Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Kalina gronowa niezalogowany
14 listopada 2024r. o 13:39
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kalina gronowa napisał(a): Już się dał. ;]
Tylko w swojej tępocie nie potrafił tego wytłumaczyć i kopnięty w zad zaszył się w norze. ;]

Buda

Właśnie w niej siedzisz. Wystarczy jedno zdanie ,kilka słów i wiejesz gościu bo jesteś za wielkim tchórzem by na nie odpowiedzieć. . Więc siedź tam cicho podkulając ogon pod siebie bo zawsze zachowując tak jak to robisz będziesz zbierał kopy w dupę.
Więc siedź cichutko patologiczny kłamco.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rdzawobrązowy Żeniszek niezalogowany
14 listopada 2024r. o 14:48
;D ;D ;D
~~Hebanowy Czarny niezalogowany
14 listopada 2024r. o 16:28
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Hebanowy Czarny napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): górnicy KWK Ziemowit sami zakończyli strajk.

Nie pierdziel Lucuś , w (_!_) byłeś i goowno widziałeś :) strajk na Ziemowicie zakończyliśmy 24 grudnia w Wigilię a nie co podałeś że, 23 grudnia, wiesz co Ci powiem? gdybyśmy wiedzieli co solidaruchy po 89 roku zrobią z Polską i z Naszym górnictwem to zamiast strajkować, na ochotnika byśmy poszli do ZOMO "Bić qrwy i złodziei" jak mawiał Dziadek Piłsudski :) Pytasz się co LWP robiło w Stanie Wojennym, spytaj swego "wuca" Piotra Dudy to Ci opowie ze szczegółami z pierwszej ręki :)
23 grudnia strajkujący podjęli decyzję o zakończeniu strajku. 24 grudnia rano wyjechali na powierzchnię tak gwoli ścisłości .

Znowu pierdzielisz jak Francek po kwaretce gorzoły, wiem kiedy wyjechałem na powierzchnię po 9 dniach strajku :)23 grudnia zjechał proboszcz z Bojszów, odprawił mszę na dole i dał ogólne odpuszczenie grzechów, wiesz co rodziny górników czuły gdy usłyszeli komunikat w telewizji? który który podali po usłyszeniu w RWE? ze, górnicy wysadzili szyb główny na Ziemowicie, była taka propozycja od jednego, by zaminować szyb główny ale wybili mu to z głowy, dopiero usłyszał o prądach błądzących które by mogły odpalić ładunki same.Byłem tam cały czas a nie wyczytałem tego w netu.
~~Hebanowy Czarny niezalogowany
14 listopada 2024r. o 16:40
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~PanM napisał(a): Co nam przyniosła Solidarność ? Brak tolerancji , podział i cofanie nas do komuny. 180 stopni zwrot bez refleksji że składamy się z różnych ludzi. Ty sam Lucjanie powyżej piszesz że demokratycznie wybrany rząd 15 października jest rządem 13 grudnia / za sprawą prezydenta Dudy. Ty sam nazywasz demokrację reżymem.
Podaj przykłady reżymu proszę . Tak uczciwie bez manipulacji. Bo kiesyś wspomniałeś o reżymowej obecnie tvp 1 . A za Kurskiego jaka ona była. TV Republika to aktywna szczujnia zaogniająca atmosferę między nami. A Ty ich popierasz i wierzysz we wszystko co Ci mówią. Nazywasz inaczej myślących lewakami i komuchami. Czy tak ma to wyglądać. Nie zwracaj uwagi na tego z dolnych. To zwykła szuja szukająca karmy . Wiele razy Ci mówiłem ." NIE KOP GOOWNA BO SMRÓD ZOSTANIE ". Pozdrawiam wszystkich poza tym pieniaczem i intrygantem.

Przemku jak byś mi zadał pytanie co nam przyniosły przemiany ustrojowe po1989 roku było by to sensowne pytanie. W atakach na Solidarność z powodu całkowitego braku wiedzy walczysz o palmę pierwszeństwa, ja ciebie stawiam na drugim miejscu. Obecny rząd jak wszystkie po 1991 roku ma mandat do rządzenia. Jak mi wytłumaczysz dlaczego demokratycznie wybrany rząd nie uznaje demokratycznie wybranego prezydenta będę ci bardzo wdzięczny . Dla ciebie siłowe przejęcie TVP, bezprawne przejęcie prokuratury , pozbawienie prezydenta jego konstytucyjnych uprawnień / odwołanie i powołanie Prokuratora Krajowego, odwołania i powoływania Ambasadorów / to za mało aby napisać że ten rząd jest rządem wprowadzającym reżim. Dodam ci coś więcej, aktem prawnym są ustawy a nie uchwały , system prawny jest zapisany w Konstytucji a nie jak Tusk powiedział /stosujemy prawo tak jak my je rozumiemy/ . W czasach PRL-U znane było / dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie / czym się różnią Bodnarowcy od SB-eków w walce z opozycją polityczną , jedni i drudzy mieli jeden cel, likwidacja opozycji. Przemku zastąpienie zła jeszcze większym złem może tobie odpowiadać, mnie nie, to nasz różni. Lewak to potoczne okresie człowieka o skrajnie lewicowych poglądach, ty idealnie się w to wpisujesz, moje poglądy są prawicowe, sprawiasz mi przyjemność pisząc o mnie " prawak ". Repiblika ci przeszkadza tak jak kiedyś komunistom RWE , też tą rozgłśnię nazywali szczujnią , czym ty się różnisz od tych komuchów, po twoim wpisie nie widzę różnicy.Dopisane 14.11.2024r. o godz. 10:15:
Ktoś napisał: ~~Kalina gronowa napisał(a): No i na dzień dobry Lucjan w czarnej dupie. ;]
Ty wylazłeś z czarnej dupy a za tobą " bąk"którego puściłeś.

Lucek, skleretyku jeden :) zapomniałeś już co PISdzielce wyprawiali? te ich nocne głosowania by Swoje prawa wprowadzić? o reasumcji Witek też nie słyszałeś? a o łamaniu Konstytucji przez wyPADa też nie ? to powiedz mi Lucek, przed czym uciekł Śniadek na stołek szefa Solidarności? czy nie przed prokuratorem za rozwalenie Stoczni Szczecińskiej gdzie w zarządzie siedział? :)Sam tytaj pisałeś że, z Solidarności odszedłeś za Wałęsy a wróciłeś gdy "Nasi" wrócili :) czyli czerwony kapral ST :) jak to czerwony kapral do czerwonego kaprala się przytulił :)
~~ niezalogowany
14 listopada 2024r. o 17:03
Tak oto prawda zwycięża. Pisana przez kogoś kto wie jak wyglądały strajki w kopalniach na dole. A taki Lucjan co? Chyba nigdy tu nie napisał gdzie i kiedy strajkował.
~~Bolecnauta niezalogowany
14 listopada 2024r. o 17:22
Trzeba będzie go o to zapytać jak wpadnie. Jak wpadnie. ;]]]]
14240
M21W2
14 listopada 2024r. o 17:28
~~Kalina gronowa napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kalina gronowa napisał(a): Już się dał. ;]
Tylko w swojej tępocie nie potrafił tego wytłumaczyć i kopnięty w zad zaszył się w norze. ;]

Buda
Właśnie w niej siedzisz. Wystarczy jedno zdanie ,kilka słów i wiejesz gościu bo jesteś za wielkim tchórzem by na nie odpowiedzieć. . Więc siedź tam cicho podkulając ogon pod siebie bo zawsze zachowując tak jak to robisz będziesz zbierał kopy w dupę.
Więc siedź cichutko patologiczny kłamco.

Buda psycholu
~~Macierzanka śnieżna niezalogowany
14 listopada 2024r. o 17:44
Wylazło ,,to-to,, z nory i jak zwykle . Chamstwo wylazło.
Jak to jest że admini skasowali jego brata tak do końca nie wiadomo za co a tego chama nadal tu tolerują.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.