Horus napisał(a): kto będzie premierem?
zapewne mądry ,odpowiedzialny człowiek ...liczę ze nie będzie to taki kłamca i oszust jak ''pinokio'' ;)
qwax...
dlaczego twój korwin siedzi ?
widzisz jakie masz braki w wiedzy?
widzisz jak wstyd cię paraliżuje?
"W czwartek posłowie przyjęli uchwałę w związku z niedawnymi wypowiedziami m.in. prezydenta Rosji Władimira Putina, w której stwierdzono: „Sejm RP potępia prowokacyjne i niezgodne z prawdą wypowiedzi przedstawicieli najwyższych władz Federacji Rosyjskiej, próbujących obciążać Polskę odpowiedzialnością za wybuch II wojny światowej”.
Uchwała została przyjęta przez aklamację. Janusz Korwin-Mikke w czasie, gdy pozostali posłowie stali, siedział na swoim miejscu w sali sejmowej, które znajduje się w pierwszym rzędzie. Zachowanie posła Konfederacji spotkało się z krytyką niektórych polityków na portalach społecznościowych.
Poseł odniósł się także do słów prezydenta Rosji. „W tym przypadku JE Włodzimierz Putin powiedział o Polsce kupę głupstw. Wydrwiłem to oczywiście - jako publicysta. Ba: nawet odgadłem chyba, co powodowało, że prezydent Federacji Rosyjskiej popełnił te głupoty (i napisałem to: III RP zrobiła Mu drobne świństwo – ale zabolało; uuuch, jak zabolało!)” – zaznaczył.
Korwin-Mike zwrócił uwagę, że były to jednak wypowiedzi z konferencji prasowych Putina, a nie jakieś oficjalne oświadczenia, „więc polskiemu prezydentowi i premierowi NIE WOLNO było w tej sprawie zabierać oficjalnie głosu”.
Przekonywał ponadto, że „to jest do wyśmiania – a nie do poważnego potraktowana”. „Poważne potraktowanie bzdury powoduje, że zaczyna ona być traktowana poważnie. Poważna polemika z głupstwem dodaje głupstwu powagi. Proszę zauważyć: JE Włodzimierz Putin nie jest w Europie i USA lubiany. Zatem to, co On mówi, jest traktowane z nieufnością: nikt Mu nie wierzy. Jednak rząd polski też nie jest lubiany – więc jego protesty szkodzą sprawie” – ocenił.
„Nasi durni politycy wpadli w tę pułapkę. I to samo zrobił teraz Sejm!” – zaznaczył. "
https://www.tvp.info/46138757/korwinmikke-o-uchwale-sejmu-ws-rosji-mam-w-nosie-stadne-zachowania
Więc doszukujesz się dalej służalczości wobec Rosji i Putina?
A Twoje "teoria" o nowym rządzie, ministrach i sejmie po wyborach prezydenckich dalej robi z Ciebie, lekko mówiąc, IDIOTĘ.
Spróbujesz w końcu "wybrnąć"? ;)