Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Solidarność -- droga do rozkładu

~~Grafitowy Kleome niezalogowany
1 lutego 2020r. o 12:31
M21W2 napisał(a):

Powtórzę po raz drugi jak nie doczytałeś.
Piotr Duda wygrał z Tomaszem Lisem w Sądzie Najwyższym.i.

Stary sklerotyku ,przed jakim sądem wygrał ten twój Duda ? Może Ostatecznym ?

W tej uratowanej stoczni to wy razem z Rydzykiem co teraz produkujecie ,modlitewniki podwodne , różance morskie czy kasa poszła w PIS du ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
1 lutego 2020r. o 12:41
Falcuś , następne Twoje kłamstwo --cytuję,
tylko przypomnij sobie co robiłeś w Wizowie i na jakim wydziale pracowałeś bo kiedy ktoś cię o to zapytał jakoś nie pamiętałes i do dzisiaj o tym cisza...

reasumując (poszukaj sobie co to znaczy )-albo tam nie pracowałeś albo nie chcesz się jawnie ośmieszyć bo mogą to czytać ludzie faktycznie związania z tamtejszą ''s''

To nie mnie ktoś pytał tylko ja spytałem jakiegoś kwiatka co twierdził że pracował w Wizowie i mnie nie zna , na moje pytanie na jakim wydziale pracował nie odpowiedział .
Nie chcę prosić tego co zadał mi to pytanie aby się ujawnił , podejrzewam kim on jest .
Reasumując , robisz z siebie baranka , nie jeden raz komentowałeś mój fragment życiorysu udostępniony na forum parę razy w tym raz przez Ciebie .
~~Żółtobiała Truskawka niezalogowany
1 lutego 2020r. o 13:02
nie pierdziel tu teraz farmazonów i nie odwracaj ''kota kitą '' uciekając od tematu ...
myślisz ze jesteś tu kimś szczególnym bym przykładał jakąś wagę do twoich ''pierdów'' i tego czy to ktoś czy ty pytał o miejsce pracy?

gdybyś chciał być szczery to sam byś komuś opisał co robiłeś w Wizowie i na jakim dziale ...

ale ty wolałeś o tym milczałeś więc niewiele masz do powiedzenia ...
zawsze mało miałeś a jak już chciałeś ''błysnąć '' tekstem to nie wyszło ...

czyli jak wcześniej w ''s'' tak i tu nie zrobisz ''kariery'' jak niektórzy twoi kolesie co to dla niej poszli w ''politykie''

no gdzie ten link z przeprosinami Newsweeka?....hahahahaha

ile ''postulatów'' solidarnościowych przetrwało do dzisiaj ?

gdzie ''s'' w protestach lekarzy,pielęgniarek ,terapeutów, nauczycieli ?
gdzie twój śniadek w protestach rolników czy hodowców ?

gdzie twój śniadek w protestach górników blokujących tory kolejowe którymi sprowadza się kolejne tony ''ruskiego '' węgla ?
gdzie twój ''przewodniczący'' protestujący z rybakami i zakładami przetwórstwa rybnego?

więc nie pierdziel tu gościu o ''związkach'' bo są one dzisiaj gów...o warte dla zwykłego ,ciężko pracującego robotnika ...

pogoda odpowiednia więc zamiast się tu ''produkować '' ruszaj ''hakać '' truskawki bo z tej emeryturki niedługo nie przeżyjesz a na ''etosie '' tej czy innej ''s'' zupiny nie uwarzysz ...hahahaha
14240
M21W2
1 lutego 2020r. o 13:18
~~Żółtobiała Truskawka napisał(a):
M21W2 napisał(a): Falkuś , następna brednia w Twoim wykonaniu .
Napisałeś - piszesz swoje bzdury spod kilku ''kwiatuszków'' niby to cię popierających a przecież widać że pisanych twoją ręką ...

Niezły ubaw mają ci co ich posty przypisujesz mojej osobie , nie mierz wszystkich swoją miarą , skrzywdzili Ciebie bidulko , nie możesz pisać zalogowany i siebie popierać .

kmiocie ...
nie podniecaj się tutaj bo daleko mi do twojej ''miarki''
oszukiwałeś tu czytających i oszukujesz nadal ...
NEWSWEEK sprostował tylko i wyłącznie jedną kwestię a mianowicie REZERWACJĘ a nie pobyty których było SZEŚĆ i za żaden duda nie zapłacił ...
duda natomiast ''przemilczał '' fakt że pracownicy hotelu byli zatrudnieni na ''śmieciówkach '' a zaraz po nagłośnieniu tego faktu zostali przeniesieni do firmy '''outsorce'ngowej ''

jak nie potrafisz czytać i odszukiwać źródeł to ktoś powyżej wkleił ci link ...
teraz ty wklej swój w którym Newsweek przeprasza dudę ...

każde twoje kłamstwo tutaj będę obnażał jak to z przypisywaniem sobie czyichś słów i wypowiedzi ...

, Napisałeś dużymi literami i na te słowa dostałeś odpowiedź .
TO DUDA STRASZYŁ POZWEM DO KTÓREGO GAZETA GO ZACHĘCAŁA ...

POZWU DUDA NIE ZŁOŻYŁ DO DZISIAJ ...hahaha Powtarzam POZWU DUDA NIE ZŁOŻYŁ DO DZISIAJ

Muszę Ciebie pochwalić po raz kolejny , daleko mi to Twojej miarki .
Duda wniósł apelację. Tym razem warunki formalne zostały spełnione i 23 lutego Sąd Apelacyjny zmienił wyrok Sądu Okręgowego. Orzekł prawomocnie, że Newsweek" ma jednak zamieścić sprostowanie o zamieszczonych przez niego „nieprawdziwych i nieścisłych informacjach” i pokryć ponad 2 tys. zł kosztów procesu.
Gdzie jest napisane że Duda żądał przeprosin .

Duda zażądał od „Newsweeka” sprostowania najważniejszych zarzutów w dziesięciu punktach. Redakcja się na to nie zgodziła, więc szef „Solidarności” skierował sprawę do sądu. W marcu 2016 roku Sąd Okręgowy w Warszawie odrzucił pozew z przyczyn formalnych (w sprostowaniu brakowało podpisu wnioskodawcy i powód nie wykazał wysłania do "Newsweeka" sprostowania w ustawowym terminie 21 dni od dnia publikacji). Redaktor naczelny "Newsweek Polska" Tomasz Lis miał jednak zwrócić koszty procesowe.

Duda wniósł apelację. Tym razem warunki formalne zostały spełnione i 23 lutego Sąd Apelacyjny zmienił wyrok Sądu Okręgowego. Orzekł prawomocnie, że Newsweek" ma jednak zamieścić sprostowanie o zamieszczonych przez niego „nieprawdziwych i nieścisłych informacjach” i pokryć ponad 2 tys. zł kosztów procesu.

1 lutego 2020r. o 13:32
M21W2 napisał(a):
~~Żółtobiała Truskawka napisał(a):
Zmanipulowany manipulujesz , nie ma dla Ciebie znaczenia że Piotra Dudę przeproszono za kłamstwa ..............

, fałszywy człowieczku .

a więc ''fałszywy człowieczku '' :]

PRZEPROSZONO czy sprostowano ...

widzisz kmiotku jak łatwo jest cię obnażyć?
zaślepiony nawet nie wiesz co niekiedy piszesz ... :]
1 lutego 2020r. o 13:50
M21W2 napisał(a):

Piotr Duda wygrał z Tomaszem Lisem w Sądzie Najwyższym. .

M21W2 napisał(a): [23 lutego Sąd Apelacyjny zmienił wyrok Sądu Okręgowego.

gubisz się w zeznaniach ...piszesz o sądzie najwyższym a zaraz po tym wklejasz o sądzie tyle że okręgowym ...

przypomnę ci jednak że obrażony duda zapowiedział pozwy cywilne bo nie zgadzał się z ustaleniami sądu ...
wytoczył chociaż jeden?....hahahaha

poszukaj ....;)

masz czas ...ja idę na spacerek ...:]

11445
PanM
1 lutego 2020r. o 13:59
Przepraszam że się wtrącę w Waszą kwiecistą polemikę ale .
" truskaweczko " -- Lucjan pracował na " Wizowie " w tym samym okresie co ja ./ około 71-74/ Zatrudnił się tam około trzy lata przede mną i pracował jak ja wyjeżdżałem na Śląsk.Niestety w tamtym okresie nie było żadnych ruchów wolnościowych i pracownicy spotykali się i dyskutowali przy spożywaniu zupek regeneracyjnych na zakładowej stołówce .Tematy były przyziemne . A to o szkodliwości na kwasowni , a to fosfogips sie wylał ato wiatr z hałdy niesie pył na wioski a to dach się zawalił na " 50" tce . itp .

Lucjanie -- zarówno wcześniej działacze partyjni jak po nich tuzy związkowe korzystali z pewnych niedostępnych dla plebsu przywilejów. To zdjęcie z parasolem bardzo dobitnie obrazuje prawdziwy status związków zawodowych w Polsce.
Po pierwsze istniały i istnieją tylko w tzw firmach państwowych . To oznacza że działacze byli i są cały czas na garnuszku władzy.Znasz powiedzenie bliższa ciału koszula. O tym czy damy działacz związkowy dostanie lub nie wypłatę nigdy nie decydowali szarzy członkowie ani nawet władze związku. Decydowali i decydują szefowie rządzących partii.
Co dzisiaj zostało z praw pracowniczych ?
Nawet ich jedyne święto 1 Maja zostało spuszczone do kibla.Wmówiono fizycznym że to przez komune i jej pochody.[img=1580561989_z9azjp4.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
14240
M21W2
1 lutego 2020r. o 16:14
Falkuś , masz dużymi literami - NIKT MNIE NIE PYTAŁ NA JAKIM WYDZIALE PRACOWAŁEM .
JAKIŚ KWIATEK NAPISAŁ ŻE PRACOWAŁ W WIZOWIE ALE MNIE NIE ZNA .
ODPOWIEDZIAŁEM JEMU -
NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE ABYŚMY SIĘ POZNALI , NAPISZ NA JAKIM WYDZIALE PRACOWAŁEŚ .
Kwiatek nie odpisał , temat uznałem za zamknięty , ZROZUMIAŁEŚ .
Jeżeli Ciebie to interesuje zadzwoń do Przemka , on wie na jakich wydziałach pracowałem i w jakich latach .
Ile jeszcze razy będziesz się powtarzał i snuł SWOJE INSYNUACJE I UROJENIA , pisałem niejednokrotnie że w listopadzie 1989 roku zwolniłem się z Wizowa i przestałem być członkiem organizacji pracowniczej jakimi są Związki Zawodowe , Od 1990 do 2010 roku to jest do chwili przejścia na emeryturę prowadziłem działalność gospodarczą i rolniczą , hodowla pszczół i produkcja truskawek .
Związek a właściwie Wolne Związki Wybrzeża w sierpniu 1980 roku podczas strajku w Stoczni Gdańskiej wystąpiły do władz z żądaniem spełnienia 21 postulatów co było warunkiem zakończenia strajku .
Władza która miała swoich przedstawicieli do negocjacji zobowiązała się do realizacji tych postulatów w jej imieniu podpisał je Jagielski .
Podpis Wałęsy oznaczał zakończenie strajku .
Pierwszy punkt o wolnych niezależnych związków doprowadził do powstania NSZZ Solidarność .
Postulaty władza Komunistyczna zrealizowała w znacznym stopniu by potem wprowadzając stan wojenny zerwać porozumienie i odebrać to co dali - Wolne Niezależne Związki Zawodowe .
Podobne pytania jakie ty myląc adresata kierujesz do mnie zadawałem na fb Wałęsie , odpowiedzi nie otrzymywałem , po skrytykowaniu jego i jego działań zostałem zablokowany .
Co do Górników , jest silna organizacja związkowa Solidarność 80 , jej członkowie podjęli słuszną akcję protestacyjną , przedsiębiorcy przeholowali z importem węgla ze wschodu , na pewno rząd musi coś z tym zrobić .
Kto jak nie związki Twoim zdaniem mają dbać o interesy pracowników , jest rzeczą straszną że władze po 89 roku dążyły do ograniczenia roli Związków a tacy jak Ty im w tym pomagają .
Nie martw się o moją emeryturkę , po 42 latach pracy jest przyzwoita , Martw się o emerytury prowadzących drobną działalność gospodarczą np . płytkarzy .
Odpisałem Tobie po spacerze i oględzinach plantacji , jest kłopot , we wczesnej odmianie rusza wegetacja , jak przyjdą większe mrozy smakosze truskawek będą musieli obejść się smakiem lub drożej kupować .

Dopisane 01.02.2020r. o godz. 15:20:

Falcuś wiesz zapewne że kłamstwo które opublikowały twoje media zostało sprostowane i Dudę za nie przeproszono przypomnij mi o co chodziło ?.

Dopisane 01.02.2020r. o godz. 15:54:

Przemku , przyznam szczerze że nie interesowałem się ile zarabiają działacze związkowi .
Sprawdziłem :
Uposażenie szefa Solidarności Piotra Dudy jest ustalone na stałym poziomie 2,9-krotności przeciętnego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw, czyli obecnie 10 848,3 zł brutto. Jego koledzy z zagranicy zarabiają jednak więcej. Len McCluskey, sekretarz generalny największego związku zawodowego w Wielkiej Brytanii, otrzymuje 4,3 razy więcej, niż wynosi średnia krajowa. Tak samo ma się sytuacja w przypadku szefa największej niemieckiej centrali związkowej DGB Michaela Sommera.

Sławomir Broniarz, prezes ZNP w rozmowie z Radiem ZET przyznał, że zarabia 12 tysięcy złotych brutto miesięcznie. – Nie kradniemy tych pieniędzy. Odprowadzamy jak każdy obywatel pieniądze. Nikt nie postawił nam jakiegokolwiek zarzutu niegospodarności – tłumaczył. Nie da się jednak zaprzeczyć, że jest to kwota, o której nauczyciele mogą tylko pomarzyć!

Szef OPZZ nie chce powiedzieć, ile dokładnie zarabia

- Zarabiam wystarczająco, żeby utrzymać rodzinę. I walczę o to, żeby wszyscy mogli zarabiać więcej - mówił enigmatycznie w programie "Money. To się liczy" Jan Guz, przewodniczący Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych. Czemu nie ujawni konkretnej kwoty? - Ze względu na to, że mój pracodawca powiedział, że tylko za jego zgodą mogę to zrobić - tłumaczył. - Ale jest to wynagrodzenie porównywalne do tych, które dostają inni szefowie central związkowych. Jest to powyżej 10 tysięcy złoty, ale mniej niż 15 tysięcy - odpowiedział, dopytywany.

Dopisane 01.02.2020r. o godz. 16:14:

Na świecie święto 1 maja po raz pierwszy było obchodzone 128 lat temu. Ustanowiono je w rocznicę krwawego stłumienia strajku robotników w Chicago w 1886 roku. W PRL dzień ten został uznany za święto państwowe. Uroczystości obowiązkowo odbywały się w całym kraju, ich przebieg był starannie reżyserowany na podstawie co roku aktualizowanych wytycznych Biura Politycznego.[img=1580570058_kex8st5.gif]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.