~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): wiem co odpiszesz...a więc NIE ;D wysilaj się tylko pomyśl...
Nie odpisuję tylko głośno myślę , mój związek po " porozumieniach " przestał być związkiem i ZROBIŁ się partią a więc stał się konkurencją dla PZPR a ja od Ciebie dowiedziałem się po 43 latach że byłem członkiem partii o nazwie Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Solidarność .
Dalej tylko myślę , dlaczego to tak boli Janusza czyżby chciał aby do końca jego dni nikt nie odebrał władzy jego ukochanej PZPR co moim zdaniem zaprzecza że nie był członkiem partii komunistycznej , dalej tylko myślę , Janusz i jego rodzina musieli czerpać profity stąd ten ból i nienawiść Janusza do szeregowego członka " partii " NSZZ Solidarność .
Jedno mnie tylko zastanawia , dlaczego Janusz obecnie popiera bardzo wpływowego obecnie mojego kolegę partyjnego Donalda Tuska , mojego partyjnego " pierwszego sekretarza " Lecha Wałęsę znanego jako TW Bolek który sam obalił komunizm .
Nadal tylko myślę , może TW Bolek nie zakończył wv1975 r. współpracy z komunistyczną bezpieką , nie obalił komunizmu tylko razem ze swoimi wiernymi partyjnymi podwładnymi oraz komunistami przejęli wspólnie władzę w Polsce po pijackich spotkaniach w Magdalence ustalili podział łupów okradając społeczeństwo , to ma sens , w latach dziewięćdziesiątych ubiegłego stulecia nagle przybyło bardzo wielu nowo bogackich tak po jednej jak i drugiej stronie .
Dalej tylko myślę , członek partii NSZZ Solidarność Lucjan po latach za swoją przynależność partyjną został uhonorowany uchwałą sejmu z kwietnia 2015 r . i tu muszę stwierdzić że wszystko się kupy nie trzyma , nadal tylko myślę , dlaczego Janusz z taką nienawiścią i wściekłością atakuje działaczy partii NSZZ Solidarność którzy teraz są w PiS , tu nic innego nie przychodzi mi do głowy tylko to że odebrali jemu resztki przywilejów pozostałych jemu po " działalności " w PRL i tu zaczynam rozumieć sympatię Janusza do mojego kolegi partyjnego Donalda , obiecał przywrócenie przywilejów byłym funkcjonariuszom służb bezpieczeństwa PRL .
Ten wpis to szkoła Janusza , takie sobie ble, ble w jego stylu .
Dopisane 25.11.2023r. o godz. 17:12:
~~M21W2 napisał(a): Na ten czas muszę się skonsultować z prawnikiem .
Dzięki tak trzymaj , proszę o więcej Twoich wpisów pod tym awatarem .