Pannazdzieckiem napisał(a):
Odnośnie Wyklętych ... być może to właśnie żydowska propaganda nakładła Ci takich głupot do głowy . Przecież za rękę nie schwyciłeś żadnego z Wyklętych , pomimo tego żeś starszy ode mnie o jakieś dziesięć lat.
Zaś jeśli chodzi o laskę , to spytaj Panią Tokarczuk ... ja jestem hetero , nie to co nowoczesna Łełropa :D
Idę po piwo ... nara :)
cos ty panienko. zadna zydowska propaganda, jak uslyszalem o wykletych to poglebilem wiedze bo nie wiedzialem nic. wczesniej czytalem same zachwyty. jezdzilem na ich ich tereny dzialania, pytalem sie starszych zdrowych na umysle, z jednym wykletym rozmawialem, jezdzilem do ipn-u, czytalem ich zyciorysy na necie, zarejestrowalem sie na portalach historycznych, na jednym dostalem bana, czytalem na necie biuletyny historyczne. pozniej przegladnalem sobie wszystkie kroniki filmowe. i zaczalem myslec, nic nie wymyslilem ale porownujac lyzke chudej zupy robotnika odbudowujacego kraj do tlustego wiejskiego rosolu wykletego bawiacego sie w podchody nie nasuwa mi sie nic z czego moglbym byc dumny. zabijanie polakow przez polakow uwazam za najwieksza zbrodnie i tym sie zajmowali wykleci. pier dolenie o walce z komunizmem to pozywka dla takich jak ty. obie strony walczyly o demokracje, tak bylo na ulotkach wykletych i tak glosila nowa powojenna wladza.
tokarczuk bym nie dal loda zrobic bo wiem, ze ona nie ma pojecia jak sie mi robi loda.
a wy dziewczynki z bolca uczcie sie bo kiedys moze sie przydac.
Dopisane 13.12.2019r. o godz. 13:47:
~~Czerwonobrązowy Plektrantus napisał(a): fobiak napisał(a): wyglosila piekne przemowienie
Chyba na głowę upadłeś.Antypolskość, nienormalność.Lewactwo lewituje poniżej poziomu.Chyba, że masz na myśli jej kosmiczne analogie do literatury?lewackość nigdy nie będzie awangardą, bo to zakrawa o Marksizm.Dla mnie to raczej fantasmagorie.
W tym wszystkim należy też oddzielić literackość. Rozróżnić jej humanistyczny aspekt, od aspektu czysto poglądowego, politycznego, oraz ocennego naszą polskość. To akurat dotyczy jej wywiadów.To dotyczy lewackich manipulacji i pospolitych kłamstw.
nie sluchales opisu zdjecia jej matki, opisu radio z zielonym oczkiem, o niszczeniu planety, o wymordowaniu 80 milionow indian. no nie wiem co ty slauchales. ten jej odczyt to literatura z wyzszej polki.