Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

11445
PanM
22 października 2020r. o 22:34
~~Liliowoniebieska Naparstnica napisał(a):
~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Zaraz z nory wyjdzie Len i cie zaora .

Ja nikogo nie mam zamiaru zaorywać. Nie chodzi o to by skakać sobie do gardła i przekonywać innych o swojej mądrości i ich braku intelektu. To droga donikąd. Należy rzeczowo przedstawiać swoje racje. Odpowiadać na argumenty adwersarzy, i czynić to z szacunkiem dla nich i dla prawdy. I może jakoś wspólnie do tej prawdy dojdziemy.
Co do wyroku Trybunału Konstytucyjnego powiem tak - w końcu!!!
Dziwi mnie tylko że niedawni obrońcy KO-STY-TUC-JI nagle są oburzeni tym wyrokiem. Wszak właśnie w tej Konstytucji zapisano że życie ludzkie jest wartością najwyższą. A kobieta w swoim brzuchu nosi nie jakiś tam płód, ale żywą, ludzką istotę, która czuje i myśli. Oni już sami nie wiedzą o co im chodzi. Sami sobie zaprzeczają. Kobieta nosi płód, którego można się "pozbyć", a jak zarządzono polowanie na dziki, to był lament że przecież zastrzelona locha może nosić w brzuchu małe dziczki.
Pomieszanie z poplątaniem.
Dlatego jestem wdzięczny Bogu za Pismo Święte. Tam wszystko jest składnie ułożone.

Jeśli to Ty jesteś " Lnem " dobry wieczór.
Jak widzę bezrefleksyjnie zachłystujesz się BARBARZYŃSKĄ USTAWĄ i mieszasz w to swego boga.
Masz tu konkretnych rozmówców a nie jakieś anonimowe bezosobowe tyldy. Głównie dlatego ubolewam że nie mam przyjemności rozmawiać z konkretnym człowiekiem.Z jednej strony bardzo zdecydowanie prezentujesz swoje zdanie i oddanie bogu i sprawie a z drugiej wstydzisz sięrobić to jawnie . Dla mnie to niezrozumiałe .
Musisz rozumieć ile mnie kosztuje polemika z " duchem " który wczoraj był Lnem a dzisiaj jest Naparstnicą.
Mimo to odnieś się do tego co ja myślę o takim " prawodawstwie ".
Piszesz aby dać innym prawo do prezentacji swojej prawdy a tymczasem zachłystujesz się zamordystyczną ustawą zamordystycznego socjalistyczno katolickiego rządu. PiS.
Podzielam jedno -- życie jest wartością najwyższą.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
23 października 2020r. o 7:00
Horus napisał(a): tygodniowy czy dwutygodniowy zarodek to według ciebie ''myśląca czująca istota''?

Przepraszam. Nie wiedziałem ze do tej pory aborcja była dopuszczalna tylko do drugiego tygodnia ciąży.
22258
#Horus nieaktywny
23 października 2020r. o 7:11
nie pierdziel Len...

dla takich jak ty ''myśląca i czująca istota'' to wręcz plemnik...;)

poczytaj co czym się staje o ile się nie mylę chyba w dwunastym tygodniu...

pózniej popiszemy ile sióstr zakonnych usuwa przypadkowe ciąże ...

no chyba że uważasz że to jakiś ''cud'' na granicy ''niepokalanych poczęć'' ;)
23 października 2020r. o 7:21
PanM napisał(a): Jeśli to Ty jesteś " Lnem " dobry wieczór.
Z jednej strony bardzo zdecydowanie prezentujesz swoje zdanie i oddanie bogu i sprawie a z drugiej wstydzisz sięrobić to jawnie . Dla mnie to niezrozumiałe .
Musisz rozumieć ile mnie kosztuje polemika z " duchem " który wczoraj był Lnem a dzisiaj jest Naparstnicą.

Tłumaczyłem już kilka razy dlaczego nie piszę tu jako konkretna osoba. Moje tłumaczenia zbywał pan milczeniem, więc nie będę pisał tego samego kolejny raz. Nie wynika to ani z poczucia wstydu ani strachu. Po co wiec znów się tłumaczyć, skoro z poprzednich moich tłumaczeń nic pan nie zrozumiał.

PanM napisał(a): Jak widzę bezrefleksyjnie zachłystujesz się BARBARZYŃSKĄ USTAWĄ i mieszasz w to swego boga.
Mimo to odnieś się do tego co ja myślę o takim " prawodawstwie ".
Piszesz aby dać innym prawo do prezentacji swojej prawdy a tymczasem zachłystujesz się zamordystyczną ustawą zamordystycznego socjalistyczno katolickiego rządu. PiS.
Podzielam jedno -- życie jest wartością najwyższą.

Nie zachłystuję się. Boleję tylko że ten rząd wcześniej pochylił się nad prawami zwierząt i przez lata miał gdzieś mordowanie małych ludzi. Jeśli chodzi o ustawę, znam wiele historii, gdzie lekarze stawiali "diagnozy", że dziecko nie ma podstawowych narządów, że nie ma rąk czy nóg, a potem to samo dziecko rodziło się zupełnie zdrowe. Cud? A może po prostu "lekarz" lubi zabijać nienarodzone dzieci? Też nie rozumiem takich przypadków.

PanM napisał(a): Musisz rozumieć ile mnie kosztuje polemika z " duchem " który wczoraj był Lnem a dzisiaj jest Naparstnicą.
Jednak się odniosę :)
Dzięki temu właśnie odnosi się pan do konkretnego tematu, a nie do osoby. Jak widzę szczeniackie dyskusje falco z połową forumowiczów, ograniczające się do wypominania komu zabrano dzieci, kto nie ma kobiety i kto jest "gupi" a kto "mondry", to flaki mi się wywracają. I utwierdzam się w przekonaniu że jednak lepiej pozostawać anonimem.
23 października 2020r. o 7:29
Horus napisał(a): nie pierdziel Len...

dla takich jak ty ''myśląca i czująca istota'' to wręcz plemnik...;)

poczytaj co czym się staje o ile się nie mylę chyba w dwunastym tygodniu...

To jednak aborcja była dopuszczalna do dwunastego tygodnia?
Siostry zakonne nie mają tu nic do rzeczy. Jeśli ktoś popełnia grzech, w niczym to nie umniejsza tego grzechu u innych. To nie komunizm, gdzie relatywizuje się rzeczywistość i każdą prawdę można przegłosować. W naszej wierze wszystko jest proste. Tak tak, nie nie. Zło pozostaje złem, choćby wszyscy wokół twierdzili że jest inaczej. Podobnie z dobrem.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 października 2020r. o 7:49
~~Różowy Len napisał(a): ...Jednak się odniosę :)
Dzięki temu właśnie odnosi się pan do konkretnego tematu, a nie do osoby. Jak widzę szczeniackie dyskusje falco z połową forumowiczów, ograniczające się do wypominania komu zabrano dzieci, kto nie ma kobiety i kto jest "gupi" a kto "mondry", to flaki mi się wywracają. I utwierdzam się w przekonaniu że jednak lepiej pozostawać anonimem.

Kwestia wolnego wyboru i niech tak zostanie . Drobna sugestia Lnie . Otóż " kwiatuszki " Marcina przydziela algorytm losowo i rację ma też Przemo , że dobrze wiedzieć z kim się rozmawia . Za dawnych czasów , kiedy Szacowna Redakcja wiedziała jeszcze czym są numery IP , bo dzisiaj już nie wie " pierwszy portal w powiecie " , można było po numerach określić mniej więcej tożsamość . Dzisiaj to tylko styl i poglądy dzięki " kwiatuszkom " Marcina . Sugeruję więc , abyś jeśli pewności nie masz jaki kwiatek wyskoczy , na końcu posta podpisywał się " Len " .

Osobiście , kiedy z jakichś względów , nie jestem zalogowany , podpisuję się " chamski chadziar " , pamiątka po Hegemonie . Czółko Heguś :)

Miłego Wam życzę ... znowu weekend , cholera :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
23 października 2020r. o 8:04
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): A może po prostu "lekarz" lubi zabijać nienarodzone dzieci? Też nie rozumiem takich przypadków.

PanM napisał(a): Musisz rozumieć ile mnie kosztuje polemika z " duchem " który wczoraj był Lnem a dzisiaj jest Naparstnicą.
Jednak się odniosę :)

co ty pierdzielisz?

lekarz ''lubi'' zabijać dzieci?

twierdząc tak stawiasz się w pierwszym rzędzie idio.tów...

twierdzisz że flaki ci się wywracają obserwując ''szczeniackie dyskusje''?

a mnie się flaki wywracają jak widzę twoje ''starania'' by ''wybielić czarne''

dostałeś sporo pytań -konkretnych pytań...
i co?
nie odpowiadałeś wracając do swoich ''ambonalnych przemówień'' :]

Lnie czy jak ci tam ''ojcze'' :]

nie zaczepiany i kiedy nie będzie się poruszać moich spraw osobistych nie będę tu nikomu nic ''wypominał''

bo to wiesz ...nie jestem z tych katolików którzy ''nadstawiają drugi policzek''...;)

tobie jak to się podoba nadstawiaj aż ci opuchnie...twoja sprawa...
może to jakaś twoja forma ''ascezy'' :]

a to czy będziesz anonimem czy księdzem Nowakiem mi powiewa...:]
~~Błękitny Szczodrzeniec niezalogowany
23 października 2020r. o 8:09
sioo dooo buuudy
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.