Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
11445
PanM
6 września 2020r. o 21:50
~~Terakotowy Modrzew napisał(a):
M21W2 napisał(a): Janusz

M21 po co karmisz tego trola?Jaką on ma perspektywę?Perspektywę tatusia służącego władzy? On nigdy nie zrozumie twoich argumentów, twojego obrazu tamtej rzeczywistości, i obecnej.To stracony człowiek, sfustrowany co zjada swój ogon.On nie jest w stanie nic już nowego powiedzieć, nie jest zdolny do refleksji. Nie musisz już go edukować, bo on nie jest w stanie nic przyjąć do swojego małego móżdżka.Cywilizowałeś, zmusiłeś do kultury osobistej "podaniem ręki", założyłeś mu kaganiec na chamski pysk, ale to niczego nie zmienia. Zauważ, jak się wyrywa, a za chwile i tak wróci do swojego chamskiego stylu, zobaczysz.Dlatego szkoda na trola czasu. Pozdrawiam.

Lucjan , poparłeś tą wypowiedź / Terakotowy modrzew/ bezkrytycznie . Tym samym dałeś sygnał że ta retoryka jest Ci bliska.
Nie łap mnie za słówka.
Poza tym formuła solidarności dawno się wyczerpała. A swym poparciem polityki PiS się pogrążyła.
Zadawałem wczesniej pytania . Zostały pominięte .
Kwota wolna i takie tam.....

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ceglany Zimowit niezalogowany
6 września 2020r. o 21:53
- "wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów na dany temat, jako przynęty, do wywołania dyskusji/kłótni e.t.c.
~~Ceglany Zimowit niezalogowany
6 września 2020r. o 22:54
Żeby nie być gołosłownym pozwoliłem sobie zebrać kilka wypowiedzi autorstwa tego samego Pana...
Pytanie czy mamy do czynienia z trollowaniem czy raczej z hejtem? ;)
• „" Solidarność " organizacja która zapisze się w najnowszej historii Rzeczypospolitej
Jako jej najbardziej niechlubny okres. „
• „Ceny za towary , usługi , żywność oraz podatki rosną szybciej niż przyrost wynagrodzeń. WSZYSTKO TO ZA POPARCIEM NSZZ SOLIDARNOŚĆ „
• Solidarność dzisiaj może powiedzieć narodowi " GŁUPIO WYSZŁO " !!
• „Solidarność pożarła , przeżuła i wypluła 10 milionów swoich naiwnych członków. A przy okazji zaprzepaściła szansę na dobrobyt Polaków . „
• „Solidarność nigdy nie stanęła w obronie miejsc pracy małych firm ani przeciw ograbianiu przedsiębiorców.
Władze solidarności trzymały się przy władzy i tak jak kościół pomagały dojść do władzy nieudacznikom lub nazwijmy po imieniu karierowiczom. Tak jest do dzisiaj.”
• „Solidarność która NIGDY nie wystąpiła ani nawet nie zasygnalizowała poparcia dla prywatnej przedsiębiorczości oraz NIGDY nie zastrajkowała ani nie wnioskowała o podniesienie do godnego poziomu KWOTY WOLNEJ będącej jedynym gwarantem broniącym pracujących przed biedą strukturalną.”
• „Osoba nie dopuszcza do siebie że bez bogatych naród nigdy nie stanie na nogi.
U kogo osoba chciała by pracować , u takiego golasa jak on sam ? „!!
• „My oczekiwaliśmy że związku postarają się coś naprawić a one ręka w rękę z PiS demoluje dalej gospodarkę i oczekiwania pracowników „
• „Solidarność a potem PiS doskonale wpisały się w te odwetowe nastroje.
PZPR królowała 45 lat a jej następczyni / AWS, PiS , PO / solidarność / włada lat 30
Czym dalej tym gorzej.”
~Różowa Konwalia niezalogowany
6 września 2020r. o 22:56
Jedno można powiedzieć, że dzięki takim ludziom jak p. Lucjan język na forum zmienił się. Może niektórzy się zreflektowali bo nic tak nie działa na wyobraźnię jak prawdziwość i autentyczność.
Może nie będzie już takich "powitań" jak np. "no co tam pi.....lce".
Jeżeli tak to zasługa p.Lucjana. Szacun.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 września 2020r. o 7:19
~Różowa Konwalia napisał(a): Jedno można powiedzieć, że dzięki takim ludziom jak p. Lucjan język na forum zmienił się. Może niektórzy się zreflektowali bo nic tak nie działa na wyobraźnię jak prawdziwość i autentyczność.
Może nie będzie już takich "powitań" jak np. "no co tam pi.....lce".
Jeżeli tak to zasługa p.Lucjana. Szacun.

Co prawda , to prawda. Miejmy nadzieję , że tak pozostanie. Może nawet jakieś Bolecnautki dzięki temu zaczną pisać w tematach politycznych :)

Szacun Lucjanie i miłego poniedziałku . Tobie również Przemo . I Tobie Januszu . I Wszystkim też :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Złotobrązowa Lawenda niezalogowany
7 września 2020r. o 8:48
Wszystkim tym którzy żyją solidarnością lat 80 - zobaczcie co pozostało z tamtych dni :
z 10 milionów 0,5 miliona członków
postulaty , których nie próbowano nawet zrealizować
zakłamanie
uwikłanie się w politykę
a robotnik to rab który ma służyć współczesnej wierchuszce solidarnościowej
tylko się odznaczają i pomniki stawiają
tak wygląda solidarność po 40 latach.
1 miejsce Anna Walentynowicz za co się pytam?
2 miejsce Gwiazda i .... ludzie którzy dążyli do konfrontacji i przelewu krwi bratniej,
tak pojmowaliście rozliczenie z komuną - jeśli tak nie byliście lepsi od nich.
14240
M21W2
7 września 2020r. o 10:19
PanM napisał(a):
~~Terakotowy Modrzew napisał(a):
M21W2 napisał(a): Janusz

M21 po co karmisz tego trola?Jaką on ma perspektywę?Perspektywę tatusia służącego władzy? On nigdy nie zrozumie twoich argumentów, twojego obrazu tamtej rzeczywistości, i obecnej.To stracony człowiek, sfustrowany co zjada swój ogon.On nie jest w stanie nic już nowego powiedzieć, nie jest zdolny do refleksji. Nie musisz już go edukować, bo on nie jest w stanie nic przyjąć do swojego małego móżdżka.Cywilizowałeś, zmusiłeś do kultury osobistej "podaniem ręki", założyłeś mu kaganiec na chamski pysk, ale to niczego nie zmienia. Zauważ, jak się wyrywa, a za chwile i tak wróci do swojego chamskiego stylu, zobaczysz.Dlatego szkoda na trola czasu. Pozdrawiam.

Lucjan , poparłeś tą wypowiedź / Terakotowy modrzew/ bezkrytycznie . Tym samym dałeś sygnał że ta retoryka jest Ci bliska.
Nie łap mnie za słówka.
Poza tym formuła solidarności dawno się wyczerpała. A swym poparciem polityki PiS się pogrążyła.
Zadawałem wczesniej pytania . Zostały pominięte .
Kwota wolna i takie tam.....

Przemku w dalszej części dyskusji z Januszem zreflektowałem się że miał prawo mnie zganić za bezrefleksyjny komentarz .
Więc odpisałem :

Janusz jedno spostrzeżenie jest bardzo trafne moje pisanie do Ciebie nie zmieni Twojego podejścia do Solidarności , piszę z Tobą czego może inni nie rozumieją aby przedstawić mój punkt widzenia , człowieka który uczestniczył osobiście w wielu wydarzeniach z lat 1980 - 1989 oraz który po 1989 bacznie obserwował swoich byłych przywódców .

Tak masz rację napisałem tak jakbym bezrefleksyjne ze wszystkim się zgadzał . przyjmij moją poprawkę jako ocenę i komentarz .

Janusz odpisał --OK

Podaj mi choć jeden przykład że Ty komukolwiek przyznajesz rację .
Zadawałeś mi pytana których nie ja powinienem być adresatem , odpowiedziałem Tobie że nie jestem kompetentny co oznacza nie mam wystarczającej wiedzy aby na nie odpowiedzieć .
Po co brniesz w to dalej , ja Tobie też zadałem pytanie -- na czym polegała Twoja działalność , wymień ideały Solidarności z roku 1980 , zero odpowiedzi ani słowa z Twojej strony .
Nie przyjmij tego jako krytykę Ciebie czy Janusza , wy obaj zadajecie pytania , sami na zadane nie odpowiadacie , o ile u Janusza dostrzegam pewne zmiany , nasza dyskusja polega na wymianie poglądów ,Ty dalej brniesz w -- odpowiedz mi .
Co najgorsze nie przyjmujesz do wiadomości że nie jestem OMIIBUSEM .

„Jeden drugiego brzemiona noście” – to zwięzłe zdanie Jana Pawła jest inspiracją dla międzyludzkiej i społecznej solidarności. Solidarność – to znaczy: jeden i drugi, a skoro brzemię, to brzemię niesione razem, we wspólnocie. A więc nigdy: jeden przeciw drugiemu. ... Nie może być walka silniejsza nad solidarność.

Ta formuła Solidarności powinna być niezniszczalna , niestety to co wydarzyło się po 1989 roku ma się nijak do tego .
Jakbyś znał idee Solidarności , Związku Zawodowego to byś wiedział że pierwszym rządem jaki program z roku 1980 jest PiS , stąd warunkowe poparcie obecnej władzy .

Nie wszystko udało się zrealizować z zadań jakie postawiła przed sobą Solidarność , jedno jest niezaprzeczalne że :

Nasza historia rozpoczęła się w 1980 r. kiedy robotnicy podjęli walkę o godne życie, o prawo do wyrażania swoich poglądów o wolność. W tamtych czasach za upominanie się o swoje prawa groziły represje.

Dzięki odwadze i niezłomnej postawie milionów ludzi, których połączyła „Solidarność”, Polska odzyskała niepodległość. Dzisiaj podróżujemy po Europie bez granic, możemy studiować czy podejmować pracę w wielu krajach Unii Europejskiej, komunikujemy się ze światem bez żadnych ograniczeń.

~~Oliwkowa Pragnia niezalogowany
7 września 2020r. o 10:57
M21W2 napisał(a):

Przestań ' KOPIUJ-WKLEJ"!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.