skorn napisał(a): Pan Lucjan kieruje się "zdrowym rozsądkiem", ale maseczke na wolnym powietrzu zaczął nosić nie wtedy, gdy wzrosła liczba zarażen, tylko gdy PiS rozkazał.
Szanowny Panie skorn , pan Lucjan mieszka na wsi w Ocicach , ma pole duża działkę przy domu , ani razu nie założyłem maseczki .
Panie skornie robiąc w Bolesławcu zakupy w sklepach które wywiesiły zalecenia sanepidu o obowiązku zakładania maseczek dostosowałem się do tego , jeżeli po wejściu zauważyłem personel bez maseczki zdejmowałem i zadawałem pytanie po co wywieszają obwieszczenie skoro sami tego nie respektują .
Obecnie gdy przyjadę na zakupy do Bolesławca wysiadam z samochodu i widzę wszystkich wokół w maseczkach , choćby tylko z szacunku dla większości zakładam maseczkę , nie tłumaczę się tak jak Pan że nie chcę mieć do czynienia z Policją .
W czasach kiedy ja wypowiadałem posłuszeństwo władzy wiedziałem że będę miał do czynienia z milicją i bezpieką więc proszę sobie darować aluzje .
Pozdrawiam oportunistę w maseczce .
Dopisane 15.10.2020r. o godz. 12:03:
Piotrek nie poszedłem wcześnie spać aby z Tobą nie dyskutować tylko pojechałem na urodziny do brata o czym Ciebie poinformowałem i zapraszałem .
Piotrek napisałeś - aby nie pisać że skłamałeś przyjmij do wiadomości jat to mawia klasyk Bolek że jesteś w mylnym błędzie , Przemek nie tylko Ciebie zaprosił ale przy mnie zadzwonił i poinformował że ja jestem u niego , Ty wymigałeś się twierdząc że jesteś po spożyciu i nie możesz przyjechać , spytałem Przemka czy daleko mieszkasz od niego jak mi powiedział gdzie uznałem że blisko i jakbyś chciał się spotkać to byś przyszedł .
Co do Janusz to ja coś tak jak Ty nachalnie nalegałem na spotkanie z nim , Janusz po jakimś czasie się zgodził .
Taka mała ciekawostka , w trakcie rozmowy zwróciłem się do Janusza - Piotrek -
szybko mi odpowiedział coś w tym stylu , nie jestem twoim koleżką Piotrem .
Nie wiem czy przyjął do wiadomości czy nie że jeszcze się nie spotkaliśmy , nie ma to jednak żadnego znaczenia , dalej nie byłeś tematem naszej rozmowy .
Dopisane 15.10.2020r. o godz. 12:08:
Piotrek jest to odpowiedź na to co napisałeś - Przemo mnie nie zaprosił , a Janusz się wprosił .