~~Różowy Len napisał(a): Pannazdzieckiem napisał(a): ale pamiętaj o tym , że pierwszym lewakiem był Jezus , ba !! komunistą !!
Pitolicie Hipolicie.
Lewactwo to dehumanizacja człowieka, odarcie go z wszelkich przymiotów ludzkich, a w konsekwencji zezwierzęcenie i odarcie z kultury.
Jezus działał w zupełnie odwrotnym kierunku. Owszem, był ówczesnym rewolucjonistą. Jednak jego rewolucja nadawała godność każdemu pojedynczemu człowiekowi. Wcześniej człowiek był niewiele wart. To Jezus przypomniał że zostaliśmy stworzeni na obraz i podobieństwo Boga. Że mamy swoją godność. Tego wszystkiego pragną nas pozbawić komuniści, czyniąc z nas bezwolną masę.
Mów do mnie Piotrek , albo Panna . Hipolita nie znam ... Len :)
Jezus mył nogi swym uczniom i wiązał sandały .
Karola bardzo ładnie pisze bazując na wyobraźni , a Ty próbujesz wsadzić kij w szprychy roweru ględząc coś o godności . Teorię komunizmu to ja mam w małym paluszku . W drugim tym większym mam teorię kapitalizmu Friedmana ... noblisty ( czytałem Wolny wybór ... obszerne fragmenty , bo lubię czytać ). Ciekawym jest to , że zacząwszy od Lenina po współczesność nowoczesnego kapitalizmu wszystko jest takie same Len.
Chodzi o to , że w kapitalizmie człowiekiem gardzi człowiek , a w komunizmie jest odwrotnie
... tak więc nie szukaj lewactwa , tylko mentalnie umyj stopy Jezusowi i daj layka Karolinie :)