~~Różowy Len napisał(a): Pannazdzieckiem napisał(a): Ja ... fanatyk Jezusa , Daleko mi do KK ...
Tak się niestety nie da. Przyjąć Jezusa, jednocześnie odrzucając Jego Kościół? W niezłe g... wdepnąłeś.
Może i wdepnąłem , ale Jezus żadnego kościoła nie tworzył. Tylko nauczał " kochaj bliźniego , jak siebie samego " . I tego się trzymam , kochając Słonia . Nigdy do Jezusa się nie modliłem , bo nie jest bogiem , ale jest jednym z pierwszych , jacy zostali stworzeni przez Naczelny Intelekt Wszechświata ... Stwórcę . Do Stwórcy się modlę . Nie nazywam tego religią , nazywam wiedzą :)
Jest jeszcze jedna istota z pierwszych ... Sathana , też nie jest bogiem , pomimo tego , że niektórzy mają szatana za bóstwo . Niektórzy twierdzą , że Sathana została stworzona , jako Kobieta , albo żeńska energia ... nie wiem jak było na początku , ale jedno jest pewne ... Stwórca jest tylko jeden , żadne tam qurwa trzy osoby. Stwórca ma na imię MIŁOŚĆ , nie Jahwe. Do Stwórcy należy zwracać się per PRZYJACIELU , nie Panie .
Jezus o tym mówił między wierszami , a Ty Len jakby nie jarzysz szukając autorytetów w KK. Niewiele masz z nauk Jezusa , którego nazywasz bogiem ... qurde Stwórco ... nawróć Len :D