~~Liliowoniebieska Naparstnica napisał(a):~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Zaraz z nory wyjdzie Len i cie zaora .
Ja nikogo nie mam zamiaru zaorywać. Nie chodzi o to by skakać sobie do gardła i przekonywać innych o swojej mądrości i ich braku intelektu. To droga donikąd. Należy rzeczowo przedstawiać swoje racje. Odpowiadać na argumenty adwersarzy, i czynić to z szacunkiem dla nich i dla prawdy. I może jakoś wspólnie do tej prawdy dojdziemy.
Co do wyroku Trybunału Konstytucyjnego powiem tak - w końcu!!!
Dziwi mnie tylko że niedawni obrońcy KO-STY-TUC-JI nagle są oburzeni tym wyrokiem. Wszak właśnie w tej Konstytucji zapisano że życie ludzkie jest wartością najwyższą. A kobieta w swoim brzuchu nosi nie jakiś tam płód, ale żywą, ludzką istotę, która czuje i myśli. Oni już sami nie wiedzą o co im chodzi. Sami sobie zaprzeczają. Kobieta nosi płód, którego można się "pozbyć", a jak zarządzono polowanie na dziki, to był lament że przecież zastrzelona locha może nosić w brzuchu małe dziczki.
Pomieszanie z poplątaniem.
Dlatego jestem wdzięczny Bogu za Pismo Święte. Tam wszystko jest składnie ułożone.
Horus napisał(a): tygodniowy czy dwutygodniowy zarodek to według ciebie ''myśląca czująca istota''?
PanM napisał(a): Jeśli to Ty jesteś " Lnem " dobry wieczór.
Z jednej strony bardzo zdecydowanie prezentujesz swoje zdanie i oddanie bogu i sprawie a z drugiej wstydzisz sięrobić to jawnie . Dla mnie to niezrozumiałe .
Musisz rozumieć ile mnie kosztuje polemika z " duchem " który wczoraj był Lnem a dzisiaj jest Naparstnicą.
PanM napisał(a): Jak widzę bezrefleksyjnie zachłystujesz się BARBARZYŃSKĄ USTAWĄ i mieszasz w to swego boga.
Mimo to odnieś się do tego co ja myślę o takim " prawodawstwie ".
Piszesz aby dać innym prawo do prezentacji swojej prawdy a tymczasem zachłystujesz się zamordystyczną ustawą zamordystycznego socjalistyczno katolickiego rządu. PiS.
Podzielam jedno -- życie jest wartością najwyższą.
PanM napisał(a): Musisz rozumieć ile mnie kosztuje polemika z " duchem " który wczoraj był Lnem a dzisiaj jest Naparstnicą.Jednak się odniosę :)
Horus napisał(a): nie pierdziel Len...
dla takich jak ty ''myśląca i czująca istota'' to wręcz plemnik...;)
poczytaj co czym się staje o ile się nie mylę chyba w dwunastym tygodniu...
~~Różowy Len napisał(a): ...Jednak się odniosę :)
Dzięki temu właśnie odnosi się pan do konkretnego tematu, a nie do osoby. Jak widzę szczeniackie dyskusje falco z połową forumowiczów, ograniczające się do wypominania komu zabrano dzieci, kto nie ma kobiety i kto jest "gupi" a kto "mondry", to flaki mi się wywracają. I utwierdzam się w przekonaniu że jednak lepiej pozostawać anonimem.
~~Różowy Len napisał(a):PanM napisał(a): A może po prostu "lekarz" lubi zabijać nienarodzone dzieci? Też nie rozumiem takich przypadków.
PanM napisał(a): Musisz rozumieć ile mnie kosztuje polemika z " duchem " który wczoraj był Lnem a dzisiaj jest Naparstnicą.Jednak się odniosę :)
Dzięki temu właśnie odnosi się pan do konkretnego tematu, a nie do osoby. Jak widzę szczeniackie dyskusje falco z połową forumowiczów, ograniczające się do wypominania komu zabrano dzieci, kto nie ma kobiety i kto jest "gupi" a kto "mondry", to flaki mi się wywracają. I utwierdzam się w przekonaniu że jednak lepiej pozostawać anonimem.
co ty pierdzielisz?
lekarz ''lubi'' zabijać dzieci?
twierdząc tak stawiasz się w pierwszym rzędzie idio.tów...
twierdzisz że flaki ci się wywracają obserwując ''szczeniackie dyskusje''?
a mnie się flaki wywracają jak widzę twoje ''starania'' by ''wybielić czarne''
dostałeś sporo pytań -konkretnych pytań...
i co?
nie odpowiadałeś wracając do swoich ''ambonalnych przemówień'' :]
Lnie czy jak ci tam ''ojcze'' :]
nie zaczepiany i kiedy nie będzie się poruszać moich spraw osobistych nie będę tu nikomu nic ''wypominał''
bo to wiesz ...nie jestem z tych katolików którzy ''nadstawiają drugi policzek''...;)
tobie jak to się podoba nadstawiaj aż ci opuchnie...twoja sprawa...
może to jakaś twoja forma ''ascezy'' :]
a to czy będziesz anonimem czy księdzem Nowakiem mi powiewa...:]