~~PanM napisał(a): Co nam przyniosła Solidarność ? Brak tolerancji , podział i cofanie nas do komuny. 180 stopni zwrot bez refleksji że składamy się z różnych ludzi. Ty sam Lucjanie powyżej piszesz że demokratycznie wybrany rząd 15 października jest rządem 13 grudnia / za sprawą prezydenta Dudy. Ty sam nazywasz demokrację reżymem.
Podaj przykłady reżymu proszę . Tak uczciwie bez manipulacji. Bo kiesyś wspomniałeś o reżymowej obecnie tvp 1 . A za Kurskiego jaka ona była. TV Republika to aktywna szczujnia zaogniająca atmosferę między nami. A Ty ich popierasz i wierzysz we wszystko co Ci mówią. Nazywasz inaczej myślących lewakami i komuchami. Czy tak ma to wyglądać. Nie zwracaj uwagi na tego z dolnych. To zwykła szuja szukająca karmy . Wiele razy Ci mówiłem ." NIE KOP GOOWNA BO SMRÓD ZOSTANIE ". Pozdrawiam wszystkich poza tym pieniaczem i intrygantem.
Przemku jak byś mi zadał pytanie co nam przyniosły przemiany ustrojowe po1989 roku było by to sensowne pytanie. W atakach na Solidarność z powodu całkowitego braku wiedzy walczysz o palmę pierwszeństwa, ja ciebie stawiam na drugim miejscu. Obecny rząd jak wszystkie po 1991 roku ma mandat do rządzenia. Jak mi wytłumaczysz dlaczego demokratycznie wybrany rząd nie uznaje demokratycznie wybranego prezydenta będę ci bardzo wdzięczny . Dla ciebie siłowe przejęcie TVP, bezprawne przejęcie prokuratury , pozbawienie prezydenta jego konstytucyjnych uprawnień / odwołanie i powołanie Prokuratora Krajowego, odwołania i powoływania Ambasadorów / to za mało aby napisać że ten rząd jest rządem wprowadzającym reżim. Dodam ci coś więcej, aktem prawnym są ustawy a nie uchwały , system prawny jest zapisany w Konstytucji a nie jak Tusk powiedział /stosujemy prawo tak jak my je rozumiemy/ . W czasach PRL-U znane było / dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie / czym się różnią Bodnarowcy od SB-eków w walce z opozycją polityczną , jedni i drudzy mieli jeden cel, likwidacja opozycji. Przemku zastąpienie zła jeszcze większym złem może tobie odpowiadać, mnie nie, to nasz różni. Lewak to potoczne okresie człowieka o skrajnie lewicowych poglądach, ty idealnie się w to wpisujesz, moje poglądy są prawicowe, sprawiasz mi przyjemność pisząc o mnie " prawak ". Repiblika ci przeszkadza tak jak kiedyś komunistom RWE , też tą rozgłśnię nazywali szczujnią , czym ty się różnisz od tych komuchów, po twoim wpisie nie widzę różnicy.
Dopisane 14.11.2024r. o godz. 10:15:
~~Kalina gronowa napisał(a): No i na dzień dobry Lucjan w czarnej dupie. ;]
Ty wylazłeś z czarnej dupy a za tobą " bąk"którego puściłeś.