~~Złocistożółta Pysznogłówka napisał(a): przecież dobrze wiesz że ''powiewa mi to '' wszystko co ty tam sobie ubzdurasz...
dlaczego wklejasz tu tylko część z artykułu ale już nie masz odwago wkleić samych przeprosin tego oszczercy? ;D
zabrakło ''jaj''? ;D
Nie chcę się powtarzać , nie moja wina że ty nie odróżniasz żądań powodów od wyroku sądu .
Owszem rozprawa się zakończyła zapadł wyrok , Zybertowicz ma przeprosić TWOICH SOLIDARUCHÓW z Frasyniukiem twoim idolem na czele ,
W 2019 roku Zybertowicz przeprosił wszystkich co w dobrej wierze brali udział w obradach okrągłego stołu , tym solidaruchom to nie wystarczyło , złożyli pozew , jajko pozwani domagali się tego co wkleił ~~Trawiasty Miskant , ty zapewne w swoim zacietrzewieniu uznałeś żądanie powodów za wyrok .
" W Sądzie Okręgowym w Warszawie zapadł wyrok w tej sprawie. Sędzia Karol Smaga nakazał doradcy prezydenta RP dopełnienie czynności potrzebnych do usunięcia skutków naruszenia dóbr osobistych powodów poprzez opublikowanie przeprosin na łamach "Gazety Wyborczej" w terminie 21 dni o dnia uprawomocnienia się wyroku."
" Sąd uznał, iż "najwłaściwszym z mediów i wystarczającym" będzie "Gazeta Wyborcza", bo to "z niej głównie, co wynika z zeznań powodów dowiadywali się oni o przedmiotowej wypowiedzi pozwanego".
"Jeśli chodzi natomiast o kwestie zadośćuczynienia na cel społeczny, to w ocenie sądu powodowie nie wykazali poniesienia krzywdy i dlatego sąd w tym zakresie powództwo oddalił. "
A tu masz przeprosiny Zybertowicza .
" Tych wszystkich, którzy nigdy nie byli zamieszani w żadne konszachty ze służbami PRL-u, serdecznie przepraszam za to, że mogli być urażeni przez moje słowa - powiedział w piątek w "Tak jest" w TVN24 doradca prezydenta Andrzej Zybertowicz. Odniósł się w ten sposób do swojej wypowiedzi, że "w roku 1989 komuniści podzielili się władzą ze swoimi agentami".
Krótkie i bardzo mądre słowa , przeprosił tych nie umoczonych , kto był umoczony do końca nigdy się nie dowiemy , najbardziej umoczeni z Wałęsą na czele zablokowali lustrację obalając rząd Jana Olszewskiego i nie wykonując uchwały sejmu o lustracji .
Jeszcze jeden fragment wypowiedzi Zybertowicza w TVN .
Zaznaczył, że nie chciał odnosić swych słów do wszystkich uczestników Okrągłego Stołu.
"- Chciałem wskazać na pewien proces, nie wymieniałem żadnych osób, żadnych konkretnych grup społecznych, chciałem pokazać młodzieży, że proces historyczny, poza wymiarem sceny, ma swój wymiar zakulisowy, a w państwach policyjnych ten wymiar zakulisowy, niestety, polega na tym, że pewni ludzie są marionetkami innych "
Ty marionetka TVN-u takich wypowiedzi nie napiszesz , dla ciebie prawda to tylko TWOJA " PRAWDA "
Dopisane 02.12.2023r. o godz. 15:30:
~~Złocistożółta Pysznogłówka napisał(a): no teraz ci wierzę Lucjan że tak jak wczoraj zapewniałeś dzięki mnie się uczysz ...
Ironia Janusz , wiesz co to znaczy ? .