~~Brązowozłoty Zaślaz napisał(a): Denerwuje mnie, jak jacyś ludzie, którzy nie wierzą w Boga i nie chodzą do Kościoła i nie mają realnej wiedzy na ten temat uważają, że wszyscy księża to pedofile
wskaż tu kogoś kto napisał że ''wszyscy księża to pedofile''
znajdź chociaż jednego ;)tylko przypominam ci że według słów waszego papieża każdy kto ukrywa lub zataja czyny pedofila w sutannie ...znasz resztę słów Franciszka?
przypomnij :)
bo ja z marszu mogę ci podać przykłady biskupów którzy zatajali przed organami ścigania dowody na molestowanie nieletnich przez swoich kolegów
ale nie o tym jest temat
święto kiedy dzieciaki się bawią niech zostanie ich świętem a wasze z tymi procesjami i sypaniem kwiatków przed ''przewielebnymi '' zostawię bez komentarza :)
co to za katolicki naród co z drzewek zdobiących ołtarzyki zrywa witki brzozowe na ''zapewnienie sobie pomyślności'' :]
gusła i zabobon rodem średniowieczny :] a w tym czasie powstaje ''e-spowiedź '' czy jak ostatnio ''e-różaniec''
ja pierdzielę :) dajcie ten jeden dzień dzieciakom a w resztę dni w roku -jak dla mnie - możecie spędzić na klęczkach przed ''świętymi'' obrazami a nawet leżąc ''krzyżem '' w kościelnej kruchcie :]