~Śnieżnobiała Aukuba napisał(a): Tak naprawdę Nobel jest tu sprawą czysto polityczno- marketingową aby realizować nowe marzenie Niemców.
Teraz już właściwie Tokarczuk to może pisać co w jej w duszy gra. Bo choćby nie wiadomo jak,, popłynęła z fantazją ,, to zawsze znajdą się takie fobiaki i inne lemingi co będą miały argument pt,, No jak tak podważać Noblystkę,,. Oni łykną nawet to, że Polacy kolonizowali cały świat, że handlowali murzynami i orali pola indianami oraz buddystami. A te konie które nie były zbyt robotne wysyłali do dawnej stolycy Polski, czyli do Dachau i tam robili z nich mydło. Niemcy mieli jeszcze gorzej bo oni już tylko w Treblince przerabiani byli na sałatki kartoflane i adi-dasy... Co by nie narodziło się w głowie marksisty kulturowego to leming połknie.
fobiak napisał(a):~~Pomarańczowoczerwony Świerk napisał(a): Odczyt nie jest literaturą.Nie ma cech literackich.To kwestia humanizmu.Jej humanizmu nie kwestionuje.Też cię cieszę z jej Nobla, ale to że eksponuje w mediach zagranicznych antypolskość zasługuje tylko na ostrą krytykę.Co innego, gdyby swoją krytykę wyrażała w Polsce i do polaków, miałoby to być może jakąś formę samoczyszczania się, kiedy robi to na zewnątrz wpisuje się w lewacką propagandę. Dołącza tym samem do totalnej targowicy.
sa odczytyty filozoficzne, naukowe licznikowe i takie https://fil.ug.edu.pl/strona/43914/lesung_mit_gedichten_kurzprosa_und_literarischen_ubersetzungen_odczyt_wierszy_prozy_i_tlumaczen
odczyt tokarczuk, nie tylko ma cechy literackie ale i poetyczne, jesli ma literackie to automatycznie ma naukowe.Dopisane 13.12.2019r. o godz. 14:26:i jesli odczytuje literat to jest literacki
jesli odczytuje lekarz to medyczny
a o odczytach betoniarzy nie slyszalem jeszcze
~Śnieżnobiała Aukuba napisał(a): Tak naprawdę Nobel jest tu sprawą czysto polityczno- marketingową aby realizować nowe marzenie Niemców.
Teraz już właściwie Tokarczuk to może pisać co w jej w duszy gra. Bo choćby nie wiadomo jak,, popłynęła z fantazją ,, to zawsze znajdą się takie fobiaki i inne lemingi co będą miały argument pt,, No jak tak podważać Noblystkę,,. Oni łykną nawet to, że Polacy kolonizowali cały świat, że handlowali murzynami i orali pola indianami oraz buddystami. A te konie które nie były zbyt robotne wysyłali do dawnej stolycy Polski, czyli do Dachau i tam robili z nich mydło. Niemcy mieli jeszcze gorzej bo oni już tylko w Treblince przerabiani byli na sałatki kartoflane i adi-dasy... Co by nie narodziło się w głowie marksisty kulturowego to leming połknie.
Pannazdzieckiem napisał(a):fobiak napisał(a):~~Pomarańczowoczerwony Świerk napisał(a): Odczyt nie jest literaturą.Nie ma cech literackich.To kwestia humanizmu.Jej humanizmu nie kwestionuje.Też cię cieszę z jej Nobla, ale to że eksponuje w mediach zagranicznych antypolskość zasługuje tylko na ostrą krytykę.Co innego, gdyby swoją krytykę wyrażała w Polsce i do polaków, miałoby to być może jakąś formę samoczyszczania się, kiedy robi to na zewnątrz wpisuje się w lewacką propagandę. Dołącza tym samem do totalnej targowicy.
sa odczytyty filozoficzne, naukowe licznikowe i takie https://fil.ug.edu.pl/strona/43914/lesung_mit_gedichten_kurzprosa_und_literarischen_ubersetzungen_odczyt_wierszy_prozy_i_tlumaczen
odczyt tokarczuk, nie tylko ma cechy literackie ale i poetyczne, jesli ma literackie to automatycznie ma naukowe.Dopisane 13.12.2019r. o godz. 14:26:i jesli odczytuje literat to jest literacki
jesli odczytuje lekarz to medyczny
a o odczytach betoniarzy nie slyszalem jeszcze
No to ja coś powiem Fobiczny .. jestem betoniarzem , nie poetą .Gdzież mi sięgać do pułapu noblistki ... dalej chlejemy z chłopakami :D
Naucz się w końcu pisać po polsku , mój wnusio za chwilę łapać będzie a Ty dalej nie kumasz :D
Fobiczny ... dlaczego przyjąłeś taki nict ? Może czas do grobu
... być może na mnie też już czas , ale powiedz mi ... chcesz tam iść ?
Panna uwalona w trzy dupy ... będzie miała WNUCZKĘ i możecie mi skoczyć :D
Następne pokolenia ...
Pannazdzieckiem napisał(a): Fobiczny laski Ci nie zrobię , ale to nie jest grośba ... ogarnij się Dziadek :)
Idziemy na piwo ? ... bo lubię Inteligentnych ... lecz czasem wqurwiasz mnie Fobiczny ... :)
fobiak napisał(a):
jezdzilem na ich ich tereny dzialania, pytalem sie starszych zdrowych na umysle, z jednym wykletym rozmawialem, jezdzilem do ipn-u, czytalem ich zyciorysy na necie, zarejestrowalem sie na portalach historycznych, na jednym dostalem bana, czytalem na necie biuletyny historyczne. pozniej przegladnalem sobie wszystkie kroniki filmowe. i zaczalem myslec, nic nie wymyslilem ale porownujac lyzke chudej zupy robotnika odbudowujacego kraj do tlustego wiejskiego rosolu wykletego bawiacego sie w podchody nie nasuwa mi sie nic z czego moglbym byc dumny. zabijanie polakow przez polakow uwazam za najwieksza zbrodnie i tym sie zajmowali wykleci. pier dolenie o walce z komunizmem to pozywka dla takich jak ty. obie strony walczyly o demokracje, tak bylo na ulotkach wykletych i tak glosila nowa powojenna wladza.
za właśnie coś takiego lubię cię czytać
nie jakieś Kocham Bolec.Info ety tylko rzeczowość ...
tylko zbyt mało chce cię czytać a jeszcze mniej rozumieć ;)
Zastosowana autokorekta