PIS-PO-PRL napisał(a): Kurcze, a już myślałem że Pan nie odpisze.
Te 500000 to nie z mojej głowy. Grzesiowski tak palnął w radio. No ekspert... ja mu ufiem. Panu też ufiem. Cieszę sie że nie będzie paraliżu... Gdyby tak jeszcze Grzesiowskiego Pan przekonał.
Ale to może być ciężkie zadanie.... Bo jak na eksperta przystało, raz jedno mówi a raz drugie... Prawie jal Pan... Raz że w UK duzo ludzi umiera, a dzisiaj że 10 razy mniej.
Ja wiem że liczył Pan na wiekszą falę... Szkoda ze nie wyszło ;)
Dopisane 29.07.2021r. o godz. 15:05:Aaa zapomniałem... W indiach też pewnie na delte tylko młodzi zapadali. Przecież tam taka wyszczepialność że hej :D
Grzesiowski palnął w radiu , sprytne tłumaczenie ,
Pan wie na co ja liczyłem , to coś jak wróżka .
Aby Pan siebie nie przeceniał , myślałem że wydarzenia z zimy uruchomią u znacznie większej liczby Polaków szare komórki i podejmą walkę o zdrowie własne , własnych rodzin .
W Indiach w ostatnich kilku miesiącach zmarło na Covid ok. 300 tyś . co to jest na tylu mieszkańców , to radość dla Pana i powód do kpin , tak trzymać .
Tu ma Pan to z czym się zgadzam z Grzesiowskim .
Dr Paweł Grzesiowski, immunolog i doradca Naczelnej Rady Lekarskiej ds. COVID-19, był gościem programu "Newsroom" WP. Lekarz uważa, że osoby, które nie zaszczepiły się przeciwko COVID-19, powinny być testowane dwa razy w tygodniu. Tylko taka praktyka pozwoli kontrolować, czy nie doszło u nich do zakażenia SARS-CoV-2.
- Uważam, że Polska powinna być jednym z tych krajów, które dbają o zdrowie swojego społeczeństwa. My w tej chwili zaczynamy być zakładnikami ludzi, którzy nie chcą się szczepić i nie chcą być odpowiedzialni - twierdzi dr Grzesiowski.
Tu to z czym się nie zgadzam - żadnego nacisku , wywoła odwrotny skutek .
- Jeżeli będziemy traktować szczepienie jako luksus, na który ktoś może się zdecydować albo nie, nie ponosząc żadnych tego konsekwencji, to wysyłamy niedobry sygnał - powiedział dr Paweł Grzesiowski, ekspert ds. walki z COVID-19. Zdaniem lekarza dobrym rozwiązaniem byłaby "miękka forma nacisku" na niezaszczepionych.
A tu ostrzeżenie dla foliarzy .
Dr Paweł Grzesiowski, ekspert Naczelnej Rady Lekarskiej ds. walki z COVID-19 powiedział w RMF FM, że nie ma złudzeń, iż podczas czwartej fali epidemii, która według ekspertów wystąpi w okolicy drugiej połowy sierpnia, umierać będą przede wszystkim osoby niezaszczepione.
Kto mało myśli, błądzi wiele.
Autor: Leonardo da Vinci