Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

22258
#Horus nieaktywny
23 października 2020r. o 14:05
nie znasz tematu rozmowy stąd te twoje fantazje...

a może jesteś podopiecznym?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złotawordzawy Jabłoń niezalogowany
23 października 2020r. o 14:11
Miałeś okazję powiedzieć w końcu czarnej zarazie prosto w oczy co o nich myślisz i nie zrobiłeś tego ? Stchurzyłeś ? Co z twoją misją ratowania świata od tych czarnych mącicieli ? Strasznych ludzi którzy rzerują na słabszych i biedniejszych ? Zawiodłem się na tobie ...
~~Różowy Len niezalogowany
23 października 2020r. o 14:20
~~Złotawordzawy Jabłoń napisał(a): ''Zachodzi bowiem podejrzenie, że mogły się one dopuścić złamania zasad czystości.''

nawet tutaj oczywisty FAKT rodzi u kościółkowych ''podejrzenie'' :]

Skoro ciąża jest dla siostry zaskoczeniem, to należy się nad tym faktem pochylić. Może zostały potraktowane tabletkami gwałtu, czy innymi środkami odurzającymi? Trzeba strawę zbadać i tyle.
22258
#Horus nieaktywny
23 października 2020r. o 14:23
~~Złotawordzawy Jabłoń napisał(a): Miałeś okazję powiedzieć w końcu czarnej zarazie prosto w oczy co o nich myślisz i nie zrobiłeś tego ? Stchurzyłeś ? Co z twoją misją ratowania świata od tych czarnych mącicieli ? Strasznych ludzi którzy rzerują na słabszych i biedniejszych ? Zawiodłem się na tobie ...

zaloguj się gło.mbie...:]

a zresztą co tam ...ja się wyloguję ...:]
23 października 2020r. o 14:31
PanM napisał(a): Lnie , nadal nie odniosłeś się do mego wpisu
" Barbarzyńska ustawa o ochronie życia poczętego "
Konkrety proszę .Chodzi mi o konsekwencje tej ustawy dla obywateli / konkretnie kobiet/

Z punktu widzenie kobiet to bardziej interesujący jest punkt dotyczący aborcji z powodu zagrożenia życia i zdrowia kobiety. I ten punkt pozostaje bez zmian.
Zmianie ulega punkt dotyczący aborcji z powodu domniemania uszkodzenia płodu. Dla kobiety praktycznie bez różnicy między urodzeniem zdrowego dziecka. Jeśli uzna że wychowanie kalekiego dziecka jest ponad jej siły, zawsze może pozostawić je w szpitalu. Ale chyba nie o to chodziło w powyższym pytaniu, bo trudy wychowania dziecka to nie tylko kobieta, ale oboje rodziców, a o ojcu nic tam nie wyczytałem. Jeśli nie odpowiedziałem na pytanie to proszę je doprecyzować.
Może panu chodzić też aspekt psychiczny noszenia w brzuchu przez 9 miesięcy dziecka, które być może nie będzie zdolne do życia. Tak jest to ciężar, ale chyba większym jest wzięcie na sumienie zabicia tego dziecka, podczas gdy z tyłu głowy wciąż będzie kołatała się myśl - ale czy na pewno było kalekie?
23 października 2020r. o 14:37
Horus napisał(a):
co ty pierdzielisz?

lekarz ''lubi'' zabijać dzieci?

Mylisz pytanie ze stwierdzeniem. Sam nie potrafię zrozumieć co kieruje lekarzem, który na podstawie niewyraźnego obrazu USG wyrokuje kalectwo dziecka i tym samym tchem proponuje aborcję. Zero refleksji. A potem dziecko rodzi się zupełnie zdrowe. Potrafisz mi to jakoś racjonalnie wytłumaczyć?
22258
#Horus nieaktywny
23 października 2020r. o 14:37
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a):

Tak jest to ciężar, ale chyba większym jest wzięcie na sumienie zabicia tego dziecka, podczas gdy z tyłu głowy wciąż będzie kołatała się myśl - ale czy na pewno było kalekie?

a może by rozwiać te wątpliwości zezwolić na badania prenatalne?

dlaczego tego też twoi kolesie zabraniają ?

w dupeczce macie nauki i słowa swojego JP2 stosując szereg przeinaczeń jego słów by tylko zaspokoić swoje chore ''wizje''

świata opartego na strachu przed jak piszesz ''miłosiernym i litościwym '' ...[img=1603456674_t94nwaz.jpg]
~~Żółtawordzawa Kalia niezalogowany
23 października 2020r. o 14:41
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a):
co ty pierdzielisz?

lekarz ''lubi'' zabijać dzieci?

Mylisz pytanie ze stwierdzeniem. Sam nie potrafię zrozumieć co kieruje lekarzem, który na podstawie niewyraźnego obrazu USG wyrokuje kalectwo dziecka i tym samym tchem proponuje aborcję. Zero refleksji. A potem dziecko rodzi się zupełnie zdrowe. Potrafisz mi to jakoś racjonalnie wytłumaczyć?

Zobacz Bazyl , święty Karol nic nie wiedział ,Stachu nie dosyć że nie wiedział to nawet filmu nie oglądał !
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BZ Academy zaprasza