Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Milczenie jest zgodą
11445
PanM
14 lipca 2020r. o 19:55
Minęło pięć lat gdy PiS jest u władzy.
5 lat nie wystarczyło aby pozamykać złodziei z PO .
5 lat nie wystarczyło aby zmienić złodziejskie prawo bo samemu się kradnie.
5 lat nie wystarczyło aby obronić emerytów i najmniej zarabiających KWOTĄ WOLNĄ.
5 lat nie wystarczyło aby zamknąć temat Smoleńska oraz odzyskać wrak Tupolewa.
5 lat nie wystarczyło aby dopracować ochronę życia i zdrowia przymusowo poczętych.
5 lat nie wystarczyło aby wejść do strefy €.
5 lat nie wystarczyło na ustawę zagospodarowania opakowaniami po napojach i produkt.
5 lat nie wystarczyło aby nie szkodzić przedsiębiorczości.
5 lat nie wystarczyło aby zrzec się łupienia spółek krajowych i samorządowych.
5 lat nie starczyło aby zlikwidować brak żłobków i przedszkoli .
5 lat nie starczyło na ogarnięcie problemu umów zlecenie.
5 lat nie starczyło na zmniejszenie podatku vat
5 lat nie utemperowało podatku o nieruchomości i opłat lokalnych .

5 lat to za mało aby elektorat PiS zrozumiał że wyniszcza gospodarkę.
5 lat to za mało aby zauważyć że osłabiana jest rola obywatela wobec państwa .

5 lat to za mało aby zauważyć że wracamy do minionej epoki.[img=1594749320_pawpykk.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szaroniebieski Łubinnik niezalogowany
14 lipca 2020r. o 20:03
Skoro niejaki PanM (znany z poparcia Palikota, innego lewactwa i forumowego prymitywnego grafomaństwa) był za Trzaskowskim to mi wystarczy że wiem że dobrze zrobiłem na niego nie głosując. Wszyscy głosujący na Trzaskowskiego jesteście jak PanM, niestety.
~~Lawendowoniebieski Jesion niezalogowany
14 lipca 2020r. o 20:13
~~Szaroniebieski Łubinnik napisał(a): Skoro niejaki PanM (znany z poparcia Palikota, innego lewactwa i forumowego prymitywnego grafomaństwa) był za Trzaskowskim to mi wystarczy że wiem że dobrze zrobiłem na niego nie głosując. Wszyscy głosujący na Trzaskowskiego jesteście jak PanM, niestety.

NaPISałeś grafomaństwa qtafonie? ,,że wiem że dobrze zrobiłem''
11445
PanM
14 lipca 2020r. o 20:16
~~Szaroniebieski Łubinnik napisał(a): Skoro niejaki PanM (znany z poparcia Palikota, innego lewactwa i forumowego prymitywnego grafomaństwa) był za Trzaskowskim to mi wystarczy że wiem że dobrze zrobiłem na niego nie głosując. Wszyscy głosujący na Trzaskowskiego jesteście jak PanM, niestety.

Osoba nie potrafi odnieść się merytorycznie to tekstu i rzuca na oślep epitetami.
Powyżej jest sporo pytań dotyczących interesu zwykłego człowieka wobec władzy. Czy to oznaka lewactwa ? Czy to grafomania ?
Ja się nie wstydzę poglądów które miałem i mam zawsze te same.
Mam odwagę podpisywać swoje teksty a nie jak szczur pluć z nory.

Osoba wyssała z mlekiem matki upodobanie do państwa i partyjnego rządzenia.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
14 lipca 2020r. o 20:37
~~Bladoczerwona Kapusta napisał(a):
~~Brzoskwiniowa Cebulica napisał(a): Panie Łętowski jak Pan chce , aby Pana szanować to niech nie kieruje się Pan w swoich artykułach i prawie przy każdym słowie kłamstwem. Znam się na polityce i jak się wypowiadam to staram się opierać na swoich przeżyciach, które są mocne i konkretne już od początku lat osiemdziesiątych. To jak jest teraz poukładane to już zaczełosię na początku lat osiemdziesiątych. Podział jest taki, że jest grupa która wywodzi się z komunistów cwaniaków , którzy poczuli niezły interes z grupą podstawionych i sprzedajnych pseudo komunistów , którą niestety teraz reprezentuje Koalicja Obywatelska i Rafał Trzaskowski , i druga grupa to ludzie pokrzywdzeni przez wiele lat czekający na sprawiedliwość, uczciwi członkowie byłej Solidarności i obóz Patriotyczny, którą to grupę reprezentuje Prezydent Andrzej Duda . Prezydent Andrzej Duda jest bardzo ostro atakowany , ponieważ nie stoi po stronie zamożnych , którzy mają wielkie pieniądze, ale po stronie ludzi biedniejszych , a ci nie mają środków , które mogli by przeznaczyć na na media i po gwizdaczy, aby wspierać ich kandydata.Wiem jak ciężko było za komuny i póżniej jak się nie było po ich stronie, jak się broniło ludzi i prawdy i jaka była wtedy wolność i tak naprawdę za Tuska też działy się jeszcze często akcje podobne do tych z Komuny, dlatego jak słyszę to co pisze Redaktor to jest przeciwieństwem rzeczywistości , która się dzieje teraz i i kto nie ma sklerozy to jeśli był uczciwym człowiekiem w tych czasach to dobrze pamięta jak policja traktowała ludi często niewinnych Pałami po plecach , aby pokazać kto tu rządzi. Tutaj ich spisali za zakłócanie porządku podczas wizyty Prezydenta i to tak mocno ich zabolało? Najlepsze ze ci ludzie co wcześniej popierali tych co złe rzeczy robili , teraz zaczęli moralizować!!!!!!!!!!!!!!!!!. Śmiech historii

Naprawdę nie widisz związku obecnego rzadu z komuną? Nie wierzę... Demokracja monopolu nie znosi. Tam gdzie jest monopol władzy kończy sie demokracja.
Prezydent A Duda stoi po stronie biednych??? Czyżby, na pewno... ??? No to życze duzo zdrowia... bo w przeciwnym razie można bardzo łatwo na własnej skórze się przekonać że tak nie jest.

sam widzisz jak trudno dyskutować z oszołomem politycznym...
on sam pisze...''znam się na polityce''
no proszę ...mamy tu jak widzę ''polityka'' i aż dziw bierze że tu się ''produkuje''a nie na Wiejskiej...
cała reszta to żal do poprzedniego systemu że tak go skrzywdził a obecny jakby go nie chce docenić ...;)

i ten jego lament jak to ludzie potraktowali ''budynia''...hahaha
dostał to na co zasłużył ...ot co...

a jak czytam o tej ''s'' z czasów ''komuny'' to już wiem co myśleć ...hahaha

Dopisane 14.07.2020r. o godz. 20:37:

PanM napisał(a): Minęło pięć lat gdy PiS jest u władzy.
5 lat nie wystarczyło aby pozamykać złodziei z PO .
5 lat nie wystarczyło aby zmienić złodziejskie prawo bo samemu się kradnie.
5 lat nie wystarczyło aby obronić emerytów i najmniej zarabiających KWOTĄ WOLNĄ.
5 lat nie wystarczyło aby zamknąć temat Smoleńska oraz odzyskać wrak Tupolewa.
5 lat nie wystarczyło aby dopracować ochronę życia i zdrowia przymusowo poczętych.
5 lat nie wystarczyło aby wejść do strefy €.
5 lat nie wystarczyło na ustawę zagospodarowania opakowaniami po napojach i produkt.
5 lat nie wystarczyło aby nie szkodzić przedsiębiorczości.
5 lat nie wystarczyło aby zrzec się łupienia spółek krajowych i samorządowych.
5 lat nie starczyło aby zlikwidować brak żłobków i przedszkoli .
5 lat nie starczyło na ogarnięcie problemu umów zlecenie.
5 lat nie starczyło na zmniejszenie podatku vat
5 lat nie utemperowało podatku o nieruchomości i opłat lokalnych .

5 lat to za mało aby elektorat PiS zrozumiał że wyniszcza gospodarkę.
5 lat to za mało aby zauważyć że osłabiana jest rola obywatela wobec państwa .

5 lat to za mało aby zauważyć że wracamy do minionej epoki.[img=1594749320_pawpykk.jpg]

ale WYSTARCZYŁO 5 lat by afera goniła aferkę ...
wystarczyło 5 lat by osadzić bezwolnych kolesi na ''stołkach''
wystarczyło 5 lat by szwindelek gonił jawne złodziejstwo...

''owoce'' kolejnych 5 -u lat poznamy już niebawem ...
~~Szaroniebieski Łubinnik niezalogowany
14 lipca 2020r. o 20:41
PanM napisał(a):

Osoba nie potrafi odnieść się merytorycznie to tekstu i rzuca na oślep epitetami.
Powyżej jest sporo pytań dotyczących interesu zwykłego człowieka wobec władzy. Czy to oznaka lewactwa ? Czy to grafomania ?
Ja się nie wstydzę poglądów które miałem i mam zawsze te same.
Mam odwagę podpisywać swoje teksty a nie jak szczur pluć z nory.

Osoba wyssała z mlekiem matki upodobanie do państwa i partyjnego rządzenia.

Zabolało? Dobrze, prawda czasem boli. Zajmij się pan działką, albo wnukami... Chociaż może faktycznie lepiej działką.
~~Pomarańczowożółta Miodunka niezalogowany
14 lipca 2020r. o 20:41
"KPP, stalinowcy i reszta tego towarzycha wyje, aż miło niesie się po horyzont. Piękne chwile"
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 lipca 2020r. o 20:48
PanM napisał(a): Minęło pięć lat gdy PiS jest u władzy.
5 lat nie wystarczyło aby pozamykać złodziei z PO . ...]

I dlatego głosowałem na Bosego :) Przemo System zamyka takich , jak ja , co kilka groszy winni Skarbowi Państwa . Szumowidły za maseczki i respiratory nie zamknie .

Kiedy ostatnio rozmawiałem z Przyjacielem Markiem powtórzyłem Twoją argumentację nie wiedząc , że będziesz tak argumentował :)

Jeśli za jakiś czas POpaprańce zaś dorwą się do koryta i szumowidły nie wsadzą do pierdla , to ... historia lubi się powtarzać ... powiedz mi , że kłamię Przemo :)

Miłego wieczoru Przemo :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.