~~Czerwony Eukomis napisał(a): Mieszkańcy Gminy to jednak dziwni ludzie. Głosują z jednej strony na kandydatów z opozycji, a z drugiej, na dotychczasowego burmistrza. Pomijam tu kwestię "zaginionych głosów", bo w tym przypadku znowu zawiodły sądy. Przy normalnym sądownictwie i przy tak niewielkiej różnicy głosów, wybory na stanowisko burmistrza powinny być powtórzone. Teraz Pan burmistrz znowu mąci w Gminie, urzędzie i wśród mieszkańców. To typowe zarządzanie przez konflikt. Jemu już w ogóle nie zależy na dobru mieszkańców Gminy, a na władzy samej w sobie i realizacji postulatów jego zwolenników. W takich realiach nigdy nie będzie dobrze. Jedynym sposobem zmiany taj sytuacji jest referendum i zmiana władzy wykonawczej. Następne 4 lata (bo tyle zostaje do końca kadencji) w konflikcie nie dadzą Gminie nic nowego i pozytywnego. A kwestia podpisu na wniosku dotyczącym p. Świder nie ma żadnego znaczenia dla Gminy, jej mieszkańców i sądownictwa.
Brednie, prawo obowiązuje wszystkich, nie można wybiórczo go stosować, gdyby to burmistrz podrobił podpis, to by na niego nasłali wszystkie służby, łącznie z nasa .
Mimo że wcześniej pisałem, że jestem za odwołaniem wszystkich, burmistrza też , to do póki ta kobieta będzie startować, to obecny burmistrz ma mój głos.
Dziwię się obecnej radzie, że otaczają się takimi ludźmi ...