisów...~Zazieleniały Modrzew napisał(a): ~~Rudobrunatnyrudawa Gęsiówka jeśli uważasz że jadąc ul.Tyrankiewiczów masz pierwszeństwo to lepiej idź na policję i oddaj prawko.
Przeczytaj uważnie co napisałem. Nie pisałem o pojeździe który nadjeżdża K.Miarki, tylko o kierowcy który de facto stoi na przeciwko tego nadjeżdżającego z Tyrankiewiczów (lekko przesunięty w Twoje lewo) i stoi na skrzyżowaniu pomiędzy pasami ruchu i chce jechać w swoje lewo. Wówczas taki pojazd musi udzielić pierszeństwa pojazdowi z ul. tyrankiewiczów, który chce jechać w prawo