~~Pawi Oczar napisał(a): [c
Cechująca obu tych „panów” organiczna niechęć do wszystkiego co łączy się z Kościołem, „Solidarnością”, konserwatyzmem skazuje na porażkę wszelkie „próby pojednania , ucywilizowania dyskusji” z nimi.
Myślę że ta niechęć, granicząca z nienawiścią wywodzi się z tradycji rodzinnych, z wyniesionego z domu kodu kulturowego...
Za to obaj „panowie” bardzo sprawnie posługują się środkami wyrazu z arsenału Urbana, tj:
- manipulacja, konfabulacja, matactwo czy zwykłe łgarstwo
Jak to sobie wymyśliłeś tyldo że ateista zapragnie z anonimami polemizować o kościele ?
Konserwatyzm to bardzo szerokie pojęcie wybiegające znacznie poza katolicki światopogląd. Solidarność po 40 latach to jedna marność. Nigdy nie stanęła po stronie przedsiębiorców i firm prywatnych. Zawsze podpinała się pod państwowe firmy bo to sposób na ugranie czegoś dla siebie. Nie myl konstruktywnej krytyki z nienawiścią.
I pamiętaj że to ty zaszufladkowałeś mnie jako manipulanta , konfabulanta matacza , łgarza , Urbanofila i posiadacza niegodnego kodu kulturowego.
A ty kim jesteś?
Anonimowym tchórzliwym opluwaczem bez własnego zdania popartego merytorycznymi argumentami.? Masz argumenty , nikt ci nie broni . Proszę pisz a potem się pod nimi podpisz.
Taka postawa to typowa retoryka prymitywnych anonimów.
Wierz we wszystko co widzisz w TVP i słyszysz z ambony a po śmierci otrzymasz nagrodę.[img=1604932578_ynok7wz.jpg]