jegomac napisał(a): Gdyby to nie PiS a opozycja zaproponowała reformy sądów,to byście klaskali tak głośno ,że by było na drugiej półkuli słychać .
WSZYSTKO do czego namawia was totalna ,te hasła WOLNE SĄDY I KONSTYTUCJA jest podyktowane walką z PiS a nie waszym dobrem,zrozumcie to .Im się grunt pali pod nogami bo przyszedł 4 lata temu PiS i rozpieprza to,co oni budowali latami .Siedzieli bezpiecznie pod kołderką polityki i sądu a tu raptem taki psikus .O jakich wolnych sądach wy teraz wykrzykujecie ,skoro one nie są wolne .To kasta ,która tak jak powiedział były poseł PO , chroni swoich peowskich zwolenników i nie da im krzywdy zrobić .
Teraz chyba na złość PiS te ,,zniewolone " sądy wydaja kolejne,kompromitujące decyzje i wyroki jak na przykład ssprawa resortowego dziecka Piotra Najsztuba ,który przejechał kobiete na pasach bez uprawnień do kierowania pojazdami ,bez ubezpieczenia i przeglądu technicznego .Wyrok ; NIEWINNY !
Wypuszcza się z aresztu kolejnego lewaka Kamila Durczoka ,również kierowcę-alkoholika ale z głównym zarzutem ZBRODNI na środkach płatniczych ,czyli jedno z najcięższych przestępstw w tym raju za które grozi 25 lat więzienia .Po co to robi , wyszło teraz .Pan Durczok już zmienia linię obrony i oskarża bank o całą sytuację .Ma możliwości takich działań ,bo umożliwił mu to sąd . Teraz ma łatwy sposób na mataczenie ,zmianę zeznań i nakłanianie świadkó . A sądy widząc co wyprawia ,nie robią nic .
A głośna sprawa uniewinnienia przez SN prokuratora ,który jechał autem nawalony jak bela ? Wyrok ; UNIEWINNIONY ! Uzasadnienie :MÓGŁ NIE WIEDZIEĆ,ŻE MIAŁ ALKOOL WE KRWI ! Ręce opadają...
Takich spraw są tysiące sądy w Polsce dawno juz nie są niezależne ,niezawisłe i wolne . Nie bronie oczywiście PiS , bo nie wiem ,jakie intencje ma ,że chce reformować sądy . Byc może jest tak ,że jedni chcą przejąć wpływy drugich jak to już bywało w mafijnych porachunkach .Ale jak do tej pory tego nie wiem na pewno .Wiem jedno,że cos z tymi sądami zrobic trzeba .A wy się nie dajcie manipulować do wystawania pod budynkiem sądu i robienia z siebie idi(o)tów[img=1576647229_u3y1ogr.jpg]
Ja miałem w Sądzie sprawę gdzie wszyscy mówili ,że mam wygraną jednak Sąd nie dopatrzył się przestępstwa burmistrza i go uniewinnił z braku dowodów ,jednak jestem za Wolnymi Sądami .