~~Różowy Len napisał(a): Pannazdzieckiem napisał(a): Z całym szacunkiem Len , co do tej latarni wcale nie był bym taki pewien . A co jeśli się okarze , że światełko w tunelu to pędząca astralna lokomotywa , która przyszpili Cię na wieczność do tej Planety ?
Od kiedy wróciłem na właściwą ścieżkę, wszystko zaczęło iść właściwymi torami. Bóg wielokrotnie okazał mi swoją pomoc. Wystarczy że go poproszę. ...
No to ja od lat jestem na właściwej ścieżce . Nie modlę się o wiele , tylko o spokój ducha , żeby nie trzepały mną paroksyzmy ludzkiej rywalizacji. Walki o cokolwiek .
Nawiasem Len należało napisać Jego , albo Ją , dużą literą przez szacunek dla Stwórcy , zamiast ... go :) Gdzie ma iść , skoro jest wszędzie ? :D
~~Różowy Len napisał(a): ...
Pannazdzieckiem napisał(a): Oczywiście masz rację , że mój mały rozumek ...
Możesz próbować. Tylko po co? Masz zbyt mało danych wejściowych i zbyt słaby komputer by wypracował ci właściwe wnioski. Po co ci więc byle jaki wynik? Po to by pójść na manowce?
Czyż prawdą nie jest to , że upadamy , aby wstać na drodze do Drzewa Poznania ? Nie wiem , czy można nazwać to manowcami , ale jednego jestem pewien , jeśli nie będę używał Umysłu w połączeniu z intuicją Ducha , to z całą pewnością zawędruję na manowce ateizmu . I pal licho czyściec i piekło z diabełkami ze średniowiecza . Mamy czas Apokalipsy , gdzie kurtyny kłamstwa sypią się jak klocki domino :D
~~Różowy Len napisał(a): ...
Pannazdzieckiem napisał(a): I proszę Cię Len , nie opowiadaj mi o grzechach i spowiedziach . ...
Choćby tu widać że masz za mało danych i źle je przetwarzasz. Maryja urodziła się niepokalana, czyli nieobciążona grzechem pierworodnym. Z niej mógł się więc urodzić Jezus, również wolny od tego grzechu. On mógł scedować uwalnianie od tego grzechu na swoich uczniów i uczniów ich uczniów i ...
Być może urodziła się niepokalana , ale są tacy , co twierdzą , że większość bogów Cesarstwa Rzymskiego stała się z automatu świętymi nowopowstałego chrześcijaństwa , jak Konstantyn na soborze nicejskim został okrzyknięty następcą Piotra i Jezusa Chrystusa . Nota bene motyw dziewicy rodzącej syna boga nie jest wymysłem papiestwa . Ma odzwierciedlenie w wielu mitologiach tej nieszczęśliwej , pięknej Planety. Na długo przed tym , kiedy Jaszczur Jahwe wpadł był na pomysł powołania Instytucji o nazwie Watykan :) Ale Len , łebski facet jesteś . Potrafisz argumentować , więc proszę Cię trzymaj się Jezusa Chrystusa , niezależnie od tego , czy urodziła JEGO :) dziewica , czy sztuczna vagina ;)
~~Różowy Len napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Owszem żyjemy w czasach ostatecznych przewidzianych przez Janka z Padmos , ale...
Akurat tak się składa że mieszkaniec naszego miasta Jarosław Piotrów napisał bardzo gruba księgę na ten temat - "Apokalipsa. Księga nieodwołalnego Sądu Bożego na światem i nad Złym/Złem". Myślę że tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi, a przynajmniej większość z nich.
Nie czytałem i nie zamierzam . Jeden z moich autorytetów Żyd Nacht z polskim paszportem mówi tak " dobro , które walczy ze złem przestaje być dobrem " . Stwórca z nikim nie walczy , a już w szczególności z własnymi dziećmi , jak Jezus , Sathana i My wszyscy. Moim skromnym zdaniem ... małego rozumku , Janek z Padmos przedawkował grzybki z inspiracji "dobrodusznego " Jahwe , zwanego wcześniej Elohim i wyszedł kataklizm w posaci koronoświrusa . Czyli pierwszy koń Apokalipsy z jeźcem na grzbiecie Zarazą . Skażenie też już mamy i módl się Len do Chrystusa i Stwórcy , żeby zdechły konie pod Głodem i Wojną . Im więcej nas modlących się tym lepiej :) Świadomość określa byt :)
~~Różowy Len napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): I pytanko , i oświadczenie na koniec . Dla mnie najsłodszym grzechem jest zdolność myślenia , logicznego i emocjonalnego wbrew powszechnie przyjętym autorytetom , między innymi z KK . ...
Nie, to nie zdolność myślenia a raczej pycha. Uważasz że jesteś najmądrzejszy i wiesz najlepiej. Przy prawdziwej mądrości zawsze jeszcze pozostaje pokora i pytanie, czy aby na pewno mam rację?
Stara dewiza cogito egrgo sum traci na znaczeniu . Wątpię więc jestem ... w ojców Kościoła ... przybiera na znaczeniu :D . Te kilkanaście podstawowych absurdów zwanych doktryną wiary w moim małym móżdżku się po prostu nie mieszczą :D Ale nie ma to nic wspólnego z pychą Drogi Lnie :)
~~Różowy Len napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Pytanie zaś , Szanowny Lnie brzmi tak . Jak Ty wyobrażasz sobie ten " słodki grzech " . Ponoć byłeś już na tej drodze , na której ja jestem teraz . Pytam o Twe doświadczenie w gruncie rzeczy :)
Też myślałem że jestem najmądrzejszy na świecie :P
A widzisz , ja jeszcze nigdy tak nie myślałem , więc to nie jest ta sama droga :) Zawsze miałem od cholery kompleksów , ale z każdej choroby można się wyleczyć :)
Dobrej nocy Lnie . Panna lezie po piwo , może Słonia spotka ...
ps . No . I to jest qurde dyskusja :)