~~Ceglany Cedr napisał(a): Nie zapominajcie, że ponad połowa społeczeństwa popiera te rządy.
Jeśli Ty nie popierasz to nie pisz za nikogo innego.
~~Ceglany Cedr napisał(a): Nie zapominajcie, że ponad połowa społeczeństwa popiera te rządy.Do szkoly tumanie,naucz sie liczyc.
~~Szaroczarny Wawrzynek napisał(a): Policja nie powinna wchodzić do kościoła.
~~Ciemnozielony Groszek napisał(a):~~Ceglany Cedr napisał(a): Nie zapominajcie, że ponad połowa społeczeństwa popiera te rządy.Do szkoly tumanie,naucz sie liczyc.
~~Kawowa Tunbergia napisał(a):~~Ciemnozielony Groszek napisał(a):~~Ceglany Cedr napisał(a): Nie zapominajcie, że ponad połowa społeczeństwa popiera te rządy.Do szkoly tumanie,naucz sie liczyc.
W środę w Sejmie odbyło się pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy "Zatrzymaj aborcję". Projekt zakłada usunięcie możliwości przerwania ciąży ze względu na wysokie prawdopodobieństwo ciężkich wad płodu. Projekt poparło ponad 800 tysięcy Polaków.
Głos w sprawie projektu zabrał na mównicy sejmowej poseł Konfederacji Grzegorz Braun. Stwierdził, że "człowiek nienarodzony ma prawo dziedziczyć, a zatem ma zdolność uczestniczenia w czynnościach prawnych". - Ale Rzeczpospolita Polska nie gwarantuje mu prawa do życia - zaznaczył.
- Szanowne panie, kiedy was tak słucham, jestem tylko człowiekiem, nachodzi mnie ochota, żeby jakoś tak zrobić, żebyście zniknęły, ale nigdy w życiu nie głosowałbym za tym, żeby można was było odessać jakimś dużym odkurzaczem albo żywcem poćwiartować, albo też udusić... - zwrócił się do obecnych na sali posłanek.
~~Pistacjowa Forsycja napisał(a):~~Kawowa Tunbergia napisał(a):~~Ciemnozielony Groszek napisał(a):~~Ceglany Cedr napisał(a): Nie zapominajcie, że ponad połowa społeczeństwa popiera te rządy.Do szkoly tumanie,naucz sie liczyc.
W środę w Sejmie odbyło się pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy "Zatrzymaj aborcję". Projekt zakłada usunięcie możliwości przerwania ciąży ze względu na wysokie prawdopodobieństwo ciężkich wad płodu. Projekt poparło ponad 800 tysięcy Polaków.
Głos w sprawie projektu zabrał na mównicy sejmowej poseł Konfederacji Grzegorz Braun. Stwierdził, że "człowiek nienarodzony ma prawo dziedziczyć, a zatem ma zdolność uczestniczenia w czynnościach prawnych". - Ale Rzeczpospolita Polska nie gwarantuje mu prawa do życia - zaznaczył.
- Szanowne panie, kiedy was tak słucham, jestem tylko człowiekiem, nachodzi mnie ochota, żeby jakoś tak zrobić, żebyście zniknęły, ale nigdy w życiu nie głosowałbym za tym, żeby można was było odessać jakimś dużym odkurzaczem albo żywcem poćwiartować, albo też udusić... - zwrócił się do obecnych na sali posłanek.
Ciekawi mnie tylko ile skrobnek przeszły te panie które teraz są za całkowitym zakazem aborcji ???