Horus napisał(a):
a tekst jaki wkleiłem jasno opisuje proceder ukrywania księży o skłonnościach pedofilskich ...
~~Pomidorowa Kanna napisał(a):Horus napisał(a):
a tekst jaki wkleiłem jasno opisuje proceder ukrywania księży o skłonnościach pedofilskich ...
Który fragment tego tekstu opisuje ten proceder ? Bo ja widzę tekst o czymś zupełnie przeciwnym.
Horus napisał(a):~~Pomidorowa Kanna napisał(a):Horus napisał(a):
Który fragment tego tekstu opisuje ten proceder ? Bo ja widzę tekst o czymś zupełnie przeciwnym.
''W ostatnim czasie wypłynęły przecież sprawy dwóch emerytowanych kardynałów – Gulbinowicza i Dziwisza. Postępowanie w sprawie tego pierwszego według uprawdopodobnionych informacji zostało zakończone i przekazane do Stolicy Apostolskiej, co świadczy o stwierdzeniu podstaw do jego dalszego prowadzenia przez kongregację. O powadze sytuacji świadczą liczby. W sumie zarzuty ukrywania czynów pedofilskich bądź niereagowania na otrzymywane informacje mogą dotyczyć ponad 30 hierarchów, czyli około jednej piątej polskiego episkopatu. Są wśród nich arcybiskupi - katowicki Wiktor Skworc oraz szczecińsko – kamieński Andrzej Dzięga.''
gdyby i ten fragment sprawiał ci kłopoty to krócej...
''W sumie zarzuty ukrywania czynów pedofilskich bądź niereagowania na otrzymywane informacje ...''
:)
~~Pomidorowa Kanna napisał(a):Horus napisał(a):~~Pomidorowa Kanna napisał(a):Horus napisał(a):
"Młyny kościelne mielą powoli, ale chyba wreszcie skutecznie"
https://www.rp.pl/Kosciol/201019393-Krzysztof-Bramorski-Mlyny-koscielne-miela-powoli-ale-chyba-wreszcie-skutecznie.html
Przeczytaj jeszcze raz, bo chyba nie zrozumiałeś. Ten tekst jest o tym, że Kościół z tym walczy.
człowieku ...jak ''walczy''?
do tej pory słyszałem najczęściej -''módlmy się za księży którzy pobłądzili'' ...;)
trzeba interwencji samego papieża by w tak jaskrawym przypadku janiaka MUSIAŁ odejść?
przeczytałeś jak ''flacha'' głódź szybko odchodził ze stanowiska?
co z dziwiszem?
idę spać ale jutro mogę ci wkleić całkiem sporą listę klechów pedofili...
całą listę ich przestępstw i tego jak ci biskupi upychali ich na pomorskich np. parafiach ...
co z klechą z Ruszowa?
będziesz tu pisał ze to ''święty idzie''?
facet...;)
Horus napisał(a):
człowieku ...jak ''walczy''?
do tej pory słyszałem najczęściej -''módlmy się za księży którzy pobłądzili'' ...;)
trzeba interwencji samego papieża by w tak jaskrawym przypadku janiaka MUSIAŁ odejść?
przeczytałeś jak ''flacha'' głódź szybko odchodził ze stanowiska?
co z dziwiszem?
idę spać ale jutro mogę ci wkleić całkiem sporą listę klechów pedofili...
całą listę ich przestępstw i tego jak ci biskupi upychali ich na pomorskich np. parafiach ...
co z klechą z Ruszowa?
będziesz tu pisał ze to ''święty idzie''?
facet...;)